خب دوستان از من درخواست کردن فیلم تست دستگاه واقعی رو بذارم که تصویرش رو بصورت فیلمبرداری از صفحه اسکوپ ملاحظه میکنین:
دوستان تصویر بصورت متحرک هست و باید دانلود کنین! این تصویر مربوط به خروجی یکی از انتنها روی فرکانس 1331.5 در مود آزاد هست. همونطور که ملاحظه میکنین پنجره پایینی مربوط به حالت زوم شده با تایم دیویژن 80 نانو ثانیه هست که کاملا از دقت مناسب برای ارزیابی دقت و پایداری موج برخورداره. لازم به ذکره از حالت Average و حذف نویز استفاده نشده و لذا بیشتر لرزشهایی که میبینید مربوط به نویز دستگاههای اطراف هست که اندکی تاثیر میذارن اما باز هم در عدد نهایی محاسبه شده تاثیر محسوسی ندارن. عمدا به همین صورت اصلی تصویر گرفتم که عده ای باز اتهام نزنن! راست و حسینی هر چه بوده همینه!
اگر دقت کنین دو کرسر S , E تنظیم شده دارای فاصله دلتای 100 نانو ثانیه ای هستن. تریگر هم روی لبه بالا رونده تنظیم شده. پس ما در واقع داریم طول پالس مثبت رو اندازه میگیریم. اگر فاصله بین S , E رو در نظر بگیرین ؛ کمی بعد از تایم E که معادل 375.5 میکرو ثانیه هست پالس مثبت تمام میشه. با محاسبه حدودی میشه گفت تقریبا 0.2 فاصله این دلتا طول موج مثبت بیشتر ادامه پیدا میکنه. پس پهنای پالس مثبت معادل 375.5 میکرو ثانیه بعلاوه 20 نانو ثانیه هست که در مجموع میشه 375.52 میکرو ثانیه. از انجا که این فقط پهنای قسمت مثبت پالس هست برای محاسبه مفهوم متعارف فرکانس باید این عدد رو ابتدا در 2 ضرب کنیم که به عدد 751.04 میکرو ثانیه میرسیم که این طول کل سیکل یا در واقع پریود موج تلقی میشه. بر اساس فرمول ساده تبدیل پریود به فرکانس هم 1 رو تقسیم بر 751.04 میکرو ثانیه (10 به توان 6-) میکنیم و عدد فرکانسی 1331.49 حاصل میشه! ملاحظه میکنین که از دقت بالایی برخورداره. میزان نوسان موج هم بیشتر بخاطر نویز هست ولی بیشتر از یک پنجم تایم دیویژن 80 نانو ثانیه ای نیست که در واقع میشه 16 نانو ثانیه و کاملا قابل قبول هست. هیچ نوسان تاثیر گذاری از نظر پایداری فرکانس دیده نمیشه و دقت چند صدم هرتز روی فرکانس 1331.5 کاملا در ردیابی بی تاثیره. بهرحال هر چه که هست این دقت ردیاب 35 هست ؛ بدون کلک و دروغ! خوب یا بدش دیگه بستگی به نظر و توقع دوستان داره. البته دقت کنین در ردیاب ما فقط طول پالس مثبت در ردیابی هدف و در واقع تفکیک موثر هست. از فواصل منفی برای سیستم وزن استفاده میشه و لذا پالسهای منفی کلا محاسبات دیگری دارن که هیچ ربطی به مفهوم فرکانس ردیابی نداره! لذا اندازه گیری اونها در این مقوله نمیگنجه و فرکانسمتر هم چون هم پالس مثبت و هم منفی رو لحاظ میکنه طبیعتا عدد دیگری برای کل موج نشون میده. ولی دوستانی که گاهی فرمودن نوساناتی در امواج هست دقت داشته باشن که باید فقط پهنای پالس مثبت رو با اسکوپ طبق روش فوق اندازه بگیرن و محاسبه کنن. اگر نتیجه غیر چیزی بود که من اعلام کردم دستگاهشون دارای مشکل جدی هست و قطعا جواب نمیده.
حالا این دوستمون فرموده بودن فیلم فرکانس 1331.7 رو بذار!!! خیلی جالبه ایشون با اینکه میگن ردیاب 35 رو در اختیار دارن اما ظاهرا اونقدر هم اواره کوه و بیابون و تست با این ردیاب نشدن که بدونن ما در ردیاب 35 اصلا فرکانس 1331.7 نداریم! این رو هر کسی که با این ردیاب کار کرده و قاعدتا باید این رنج فرکانسی رو هم تست کرده باشه میدونه. در واقع بنده به میزان دقتی که مطمئن بودم فرکانس ها رو مقیاس بندی کردم. اگر 1331.7 نداریم یعنی بطور مطمئن نمیشده از 0.5 به 0.7 سوئیچ کرد و در واقع چنین دقتی لااقل در این سیستم امکان ناپذیر بوده.
حالا شما از فرکانس متر یا بقول خودتون ولتمتر! هایوکی دم میزنین ؛ من عرض میکنم اصل کار به اسکوپ هست. جایی که پایداری موج اهمیت داره دیگه عددی که فرکانس متر نشون بده حائز اهمیت نیست. اونم جایی که از DDS نرم افزاری روی همین میکروها استفاده بشه که دیگه هیچی فقط شما میتونی به فرکانس متر خودت افتخار کنی و بهتره اصلا سمت اسکوپ هم نری کما اینکه تا الانش هم نرفتی!
اگر غیر این هست ما منتظر این هستیم که تست پایداری توام با دقت امواج طرح شما رو هم شبیه به چیزی که من تست گرفتم ببینیم. در ضمن دوست عزیز! چه در روش شما چه در روش بنده میکرو های اتمگا 8 و 16 و 32 هیچ تفاوتی با هم ندارن! این رو برین از دوستانتون در اتمل هم سوال کنین!
اونجایی که این میکروها با هم متفاوت هستن رو لااقل من نیاز نداشتم! پس جاییکه تعداد ورودی خروجی پورتهای مورد استفاده هم زیاد نیست دلیلی بر استفاده از قطعه بزرگتر هم نیست! وگرنه برنامه نویسی همه اینها مثل هم هست. در عرض چند دقیقه میتونم برنامه ردیاب 35 رو برای همه این میکروها تغییر بدم! این دال بر مساله خاصی نیست. بلکه دقت نرم افزار مهمه که همونی باشه که مد نظر بوده.