انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : پنج شنبه 1 آذر1403 - 1:21pm



پاسخ به موضوع  [ 57 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6  بعدی
 آموزش ساخت تصویری شاقول 
نویسنده پیغام
آنلاین
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: جمعه 17 خرداد1392 - 1:43pm
پست: 695
پاسخ با نقل قول
دوستان بی خودی وقت خودتون رو شاقول تلف نکنید چون شاقول خطاش زیاده و نیروی جاذبه اونو بیشتر به سمت خود می کشه تا هدف و در کل چنین سیستم هایی اگرم کار کنند قدرت شعاع زنی مثل ردیاب دو آنتنه ندارند که شما را از صد ها متری به سمت بار سوق دهد فقط با این شاقول ها اگه از نزدیکی و فاصله 2-3 متر حدف رد بین شاید کج بشن که اونم احتمالش کمه چون قدرته نیروی جاذبه از قدرت الکترومغناطیس بیشتره مگر اینکه ما شاقولی بسازیم که خیلی سبک باشه و نیروی جاذبه نتونه تو کارش اخلال ایجاد کنه و این سبکی باید طوری باشه که توسط باد هم دچار اخلال نشه و خلاصه متعادل باشه .یا علی


جمعه 21 شهریور1393 - 5:40pm

تاریخ عضویت: دوشنبه 12 آبان1393 - 5:25pm
پست: 1
پاسخ با نقل قول
سلام کسی رو می خوام که برام شاقول بسازه یاتهیه کنه شماره تماسم 0939*******
محید
ممنون


دوشنبه 12 آبان1393 - 6:50pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: دوشنبه 29 اردیبهشت1393 - 5:22pm
پست: 231
پاسخ با نقل قول
سلام دارم خدمت دوستان گرامی در مورد شاقول اگه تئوری کاربردی و به درد بخور کسی داره خواهشن اینجا قرار بده چون بااین اوصاف نمیشه به نتیجه مطلوب رسید به نظر اگه این شاقول تو راه موثمر ثمر باشه راحت میشه از شاقول های نقشه برداری یا شاقول های بنایی قدیمی که از آلیاژ بیشتر ی از برنج برخوردارن است و با هزیته اندک تراشکاری محفظه جیوه براش تعبیه کرد .بازهم بنده تحقیقات مفصلی در این حوزه کردم که همگی تا یه حدی ادامه داشته و به نتیجه دلخواه نرسیده.


سه شنبه 23 دی1393 - 3:04pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: دوشنبه 29 اردیبهشت1393 - 5:22pm
پست: 231
پاسخ با نقل قول
در پایین خواص اتمی جیوه رو آوردم
خواص اتمی، فیزیکی و شیمیایی جیوه
عدد اتمی 80
جرم اتمی 200.59
نقطه ذوب -38.9 ºC
نقطه جوش 356.6 ºC
رنگ سفید نقره ای
حالت استاندارد مایع
گروه 2B
انرژی یونیزاسیون 1004.6 Kj/mol
شعاع اتمی 151 pm
شعاع یونی 0.11 nm (+2)
شکل الکترونی [ Xe ] 4f14 5d10 6s2
الکترونگاتیوی 1.9
حالت اکسیداسیون 1 , 2
چگالی 13.6 g.cm-3
دوره تناوبی 6
شماره سطح انرژی یونیزاسیون 6
شعاع کووالانسی 132±5 pm
شعاع واندروالس 155 pm
گرمای تبخیر 59.11 KJ/mol


سه شنبه 23 دی1393 - 3:09pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: دوشنبه 29 اردیبهشت1393 - 5:22pm
پست: 231
پاسخ با نقل قول
فراواني كيهاني طلا (عنصر 79 جدول تنائلي) به ازاء هر 1016 اتم Si 21% است. ميانگين طلا در سنگهاي پوسته زمين بر حسب گرم در تن يا قسمت در ميليون است.


