پوریا جان من در مورد آیسیها بارها عرض کردم و البته دوستان هم تست فرمودن اصلا بحث آیسی نظامی بهیچ وجه اونقدر که روش مانور و تبلیغ میشه مهم نیست! فریب این تبلیغات بعضیا رو در مورد مدارات نخورین. آیسی نظامی فقط تحت شرایط کاملا ویژه ای توی کارکرد مدارات اثر داره. برعکس ؛ اون چیزی که در فلزیابها جنبه حیاتی داره کیفیت و دقت خازنها و مقاومتهاست! در مورد نیمسوز شدن هم بعید میدونم مشکلی پیش اومده باشه. بهرحال تست این مورد خاص تقریبا بدون تعویض ایسی و مقایسه کارکرد مدار در دو حالت امکانپذیر نیست!
در مورد تنظیم خازن 6 و 7 فرمول محاسبه رو بنده توی فایلهای اولیه گذاشتم. شما برای محاسبه تقریبی هم نیاز به فرکانس لوپ فرستنده دارین و هم ظرفیت دقیق لوپ گیرنده! و تازه باز هم دقیقا طبق فرمول در نمیاد معمولا نیم نانو کمترشو باید بذارین. و مساله خطای خود خازنها هم باعث میشه در نهایت نیاز به ازمون و خطا باشه تا بشه دقیق حساسیت گیرنده رو تنظیم کرد.
بصورت کلی هر چقدر فرکانس در اینجا بالاتر باشه مجموع خازن 6 و 7 باید کمتر باشه. یعنی نسبت عکس دارن. شما بهتره علاوه بر خازن 7 روی خازن 6 هم کار کنین و مثلا 27 نانو بذارین و بعد خازن 7 رو بین 1 تا 6.8 نانو تغییر بدین. یک بار هم خازن 6 رو 33 نانو بذارین و بعد خازن 7 رو بین 1 تا 6.8 نانو تغییر بدین. در نهایت با اندازه گیری برد در هر حالت به حداکثر برد و نتیجه نهایی دست پیدا میکنین.
البته من توصیه میکنم تنظیم دقیق تر رو در پایان همه کارها انجام بدین! چون احتمال داره هر تغییری در اسکلت یا لوپها و یا جای دیگه ای از مدار کمی تنظیم این دو خازن رو عوض بکنه و اونوقت دوباره نیاز به تست دارین!
نکته بسیار مهم دیگه اینکه اگر میخواین مدار شما ثبات فرکانسی عالی داشته باشه هم خازن 1 و هم 6 و 7 حتما از نوع ام کا تی باشن. سایر خازنها هم اگر همین باشه که دیگه تکمیل میشه!