بهرام نوشته است:
بله مهندس درست گفتین من ورزن 2-11 رو استفاده میکنم که برد بیشتری بهم میداد .البته ورزن اخری رو گرفتم اما متاسفانه سیستم ولوپ رو بیرون از شهر بردم تا بتونم بیشتر بیابون باشم وحمل ونقل سیستم مشکل ساز نشه با لوپ 80 .واسه همین باید برم بیارم دوباره ابدیت کنم.به به بسیار عالی به نکات فنی مهمی اشاره کردین که جواب خیلی از سوالات رو میده حتما نت برداری میکنم .فقط مهندس دوستان به حجم فلز هم اشاره کردن که مسلما مهم هست اما این سوال پیش اومده واسم که اگه این فلز متوسطمثلا 20در20 در عمق بیشتری باشه 2.5متر باشه باز هم میشه به حجم دلخوش بود.
اخه تو یکی از کاوشهام به همچین موردی برخورد کردم حجم خیلی کمی داشتم 30سانت با عدد تفکیک 54 55 و میترحدودای32 با کمی اختلاف به 35 هم میرسید ودیلیدستی رو هم کم وزیاد میکردم که در 40 این عدد به 25 رسید اما صدا کامل بود که شک کردم که ادوات کشاورزی بوده باشه و کوچک.البته با ردیاب محل رو به عنوان مس وطلا گرفته بودم با عمق 3.30متر که بدبختانه اهن رو هم اونجا نزدو قضیه حجم که پیش اومده وهمه بدون شک قبولش دارن تو این مورد من رو به شک انداخته..البته اگه تنظیمات مدار رو هم بگم اسپید وگرند واسه تایید محل مدام کم وزیاد میشدن مخصوصا دیلی دستی فرکانس روهم 198..البته ببخشید که سوالات مبتدیانه شد چون واقع این چندمین باری هست که کاوش میرم وباید خیلی تمرین کنم تا به بار علمی دوستان نزدیک بشم
.ممنون از شما وهمگی دوستان
خواهش میکنم ممنون.
ولی ببخشید ما این همه داریم تلاش میکنیم که کار بهتر بشه حالا شما و بعضی دوستان میفرمایین فلان نسخه قبلی بهتر بود؟!
در این مورد نمیخوام بحث زیادی کنم ولی فقط خدمت شما عرض کنم تمام نسخه های قبلی رو دارم و شما اگر واقعا از هر حیث فکر میکنین نسخه ای بهتر بوده لطف کنین بطور مشخص بفرمایین چه نوع تستی انجام دادین و مقایسه کردین که بنده هم همون رو انجام بدم و متوجه بشم احیانا موضوع چی هست.
در فلزیابی ما به اون شکل چیزی به عنوان حجم فلز نداریم! چیزی که برای فلزیاب خیلی بیشتر مطرحه سطح رو به بالای فلز هست. یعنی در واقع تصویری که لوپ بواسطه امواج خودش میتونه از بالای فلز داشته باشه. این سطحی هم که شما موقع سنس میبینید به عمق و اندازه و کمی هم جنس فلز وابسته هست. مثلا یک سکه وقتی نزدیک به لوپ باشه سطح زیادی نشون میده و عملا از کناره های لوپ گرفته تا مرکز لوپ سنس میشه. همین سکه وقتی از لوپ دور باشه ناحیه سنس بسیار کوچکتری میده. در واقع اینجاست که میتر بدرد میخوره و شما میتونین تخمین بزنین با چه ابعاد فلزی در چه عمقی مواجه هستین. در عین حال فلزات سطحی کوچک سنس ناگهانی دارن در صورتیکه برای فلزات بزرگ در عمق بالا سنس حالت ناگهانی نداره و بیشتر بصورت تدریجی و آرام هست.
در مورد ضعیف بودن سنس اهداف عمقی هم مطلبی عادی هست و لذا کم بودن عدد میتر نمیتونه الزاما نشانه خطا یا ذرات باشه! چون وقتی فلز بزرگی در عمق بالا و نزدیک به نهایت برد فلزیابی خودش قرار داشته باشه باز هم میتر عدد کمی نشان میده که بدلیل ضعیف بودن سنس هست. در این شرایط تجربه میتونه کمک کنه که فلز واقعی رو تشخیص بدین.