این نکته رو هم در زمینه لوپ اضافه کنم که بنده ادعا میکنم در دنیای مدارات منتشر شده فلزیاب پالسی اعم از آنالوگ یا دیجیتال ؛ مداری پیدا نمیکنین که طیف جوابدهی لوپهای متنوع براشون تا حد این مدار گسترده باشه! حتی مقاومت دمپینگ هم با توجه به انواع مختلف لوپ در نظر گرفته شده. حالا یک مرد میخوام صحت ادعای بنده رو در این مورد زیر سوال ببره!
بنابراین فقط بحث اندکی کیفیت بهتر یا بدتر در مورد لوپهای مختلف مطرحه. اگر لوپ معمولی میدان نامتمرکزی داره و حتی طبق یک تست ساده میبینین به کناره هاش خیلی حساس هست ؛ خب مشخصه میدانش در مرکز گسترش کمتری پیدا میکنه و این بطور واضح بمعنی برد کمتر در مرکز لوپ هست. این مطلب چیزی نیست که به مدار ابدا ربطی داشته باشه.
خوشبختانه کما اینکه در مدار چنس هم دوستان تلاشهای گسترده ای انجام دادن ؛ ما تونستیم سیستم لوپ عنکبوتی رو تا ابعاد 60 سانت و حتی بیشتر هم پیاده کنیم و جواب خیلی خوبی بگیریم. لوپ عنکبوتی بلحاظ اینکه ساختش از لوپ تخت بسیار راحت تر هست و دقیق تر در میاد و از طرفی بدلیل فاصله ولو جزئی بین دورهای مختلف سیم ها ظرفیت خازنی پایین تری نسبت به لوپ تخت داره ؛ در مجموع بهترین انتخاب ممکن هست و شاید برای سنس قوی طلا حتی این نوع لوپ ضروری هم باشه! حالا روی جزئیاتش البته میشه بیشتر هم کار کرد. لذا توصیه بنده قویا به استفاده از لوپ عنکبوتی هست که طرز پیچیدن و محاسبه ظرفیتش در تاپیک چنس و فایل توضیحات مدار چنس که قبلا در پست اول اون تاپیک گذاشتم بطور مفصل مورد بحث قرار گرفته و دوستان میتونن مطالعه کنن.
برای لوپ هایی در سایز های بزرگتر مثلا فریم 1 متری یا بزرگتر ؛ طبیعتا از روش عنکبوتی به اون شکل نمیشه بهره گرفت چون در مجموع مشکل و دست و پا گیر هم خواهد بود. لذا برای لوپهای بزرگتر صرفا نوع سیم مطرح هست. بنظر من در این مورد اگر از سیمهایی با روکش ضخیم تر استفاده بشه جواب بهتری بدست میاد. چون روکش ضخیم باعث فاصله گرفتن مغزی سیمها از هم میشه و حداقل دیلی پایین تری خواهیم داشت که نه تنها برای سنس طلا مهم هست بلکه کلا مقداری برد بالاتر هم به ما میده. اما از نظر تمرکز میدان متاسفانه نمیشه با روش پیچیدن معمولی به نتیجه لوپ عنکبوتی رسید و فقط میشه سیم ها رو تا حد ممکن منظم تر پیچید و از زیر و رو کردن سیمها خودداری کرد بلکه کمی میدان منظم تر و برد بیشتر بشه.
صد البته برای لوپهای بزرگ پای فاکتورهای دیگری هم به میان میاد! لوپ بزرگ مشخصا برای سنس فلزات بزرگتر هم کاربرد داره. پس برای عدم حساسیت به املاح و یا فلزات ریز میتونیم دیلی دستی رو کمی بالاتر بذاریم و حتی بازه انتگرال رو هم بیشتر کنیم. این نوع تنظیم کمک میکنه که فلزات بزرگتر قوی تر سنس بشن و در عین حال ثبات بیشتر هم بشه. از طرف دیگه بدلیل پایین بودن تعداد دورهای لوپ بزرگتر خطوط میدان کمتر هر چند گسترده تری داریم که لازم هست تنظیم پهنای پالس هم کمی بالاتر گذاشته بشه تا نتیجه قویتری بدست بیاد.
با در نظر گرفتن تمامی فاکتورهایی که اشاره کردم ؛ بنده برد نهایی این فلزیاب رو با لوپ 1 در 1 حدود 4 متر و با لوپ 2 در 2 تا 8 متر برای بزرگترین اهداف ممکن از نوع فلز جدید ارزیابی میکنم! برای دفینه یابی درصد افزایش برد در خاک بستگی به تنظیم عدد فرکانس و دیلی دستی و بازه انتگرال هم خواهد داشت که دیگه میدان تست این قضیه برای دوستانی که گاها عنوان میکنن جای مشخصی دارای دفینه رو میشناسن ؛ باز هست تا در اون شرایط اعلام کنن حساسیت حداکثری به حالت دفینه ای با چه تنظیماتی رخ میده. در صورت انتشار چنین نتیجه ای ارقام برد حداکثری ذکر شده به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا میکنه و قابلیت دفینه یابی این فلزیاب هم به حداکثر خودش میرسه! پس وظیفه دوستان در تست اینجور نکات نهایی بسیار سنگین هست. این تستها هم چیزی نیست که با هیچ کدوم از مدارات موجود فعلی قابل انجام باشه. چرا که هیچ کدوم این مدارات تا این حد انعطاف پذیری در اختیار اپراتور قرار نمیدن.