نویسنده |
پیغام |
mahdi8877
کاربر حرفه ای
|
ali222 نوشته است: مهندس ناصر میشه در مورد این ایده توضیح بدین که چه تغییراتی اعمال شده و هدف شما از این کار چی بوده؟ اون کار بکنی که لوپ درایو نمیشه و شاید هم اسیبی به دیود یا ماسفت بزنه
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 6:07pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
مهدی جان نظر شما رو در خصوص پالسهای کوتاه قبول ندارم! مطمئن باشین اون پالسهای کوتاه نقش اساسی در تفکیک بازی میکنه. وگرنه دلیلی نداشت طراح بر خلاف همه طرحهای دیگه خودش 8 پالس با فرکانس وی ال اف ایجاد کنه! علت اینکه تفکیک دیرتر فعال میشه همین ضعیف تر بودن این پالسها در کنار محاسبات بیشتری هست که تفکیک نسبت به سنس اولیه نیاز داره و طبیعتا باید فلز به لوپ نزدیک تر باشه تا امکانپذیر بشه. شما اگر مدار رو شبیه سازی بکنین و دقیق بررسی بکنین میبینین که در اون 8 پالس تاخیری که در نمونه گیری بعدش وجود داره یکسان نیستن! در واقع در پالس اول از بالای موج نمونه میگیره. همینطور تاخیر رو بیشتر میکنه تا وقتی به پالس شماره 8 میرسه از آخرش نمونه گیری میکنه! این 8 نمونه رو در یک فرمول ریاضی قرار میده و عددی برای تفکیک در میاره. در خصوص 3201 و 7816 قبلا بحث کردیم. بنظر من هم چون تمام تستها و طراحی این مدار با 3201 انجام شده احتمالا بهتر از 7816 جواب میده. حالا تا چه حد بهتر هست متاسفانه هیچکس هر دو رو برای این مدار خاص مقایسه نکرده! اما مطلب شما در خصوص سرعت نمونه گیری صحیح نیست. مطمئنا هر چقدر سرعت نمونه گیری بیشتر باشه بهتره. اما بشرطی که برنامه میکرو بتونه از مزیت این سرعت بالا استفاده کنه و اصلا خود میکرو سرعت پردازش لازم و متناسب رو داشته باشه. وگرنه طبیعیه که سرعت بیشتر کمکی نمیکنه. اما اگر همه چیز درست باشه مسلما شما وقتی بجای 100 کیلو سمپل بتونی 1 مگا سمپل داشته باشی ؛ عملا بجای هر نمونه قبلی تقریبا 10 نمونه میتونی داشته باشی! مشخصه که این دقت خیلی بهتری ایجاد میکنه. حالا میشه 10 نمونه رو اصلا میانگین گرفت یا اینکه بصورت جدا توی معادلات استفاده کرد تا تحلیل موج خیلی دقیق تر باشه. اگر سرعت نمونه گیری بالاتر فایده ای نداشت که اسکوپ های دیجیتال برای نمایش دقیق تر موج به نسبت بالا بودن فرکانس نیاز به نمونه گیری بیشتر در حد صد ها مگا سمپل در ثانیه نداشتن! بحث مقایسه تعداد پالسها در ثانیه هم با این سرعت نمونه گیری اصلا مساله درستی نیست. شما ممکنه در ثانیه فقط یک پالس داشته باشی. ولی وقتی شکل پالس دارای یک شیب غیر خطی باشه ؛ شما برای در اوردن منحنی دقیق تر اون موج هر چه نمونه های بیشتری داشته باشی دقت بالاتری بدست میاد. باز هم عرض میکنم قسمت نرم افزاری و پردازشگر اون نرم افزار بسیار اهمیت داره وگرنه سرعت ADC به تنهایی کمک نمیکنه.
