فکر میکنم این سنسور دور و بر 100 دلار قیمت داشته باشه. با این حساب قیمتی که گفتن حدود 2 برابر قیمت واقعی هست! بهرحال سیستم مگنتومتر اصولا قادر به سنس قطعی فلزات غیر مغناطیسی نیست چون سیستم کارش بر اساس مغناطیس سنجی در محیط هست. پس فقط بدرد سنس فلز مغناطیسی یا حفره میخوره. از اونجا که بیشتر عوامل خطا در محیط واقعی ناشی از همین مغناطیس هستن ؛ عملا خطای این سیستمها بالاست و فقط موارد بسیار مشخص از یک حفره بزرگ رو میتونن بطور قطعی نشون بدن. قیمت بالای سنسور و یا دستگاههای مگنتومتر رو هم در نظر بگیرین نتیجه این میشه که چندان ارزش ندارن! حالا فرق نمیکنه این سیستم رو OKM بسازه یا شرکت دیگه یا خودتون بسازین. چون اصول کار یکسانه.
اگر بخواین خودتون چیز مشابهی بسازین میتونین برین سراغ مدار مگنتومتر تصویری موجود در انجمن که از سنسور FGM-3 استفاده میکنه. این سنسور ارزان تره ولی کماکان فکر نمیکنم در بازار ایران پیدا بشه! البته در این سیستمها معمولا نیاز به 2 عدد سنسور یکسان وجود داره و تنظیم سختی هم داره تا بتونه درست کار کنه.
در خصوص مادون قرمز هم کلا بعید میدونم اصلا قابل استفاده باشه. چون نور مادون قرمز کاملا شبیه به نور مرئی از موانع کدر عبور نمیکنه چه برسه به اینکه در خاک نفوذ کنه! از مادون قرمز نهایتا میشه برای سنجش گرما و در واقع نوعی تصویر برداری حرارتی استفاده کرد که البته برای سنس دفینه های در عمق خاک نمیتونه کارایی داشته باشه.
کلا این موضوع اونجور که شما میفرمایین زیاد هم علمی تخیلی نیست!
مساله اینجاست که هر سیستمی کارایی خاص خودش رو داره و ما اول باید بدونیم واقعا چی نیاز داریم و آیا اون سیستم با توجه به قابلیت ها ؛ محدودیت ها و میزان خطاهای احتمالی بدرد مقصود ما میخوره یا نه؟ در مجموع اگر قرار باشه کارایی سیستمهایی نظیر مگنتومتر محدود به حفره یابی باشه ؛ بنظر من سیستم زمین شناسی در این زمینه بسیار مطمئن تر عمل میکنه و نمونه مدار تصویریش رو هم که در انجمن داریم. کلا هم کار با سیستمهای تصویری مشکل تر از مثلا یک فلزیاب بوقی هست! چون طبیعیه که برای داشتن یک تصویر مناسب نیاز به اسکن با روشی خاص روی اون محوطه وجود داره و در عین حال باید در نهایت بشه تصویر مربوطه رو بدرستی تحلیل کرد. وگرنه ما هیچ سیستم تصویری نداریم که اون چیزی که زیر خاک هست رو دقیقا مثل مدل واقعیش نشون بده! تمامی سیستمهای تصویری چون بر اساس چیزی غیر از مساله تابش نور و سنجش بازتاب نور کار میکنن ؛ عملا تصویری مدل مانند از هدف نشون میدن که گاهی هیچ ربطی به هدف اصلی نداره! طبیعی هم هست که بدلیل وجود خاک امکان داشتن تصویر واقعی از هدف وجود نداره چون در واقعیتی که ما باهاش سر و کار داریم این نور هست که در فضای آزاد باعث دیدن شیء واقعی میشه. هر سیگنال یا موج یا اشعه ای که در خاک نفوذ کنه چنین امکانی رو نمیتونه فراهم کنه حتی اشعه ایکس! بنابراین همه این تصویر ها بفرض موجود بودن نیاز به تحلیل هایی داره که همیشه درش جای حرف و حدیث هست.