ميانگين طلا در سنگهاي پوسته زمين «بريان ميسون»

گرايش ژئوشيميايي عنصر طلا به گروه سيدروفيل ها است. بطور كلي طبقه بندي هر عنصر به صورت اتموفيل، كالكوفيل و يا سيدروفيل به رفتار آن در تعادلات مربوط به مايع- مايع در مذاب هاي مربوط مي شود. ماهيت ژئوشيميايي هر عنصر عمدتاً از روي آرايش الكتروني اتمهاي آن اداره شده، بنابراين رابطه تنگاتنگي با محل قرار گرفتن آن در جدول تناوبي دارد. عناصر سيدروفيل به گروه 8 و برخي از عتاصر مجاور آن متعلق داشته و بيروني ترين پوسته الكتروني آنها در بيشتر موارد به طور كامل پر نشده است.
در مورد نهشته شده كانه ها اختلاف عقيده اساسي وجود دارد. شواهد حاصل از شوراب هاي ژئوترمال و سيالات درگير موجود در كانيها نشان مي دهد كه اين محلول ها در واقع كلريدهاي Na, K, Ca هستند. غلظت بالاي كلريد ظاهراً مكانيسم لازم براي انحلال و انتقال محلولهاي هيدروترمال را فراهم مي آورد. اگرچه فلزات در نهايت به صورت سولفيد رسوب كرده و شوراب هاي داغ غني از كلريد نيز سولفيدهاي فلزي را حل مي كنند، اما به نطر نمي رسد كه غلظت يون سولفيد آنقدر بالا باشد كه بتواند با فلزات تشكيل كمپلكس دهد. طلا به وسيله واكنشي از نوع حل مي شود. بنا براين در 500 درجه سانتيگراد و 2/0 كيلوبار فشار حلاليت طلا در يك محلول M2 از KCL معدل 800 PPM خواهد بود. طلا و پلاتين اجزاء مقاومي هستند كه در اثر هوازدگي شديد حمل شده و در ماسه ها جمع مي شوند.


.

تجزيه شيميايي شيل هاي سياه نه تنها از روي حضور مقادير متناوبهي كردن كربن آلي مشخص مي گردد بلكه معمولاً از روي مقدار زيادي گوگرد كه بصورت حضور دارد نيز مشخص مي شوند. در اين تجزيه ها ملاحظه شده است كه شيلهاي سياه در عناصر فرعي غني گرديده اند :
Au, Ag, Cd, Ni, Mo, Sb, As, V و فلزات گروه پلاتين (به عنوان مثال كانسار مس كوپفرشيفر در مانسفلد آلمان) مقدار طلا در آب دريا و مشخصات شيميايي آن در جدول 3 آورده شده است.


مقدار طلا درآب دريا

توزيع عنصر طلا دريافت خشك گياهان دريا و خشكي بر حسب قسمت در ميليون در جدول 4 آورده شده است.


توزيع طلا در گياهان

بطور كلي فراواني عناصر شيميايي در سنگهاي تشكيل دهنده ليتوسفر يكسان نيست، به عبارت ديگر با اندازه گيري هاي جديد، كلارك يا ميانگين كلي براي تمام پوسته معني ندارد به اين ترتيب بايد فراواني هر عنصر را در هر تيپ سنگي بطور جداگانه بررسي كرد (جدول5).

ميانگين درصد فراواني طلا در ليتوسفر.

طلا در طبقه بندي ژئوشيميايي عناصر پوسته اي در دسته عناصر كمياب (درصد1/0X<) قرار مي گيرد. طلا در سنگهاي رسوبي بطور خاص در پلاسرها و ماسه ها و همچنين در شيلهاي سياه تجمع مي كند. بطور كلي قابليت تحرك فلزات موجود در كانه ها در محيط شيلي و كواتزيتي به صورت زير گزارش داده شده است.
Ag>Zn>Cu>Au>Pb
در محيط هاي ثانويه و سوپرژن در شرايط اكسيد كننده قابليت تحرك نسبي طلا متوسط، در شرايط اسيد قابليات تحرك نسبي زياد و در شرايط خنثي تا قليايي و احياء كننده قابليت تحرك نسبي اين عنصر خيلي كم تحرک تا بي تحرك است. همانطور كه گفته شد طلا به عنوان يك عنصر كمياب و فلز قيمتي در كانسارهاي سولفيدي هيدروترمال به همراه نقره، مس، جيوه، كبالت و آرسنيك متمركز مي شود. طلا به عنوان يكي از عناصر معرف در كمپلکس هاي سولفوري چند فلزي به كار مي رود. براي كانسارهاي طلا توالي عناصر معرف در طبقه بندي محوري به ترتيب زير است:
(Sb, As, Ag, Pb), Zn, Au, Mo, Cu, Bi, (Co, Ni, As, W, Be)
معرف گازي شكل براي طلا عنصر جيوه است. همچنين براي نهشته هاي طلا- آرسنيك و كانسارهاي سولفيدي، تركيبات ارگانومتاليك عناصر Hg, Cu, Pb, Zn, Ag, Ni مانند HgAsH3(CH3) به عنوان معرف گازي به كار مي روند. انباشتگي و تمركز Au در خاكستر گياهان بطور عادي كمتر از ppm 01/0 و به ندرت تا 10 نيز مي رسد. حداقل قابل ثبت Au در سه روش تجزيه‌اي به شرح زير است:
كالريمتري: 05/0 اسپكترو گراف تابشي: 20 جذب اتمي : 005/0
بطور كلي ساختار الكتروني 4F, 5D, 6S، انرژي يونيزاسيون 213 K.C/m و الكترونگاتيويته 3/2 كه در دو عنصر مس و نقره در سري طلا وجود دارد سبب غير فعال شدن آنها در اين توالي و ظهور به صورت خالص (Native) و تركيب با يونهاي مثبت كم انرژي و ايجاد تلوريد T-2 در مقابل O-2 و S-2 مي شود(جدول6).