جناب ناصر حق با علی آقاست! خازن 6 و سلف 1 برای حذف ریپل حاصل از پالسهایی که فرکانس پایین و قدرت بالا دارن گذاشته شده و در همه فلزیاب های پالسی هم شبیه همین هست. ما اینجا چیزی به عنوان تایم شارژ خازن بعنوان یک پارامتر موثر در فلزیابی نداریم! این شبکه به نوعی یک فیلتر پایین گذر برای خنثی کردن اثر ریپل روی تغذیه اصلی گذاشته شده و از طرفی ولتاژ 12 ولت لازم برای زدن پالسهای قوی رو هم پایدار میکنه. خازن 1 هم برای حذف نویزهای فرکانس بالاتر هست که بهتره وجود داشته باشه. قبلا هم عرض کردم خازنهای جفتی شماره 6 رو تا همین حد 2200 میکرو تست کردم که تاثیر مثبتی داره. بیشتر بودنش اثر محسوسی نداره ولی بد هم نیست و میتونین بالاتر بذارین. ناصر جان تغییری هم که فرمودین درست نیست و جواب نمیده! مدار هم هیچ ایرادی نداره. کوچکترین تغییر در مدار و گاهی حتی تعویض مقدار مقاومتها باعث عدم کارکرد درست مدار میشه. شخص جناب اندی بنظر من در این مدار بطور کلی یک شاهکار انجام دادن و من فکر میکنم فقط به یک سری جزئیات در مدار توجه نداشتن که بنده تا حد زیادی موفق شدم این کار رو انجام بدم. دوستانی هم که مرتبا نظرات کارشناسی میدن بهتره لااقل یک طرح ساده از فلزیاب واقعا طراحی شده خودشون ارائه بدن تا مشخص بشه تا چه حد در طراحی دستی دارن و بعد به طرح افراد خبره این کار ایرادی بگیرن! واقعیت هم اینه تفکیک در این مدار پالسی نسبت به هر مدار پالسی دیگری که دیده باشین بهتر انجام میشه. پس چیز ساده و پیش پا افتاده و مطابق خیلی مدارات دیگه نیست. شما اگر پالسی تفکیک دار دیگری میشناسین که در این حد جواب بده خب اون مدار رو معرفی کنین! تحلیل کلی و نظر تئوری دادن صرفنظر از درستی یا غلطی کار مشکلی نیست. اما وقتی به عمل میرسین متوجه میشین داستان چقدر فرق داره و تازه اگر در کلیات درست فکر کرده باشین متوجه میشین جزئیات چقدر در کار تاثیر گذاره و همین جزئیات به ظاهر ساده وقت زیادی میگیره تا میزون بشه و در نهایت به کارکرد به اصطلاح حرفه ای منجر بشه.
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 6:11pm |
|
|
mahdi8877
کاربر حرفه ای
|
سلام جناب حمید ورژن فایل هگزی که من اسکوپ گرفتم قدیمی تره و برای 3201 هست و برای شما جدیدتره با بررسی که کردم با هم در بخش تایمینگ فرق میکنن میتونید خودتون تست کنید والا من تو این البته 9 پالس تاخیری تدریجی در زمان نمونه برداری 7816 بعد پالس های کوتاه نمیبینم من با تایم دیویژن 2 میکرو ثانیه گرفتم و تاخیر در هر 9 پالس تقریبا 23 میکروثانیست در مورد 3201 و 7816 من گفتم دقت در تبدیل نه دقت در نمونه گیری بعدش من گفتم تو یک شرکتی که فلزیاب میسازه و در فلزیاب چنین سرعت نمونه برداری استفاده نمیشه نه در اسکوپ در مورد اون 200 ملیون پالس بگم که در همین چنس داره 8 تا پالس میزنه و هر پالس هم 1 نمونه میگیره و میشه 8 پالس و 8 نمونه شما بر همین مبنا میتونی 200 میلیون پالس رو بسازی و 200 میلیون تا هم نمونه بگیری اگه شما میگی که 8 تا پالس برای برای تفکیک هم هست پس چرا در 8 پالس بعدی ما بینشون نمونه گرفته نشده ؟ و بعد اخرین پالس گرفته شده من یک سئوال دارم ایا گراند بالانس فلزیاب چنس بهم میخوره ؟ یا افست داره؟ یا هر موقع روشنش میکنی همیشه بالانسه؟
این فایل هگز که من تست کردم
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 6:43pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
بله طبق گفته جناب اندی هم ورژنهای مختلف کمی فرق دارن! بهرحال بحث سر آخرین ورژن یعنی 1.2.1 هست. من چیزی که در شبیه سازی دیده بودم عرض کردم. در این 8 پالس هم همیشه نمونه گرفته میشه. در واقع بعد از هر پالس نمونه گیری داریم. این مساله سرعت نمونه گیری هم بستگی داره. بیشتر بودنش قطعا چیز بدی نیست! بشرطی که شرایط اجازه بده. وگرنه درسته اگر موج ساده باشه با نمونه های کم و روشهای اینتر پولیشن میشه عملا نقاط بیشتری از موج رو داشت. خالا وقتی در ثانیه 200 پالس داریم میشه از اطلاعات چند سیکل با همدیگه استفاده کرد نه فقط یک سیکل. هر چه که بوده در این مدار جواب داده و برای پیاده سازی تفکیک کافی بوده. گراند بالانس که در همه فلزیاب ها با نزدیک یا دور شدن از زمین کم و بیش به هم میخوره! ما هیچ فلزیابی غیر این حالت نداریم. ولی گراندبالانس چنس به نسبت خوبه و زمین تاثیر کمی میذاره. وقتی روشن میشه تقریبا در حالت بالانس هست. با هر بار زدن کلید زیرو هم بالانس میشه.
