با سلام و تشکر : دوستان در صفحه 595 سربسته اشاره ای به گزینه MOSFET breakdown voltage affect و اهم لوپ شد، از همان موقع احتمالش بود، چون اهم لوپ روی گزینه breakdown voltage ماسفت تاثیر داره ، بدون شک با نصب هر ماسفت جدیدی که مقدار RDS ان با 840 متفاوت باشه ، مدار بایستی دیلی متفاوتی را نشان بده ،بنابراین همانطور که اهم لوپ روی دیلی تاثیر داره پس تاثیر اهم داخلی ماسفت هم روی دیلی قابل پیش بینی و امری است اجتناب ناپذیر ! یعنی اگر نهایتا گزینه مناسبی پیدا بشه احتمال زیاد نیاز به اصلاح برنامه نویسی قسمت دیلی داره. حتی این موضوع را قبلا یک بار نوشتم ، ولی دوباره پشیمان شدم و بلافاصله دلیتش کردم .
یک احتمال دیگه هم قابل پیش بینی بود : دوستانیکه با تغییر ماسفت ، ظاهرا احساس میکردند به برد بیشتری دست یافته اند ، علت اصلی اش مچ شدن مشخصات لوپ مورد استفاده، اهم ماسفت و گزینه breakdown voltage ماسفت بوده ،در صورتیکه اگر با لوپ با کیفیتی دو ماسفت 840 و نوع جدید مقایسه میشد تغییر برد انچنانی مشاهده نمیشد و حتی شاید همان 840 وضعیت بهتری داشت ! بنابراین هر افزایش بردی مستقیما به تعویض و نوع ماسفت ربط ندارد.
اقا محمود عزیز در ابتدا از تست ها و بیان نتایج جدا تشکر می کنم .در مورد SPW17N80C نیز قبلا با یکی از دوستان چندین پست بحث شد و گفتم w17 بهتره ولی متاسفانه قبول نمی کرد ! در مورد C2M0080120D و CMF10120D اگر جدیدا هم از اقای m.m.s عزیز نیز سوال کنید احتمالا تایید می کنند که CMF10120D بهتره ،چون انموقع CMF10120D هنوز رو نشده بود که انها را با هم مقایسه کنیم. اگر خودت هم به دیتاشیت ها بدقت نگاه کنی درسته که اهم کمتری در C2M0080120D داریم ولی به نظر میرسد مهمترین فاکتور یکی ولتاژ و یکی output capacitance است که در ماسفت CMF10120D کمتر است و گزینه اهم ماسفت تاثیر کمتری داره و حتی چون اهم همه لوپ ها مثل هم نیست ،تاثیر اهم ماسفت را فقط روی مقدار دیلی مدار مشاهده می کنیم.همچنین هر چند به امپر 24 نیازی نداریم ولی چون در CMF10120D امپر خیلی کمتری نسبت به C2M0080120D داریم ، ماسفتCMF10120D برای کار ما فرزتر و به نوعی سریعتر عمل می کنه . حتی اگر ماسفتی با مشخصات CMF10120D ولی با امپر حدود 10 پیدا بشه ،هر چند تاثیرش خیلی کمه ولی قطعا از CMF10120D بهتر خواهد بود . باز اگر ماسفتی پیدا بشه مشخصات 840 را داشته باشه فقط ولتاژ بالاتر ولی output capacitance کمتر داشته باشه خیلی بهتر است و نیاز به اصلاح برنامه نویسی احتمالی قسمت دیلی هم نداره .نهایتا پیدا کردن ماسفت جایگزین کاریست سخت و دشوار
و هر کسی گزینه مناسب را پیدا کنه باید چندین صفحه براش دست بزنیم
با تشکر
همچنین من تخصصی در این رشته ندارم و مطالبی را که بیان کردم ، این چند روزه از توی سایت های خارجی خوانده بودم و خدمت دوستان انرا بیان کردم و اگر جایی اشتباه برداشت کرده ام به بزرگواری خودتان ببخشید.با تشکر مجدد