همکارن ببخشد من وارد بحث شما شدم امیداورم این اطلاعات به دردتون بخوره ..
سیستم ماهواری هستش ولی کاربردش چیز دیگه هستش نه گنج یابی چند سایت بهتون میدم نگاه کنید ...
http://www.earthfx.comاینم سایت زمین شناسی کشور چند تا نرم افزار هم گذاشته ولی من هر کاری کردم دانلود نشد
http://gsi.ir/General/Lang_fa/Page_43/S ... EWLOG.htmlسيستم اطلاعات جغرافيايى (GIS)
مقدمه:
براى اولين بار در اواسط دهه 1960 در ايالات متحده کار بر روى اولين سيستم اطلاعاتجغرافيايى آغاز شد. در اين سيستم ها عکس هاى هوايى، اطلاعات کشاورزى، جنگلدارى، خاک ، زمين شناسى و نقشه هاى مربوطه مورد استفاده قرار گرفتند. در دهه 1970 با پيشرفت علم و امکان دسترسى به فناورى هاى کامپيوترى و تکنولوژيهاى لازم براى کار با داده هاى مکانى، سيستم اطلاعات جغرافيايى يا (GIS)، براى فراهم آوردن قدرت تجزيه و تحليل حجم هاى بزرگ داده هاى جغرافيايى شکل گرفت. در دهه هاى اخير به سبب گسترش تکنولوژى هاى کامپيوترى،سيستم هاى اطلاعات جغرافيايى امکان نگهدارى به روز داده هاى زمين مرجع و نيز امکان ترکيب مجموعه داده هاى مختلف را به طور مؤثر فراهم ساخته اند. امروزه GIS براى تحقيق و بررسى هاى علمى، مديريت منابع و ذخاير و همچنين برنامه ريزى هاى توسعه اى به کار گرفته مى شود.
GIS چيست؟
سيستم اطلاعات جغرافيايى(Geographic Information Systems) يا GIS يک سيستم کامپيوترى براى مديريت و تجزيه و تحليل اطلاعات مکانى بوده که قابليت جمع آورى، ذخيره، تجزيه وتحليل و نمايش اطلاعات جغرافيايى (مکانى) را دارد.
داده هادريک (GIS) بر اساس موقعيتشان نشان داده مى شوند.
تکنولوژى GIS با جمع آورى و تلفيق اطلاعات پايگاه داده هاى معمولى، به وسيله تصوير سازى و استفاده از آناليز هاى جغرافيايى، اطلاعاتى را براى تهيه نقشه ها فراهم مى سازد. اين اطلاعات به منظور واضح تر جلوه دادن رويدادها ، پيش بينى نتايج و تهيه نقشه ها به کار گرفته مى شوند.
دريک سيستم اطلاعات جغرافيايى واژه جغرافيايى يا(Geographic) عبارت است از موقعيت موضوع هاى داده ها، برحسب مختصات جغرافيايى (طول و عرض).
واژه (Information) يا اطلاعات نشان مى دهد که داده ها در GIS براى ارائه دانسته هاى مفيد، نه تنها به صورت نقشه ها و تصاوير رنگى بلکه بصورت گرافيک هاى آمارى، جداول و پاسخ هاى نمايشى متنوعى به منظور جستجوهاى عملى سازماندهى مى شوند.
واژه(System) يا سيستم نيز نشان دهنده اين است که GIS از چندين قسمت متصل و وابسته به يکديگر براى کارکرد هاى گوناگون، ساخته شده است.
پروژه ژئوفيزيک هوايى
پروژه ژئوفيزيک هوايى يکى از پروژه هاى در دست اقدام سازمان زمين شناسى و اکتشافات معدنى کشور مى باشد. پروژه ياد شده با وجود اين که يکى از نوپاترين پروژه هاى سازمان مى باشد ولى در مدت زمان کوتاهى توانسته به دستاوردهاى چشمگيرى نائل گردد. زمانى که ايده استفاده از روش هاى ژئوفيزيک هوايى در ايران مطرح شد در اذهان عده بسيارى اين امر دشوار و حتى ناممکن مى نمود. از دشوارى هاى کاربرد اين روش در ايران همين بس که براى خريدارى و وارد کردن دستگاههاى ژئوفيزيک هوايى به کشور علاوه بر بهاى قابل توجه سيستمهاى ياد شده بايد از سدى به نام تحريم نيز عبور مى کرديم. با اين وجود هر ايرانى اين را مى داند که:"خواستن توانستن است!" به يارى خداوند و با تلاش و پشتکار دست اندر کاران پروژه در سازمان اندک اندک زمينه هاى لازم براى عقد قرارداد خريد تجهيزات با شرکت کانادايى Fugro فراهم گرديد و در پى آن سخت افزارهاى لازم به کشور وارد شد تا ايران اولين کشور در خاورميانه باشد که به فناورى و دانش ژئوفيزيک هوايى با استفاده از هليکوپتر(HEM) دست مى يابد. پس از ورود تجهيزات و شروع پروژه آموزش اپراتورى و پردازش اطلاعات به طور همزمان و در راستاى تحقق هدف انتقال فن آورى صورت پذيرفت که با توجه به اصل تداوم در آموزش بعدها نيز در چند مرحله ادامه يافت. فاز اول پروژه با حضور متخصصان کانادايى انجام پذيرفت و در فاز دوم آن برداشت داده ها به طور کامل توسط پرسنل ايرانى انجام شد. در حال حاضر بخش عمده اى از پردازش داده ها نيز توسط پرسنل سازمان زمين شناسى انجام مى شود و در ادامه با تکميل داده هاى برداشت شده فرآيند تفسير داده هاى ژئوفيزيک هوايى نيز توسط همين سازمان انجام خواهد گرفت. در حال حاضر پروژه ژئوفيزيک هوايى زير نظر مديريت ژئومتيکس سازمان زمين شناسى در حال انجام بوده و نظرهاى بسيارى را نيز به سوى خود جلب کرده است به طورى که عده بسيارى روند پيشرفت آن را از نزديک دنبال مى کنند. پروژه هاى انجام شده: تا کنون دو پروژه از اين نوع در ايران انجام شده که اولين آنها در منطقه معلمان در 120 کيلومترى جنوب دامغان و با حضورکارشناسان کانادايى و ايرانى انجام شد که طى آن 1575 کيلومتر خطى داده برداشت شد. در اين پروژه روشهاى EM يا الکترومغناطيس MAG يا مغناطيس سنجى و Radiometrics يا پرتو سنجى گاما به طور همزمان به کار گرفته شدند. در فاز دوم پروژه که در آن تنها اپراتور ايرانى حضور داشت با همان سه روش ياد شده در مجموع بيش از 4000 کيلومتر خطى داده برداشت شد.
https://www.youtube.com/watch?v=6AlH5TvFoLw