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 7:00pm |
|
|
mahdi8877
کاربر حرفه ای
|
بله از لحاظ سرعت نمونه برداری خیلی خوبه که بالا باشه و مثلا با سرعت 1MSPS میشه هر 1 میکرو ثانیه نمونه گرفت و این خیلی خوبه واز کل موج نقطه به نقطه میشه نمونه گرفت ولی من با تست هایی که مثلا با میکروکنترلر ARM که شمارش STM32F103ZCT6 گرفتم که A/D این ایسی 12 بیت و با سرعت نمونه برداری 2MSPS گرفتم بخاطر سرعت بالای تبدیل خیلی حساسه و شناوره و نویز پذیری زیادی داره ولی در نهایت 1 میکرو ثانیه نمونه میگیره اما مثلا 3201 یا 7816 رو که میبندم حساسیت ونویز کمتر ولی اون 20 نمونه که با STM32 میگیرم در 20 میکروثانیه با این 1 نمونه در مدت زمان 20 میکروثانیه میگیریم در اصل 19 نمونه در فاصله زمانی کوتاه رو از دست میدیم
پس گراند بالانس خوبی داره
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 7:37pm |
|
|
zinteredi
کاربر حرفه ای
|
اصلا به نظر من اون پالسهاي كوچك واسه يه چيز ديگه هست نه براي نمونه برداري مدار بايد تغيير داده بشه تا به حداكثر قدرت بررسيم براي تفكيك اصلا نياز به اين همه نمونه نيست مدار ايراد داره علي جان شما اين تغيير رو اعمال كن
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 10:04pm |
|
|
zinteredi
کاربر حرفه ای
|
اين رو هم امتحان كن
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 11:17pm |
|
|
ali222
کاربر حرفه ای
|
ناصر جان نمیشد بهتر رسم کنی ؟ کویل از یک طرف بوسیله خازن زمین هست از اونطرف هم به کلکتور 2n3055 اینکه امکانپذیر نیست؟
|
دوشنبه 25 فروردین1393 - 11:58pm |
|
|
zinteredi
کاربر حرفه ای
|
ali222 نوشته است: ناصر جان نمیشد بهتر رسم کنی ؟ کویل از یک طرف بوسیله خازن زمین هست از اونطرف هم به کلکتور 2n3055 اینکه امکانپذیر نیست؟ نه علي جان تا وقتي كه 2n3055 عمل نكرده خازن شارژ ميشه و هنگام عمل كردن 2n3055 دشارژ ميشه تا 10000 ميكرو فاراد شارژو دشارژ ميشه ولتاژ اون نقطه از ديود رو كه خازن بهش وصل شده اندازه بگير بايد ولتاژ اون خازن رو 1.5 برابر ولتاژ اون نقطه بزني ديروز آقاي اسدف اندازه گرفت 180 ولت بود بايد خازن 270 ولت به بالا 10000 ميكرو بزني فكر كنم كار كنه اگه پالس ماسفت بالايي نتونست خازن رو شارژ كنه خازن 150 ولتي بزن اگه بازهم نشد خازن 100 ولتي بزن
آخرین بار توسط zinteredi در سه شنبه 25 فروردین1393 - 12:20am ویرایش شده است، در کل 3 بار ویرایش شده است.
|
سه شنبه 25 فروردین1393 - 12:02am |
|
|
mahdi8877
کاربر حرفه ای
|
ali222 نوشته است: ناصر جان نمیشد بهتر رسم کنی ؟ کویل از یک طرف بوسیله خازن زمین هست از اونطرف هم به کلکتور 2n3055 اینکه امکانپذیر نیست؟ ناصر جان جناب ALI222 راست میگه اینکه شدنی نیست تازه 2n3055 هم ترانزیستور npn هست زمین کشاورزی نیست که هر تغییری بدی
|
سه شنبه 25 فروردین1393 - 12:13am |
|
|
|