سعید جان مطلب شما درسته. ولی این نرم افزار اسکوپ کارت صوتی از حافظه سیستم استفاده میکنه و یک بازه زمانی طولانی رو برای اندازه گیری ملاک قرار میده. وگرنه پر واضحه که سمپل ریت 44 کیلویی کارت صوتی اصلا در حدی نیست که بتونه فرکانس هر سیکل رو جدا اندازه بگیره و دقت هزارم هرتزی بده! این نوع اندازه گیری فقط برای امواجی قابل تکیه هست که کاملا پریودیک و متناوب باشن. در صورتیکه 35 کاملا پریودیک نیست! در فواصل منفی فاصله ها مساوی نیستن!
حالا شما از روش من استفاده کن و فقط طول قسمت مثبت پالس رو سعی کن اندازه بگیری. این کار رو هم روی 35 انجام بده و هم روی سیستم موبایل. در 35 شما با این اسکوپ هیچ تغییری نمیتونی مشاهده کنی حتی اگر تغییر داشت! چون باید اسکوپ قادر به اندازه گیری حداقل 100 نانو ثانیه باشه که اسکوپ کارت صوتی این قابلیت رو نداره. ولی طول پالس خروجی موبایل وضعیت بمراتب بدتری داره و کاملا متغیر هست که شاید بتونی در اسکوپ کارت صوتی ببینیش. در هر صورت من این مقایسه رو با اسکوپ خودم و موبایل هم انجام میدم. مطمئن باشین در اون صورت موبایل رو هم میذارین کنار!
توجه کنین در ردیابی قسمت منفی اصلا کاری صورت نمیده! موج مربعی به این صورته. پس مهم اینه که قسمت مثبت پالس در تمام سیکلها طول ثابتی داشته باشه. وگرنه معادل استفاده از چندین فرکانس همزمان هست که در روش DDS میانگین این فرکانسها دقیقا میشه یک عدد خاص که فرکانس متر نشون میده. اصولا طراحی بر اساس DDS هم همین هست که فرکانس متر درست نشون بده! نرم افزار موبایل هم از همین روش استفاده میکنه. حالا در موج سینوسی تحلیل این مساله حتی توسط اسکوپ بسیار مشکل و شاید غیر ممکن هست. چون موج سینوسی دارای نقاط بحرانی مثل لبه های موج مربعی نیست! اما موج مربعی چون دو لبه کاملا مشخص داره خیلی راحت میشه کوتاه و بلند شدن پالس رو روی صفحه اسکوپ بررسی کرد.