مقايسه خصوصيات الكترونگاتيوي عناصر Te, S, O .

بر پايه خواص الكترونگاتيوي عناصر، پايداري اكسيد، سولفيد و تلوريدهاي طلا در آب با افزايش خاصيت الكترونگاتيوي به ترتيب Te, S, O كاهش مي يابد. نتيجه آن است كه طلا هيچ گاه سولفيد و اكسيد نمي سازد حتي اگر گوگرد و اكسيژن در سيستم هاي گرمايي چند عنصري فراهم باشند.
طلا در آب و هواي خشك يا مرطوب، اكسيژن (حتي در دماهاي بالا)، ازن، نيتروژن، هيدروژن، فلوئور، يد، گوگرد و سولفيد هيدروژن در شرايط معمولي واكنش نمي دهد.
اسيد سولفوريك، اسيد هيدروكلريك، اسيد هيدروفلوريك، اسيد فسفريك، اسيد نيتريك ( بجز در شرايط بسيار غليظ) و عملاً تمام اسيدهاي آلي نمي توانند بر طلا تاثير بگذارند. اگر يك اسيد هيدروهاليك با يك عامل اكسيد كننده مانند اسيد نيتريك، هالوژن، پراكسيد هيدروژن يا اسيد كروميك مخلوط شود، طلا حل خواهد شد. با تركيب آب و يك هالوژن و در اسيد سلنيك، طلا حل خواهد شد.
محلولهاي آبگون هيدروكسيد فلز قليايي، نمكهاي فلز قليايي اسيدهاي معدني (غير آلي)و سولفيد هاي فلز قليايي نمي توانند طلا را حل كنند. اما، طلا در محلول سيانيد فلزهاي قليايي در حضور اكسيژن يا ديگر عوامل اكسيد كننده مانند بروميد سيانوژن ، اسيد 4 – نيتروبنزوئيك و اسيد 3 – نيترو
بنزن سولفونيك حل مي شود بشرطي كه سيانيد را بسرعت تجزيه نكنند. محلول تيوسولفات سديم نيز در حضور اكسيژن و بوسيله محلولهاي پلي سولفيد فلز قليايي بصورت محلول در مي آيند.در غياب هوا و ديگر عوامل اكسيد كننده، قليايي هاي مذاب سوز آور نيز نمي توانند طلا را حل كنند. طلا بشدت با پراكسيد فلزات قليايي واكنش مي دهد تا ائورات تشكيل دهد. اين فلز در برابر بورات و فسفات فلزات قليايي و نمك هاي فلزات قليايي اسيدهاي معدني واكنش نشان نمي دهد كه بنابراين مي توانند بعنوان عامل سرباره ساز براي جدايش ناخالصي هاي فلزي از طلا بكار روند.
طلا را مي توان با بسياري ديگر از فلزات آلياژ كرد. در فرآيند هاي كلاسيك متالورژي (براي نمونه، فرآيند كوره ذوب سرب و فرآيند كوره پژواك يا بازگشت براي مس) فرآيندهاي انجام شده طلا و نقره يكي بود. مس، سرب و روي تا مرحله تشكيل آلياژ، بعنوان جمع كننده يا عامل كلكتور طلا عمل مي كردند. پس از سرب و مس، طلا بيشترين تشابه را با روي دارد. از روي براي زدايش و جداكردن طلا از سرب مذاب در فرآيند پاركز استفاده مي كنند. سهولت جذب سرب، تلوريم، سلنيم، آنتيموان و بيسموت به طلا از معايب آن است، بويژه با در نظر گرفتن فرآيندهاي بعدي مكانيكي. طلا در دماي اتاق براحتي با جيوه تركيب شده، ملقمه ايجاد مي كنند. در اثر حرارت مي توان جيوه را از ملقمه خارج كرد. از اين خاصيت در ملقمه سازي و تذهيب به كمك آتش استفاده مي‌ شود.طلاي كلوئيدي تشكيل هيدروسل هاي به رنگ ارغواني يا قرمز سير كه به راحتي بدون كلوئيدهاي محافظ، نسبتاً مقاومند.
طلا به راحتي با كلرخشك واكنش مي دهد. بيشترين واكنش پذيري در دماي °C 0 250 و كمترين آن در دماي °C 0 475 انجام مي شود. در دماي بيش از °C 0 475، واكنش پذيري با افزايش دما تا بالاتر از نقطه ذوب ادامه مي يابد. به كمك نهشت الكتروليتي يا احياي شيميايي مي توان طلا را از محلول جدا كرد. اگر كمپلكس تتراكلروائورات (Ш) حضور داشته باشد، آن گاه نمكهاي آهن (Π)، نمكهاي قلع (Π)، دي اكسيد گوگرد، هيدرازين، نمك هاي هيدرازونيم اسيد اگزاليك يا اسيد آسكوربيك را مي توان بعنوان عامل احيا كننده بكار برد.
كمپلكس بسيار پايدار دي سانيوائورات به عامل احيا كننده قوي تري مانند روي نياز دارد. داد و ستد هاي آنيوني كه براي بازيافت طلا از محلول مورد استفاده قرار مي گيرند، گاهي اوقات اين كمپلكس را به طلاي فلزي احيا مي كنند. نتايج مشابهي با كربن فعال بدست آمده است.
پتانسيل استاندارد 3+Au / Auبرابر 4987/1 ، +Au / Au برابر با 687/1 و 4+Au / +Au برابر با 29/1 ولت است. طلا را مي توان با بسياري ديگر از فلزات آلياژ كرد. در فرآيند هاي كلاسيك متالورژي ( براي نمونه، فرآيند كوره ذوب سرب و فرآيند كوره پژواك يا بازگشت براي مس ) فرآيندهاي انجام شده طلا و نقره يكي بود. مس، سرب و روي تا مرحله تشكيل آلياژ، بعنوان جمع كننده يا عامل كلكتور طلا عمل مي كردند. پس از سرب و مس، طلا بيشترين تشابه را با روي دارد. از روي براي زدايش و جداكردن طلا از سرب مذاب در فرآيند پاركز استفاده مي كنند. سهولت جذب سرب، تلوريم، سلنيم، آنتيموان و بيسموت به طلا از معايب آن است، بويژه با در نظر گرفتن فرآيندهاي بعدي مكانيكي. طلا در دماي اتاق به راحتي با جيوه تركيب شده، ملقمه ايجاد مي كنند. در اثر حرارت مي توان جيوه را از ملقمه خارج كرد. از اين خاصيت در ملقمه سازي و تذهيب به كمك آتش استفاده مي‌ شود.
همچنين لازم به ذكر است كه آب هاي شيرين داراي ppb 001/0 تا ppb 44 طلا، آب درياها داراي ppb 01/0 تا ppb 05/0 طلا و انواع خاك ها داراي ppb 3/0 تا ppb 8000 طلا مي باشند.
طلا فلزي زرد رنگ با وزن مخصوص بالا (gr/cm332/19)،جرم اتمي 967/196 و عدد اتمي 79 است. سختي 5/2 تا 3، نرم، براق،‌ قابل انعطاف، چكش خوار، شكل پذير، داراي شکست دندانه اي و يك فلز انتقالي است. اين فلز در مقابل حرارت، رطوبت و عوامل خورنده تغيير ناپذير است. بنابراين به عنوان يك فلز مناسب براي ساخت سكه و جواهرات استفاده مي‌شود. نقطه ذوب طلاي خالص 1063 درجه و خط اثر آن طلايي است. اين فلز در تيزاب سلطاني حل شده و در صورت داشتن نقره، کلريد نقره رسوب مي کند.
طلاي خالص براي استفاده معمولي بسيار نرم است و با ايجاد آلياژ با نقره و مس سخت‌تر مي‌شود و اين آلياژ به رنگ متمايل به قرمز مي‌باشد.طلاي خالص معمولاً حاوي 8 تا 10% نقره و گاهي بيشتر است. با افزايش نقره، رنگ سفيد تري ايجاد شده و وزن مخصوص نيز كمتر مي‌شود.
معمولي‌ترين مراحل اكسيداسيون طلا شامل 1+ و 3+ است. كلريد طلا AuCl3 و اسيد كلروبيك معمولي‌ترين ماده مركب طلا مي‌باشند. اگرچه طلا يك فلز نجيب است اما مي‌تواند مواد مركب به شرح ذيل داشته باشد:
- در تيزاب سلطاني حل ‌شود و يون AuCl4-1 را تشكيل دهد.
- هاليدهاي طلا (F, U, Br, I)
- Chacogenides طلا (O, S, Se, Te)
- مواد مركب خوشه‌اي طلا
طلا فقط يك ايزوتوپ پايدار (Au195) دارد و 18 ايزوتوپ راديو اكتيو با Au195 وجود دارند كه پايدارترين آنها نيمه عمري برابر 186 روز دارد.
تفاوت بين فلزات پايه و گرانبها يك مسئله اختياري و نسبي است و عامل تعيين كننده آن ملاحظات عملي و سنتي است. طلا يك فلز گرانبهاي كلاسيك است و با تمام معيارهاي اين گروه از عناصر يعني عناصر گرانبها سازگار است: مقاومت در برابر هوا، رطوبت و سايش. همچنين طلا در ميان فلزاتي كه در طبيعت تقريباً به حالت عنصري يا آزاد يافت مي شوند، خصوصيات منحصر به فردي دارد.


سه شنبه 23 دی1393 - 3:11pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: دوشنبه 29 اردیبهشت1393 - 5:22pm
پست: 231
پاسخ با نقل قول
تنها نکته اشتراک که اشتراک هم نمیشه گفت عدد اتمی اونهاست که هیچ کمکی به این قضیه نمیکنه چون میزان پایداری اونها با هم خیلی فرق میکه حالا به یقین نمیشه گفت که فرکانس یونیزاسیون این دو عنصر حتی نزدیک به هم باشه.هدف من از اینکه سرتون رو درد آوردم اینکه باید با دید کامل و درست وارد قضیه بشیم تا سود نکرده متضرر نشیم با آرزوی سلامتی برای همه اعضای انجمن


سه شنبه 23 دی1393 - 3:20pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: شنبه 27 دی1393 - 11:39pm
پست: 66
پاسخ با نقل قول
سلام دوستان و استادان گرامی آیا میشه از فشنگ اسلحه شاقول درست کرد؟؟؟


دوشنبه 29 دی1393 - 10:53pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: شنبه 27 دی1393 - 11:39pm
پست: 66
پاسخ با نقل قول
دوستان لطفا راهنمایی کنین با فشنگ میشه شاقول درست کرد؟؟


سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.


دوشنبه 29 دی1393 - 10:57pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: شنبه 27 دی1393 - 11:39pm
پست: 66
پاسخ با نقل قول
این هم دوتا شاقول ساخت خودم که یکی طرح تیتان هست و دیگری طرح مینی تیتان


سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.


دوشنبه 16 فروردین1394 - 1:30am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: سه شنبه 24 تیر1392 - 12:52am
پست: 2433
پاسخ با نقل قول
خیلی زیبا درست کردین.در مورد محتویاتش هم کمی اطلاعات بدین واز جیوه هم استفاده کردین :ymapplause:



گر داخل خانه‌ات نشستی مردی/ در بر دگران اگر ببستی مردی
مردی نبود سفر در این وضع خراب/ شاخ کرونا اگر شکستی مردی


دوشنبه 17 فروردین1394 - 9:39am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 57 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 29 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure