hafez نوشته است:
حمیدجان لطفا برای بار آخر و برای همیشه تکلیف این مدار رو روشن کنید که آیا میشه از این مدار برای باطری لیتیومی استفاده کرد ،اگه امکانش هست بگید واسه چه نوع باطری کاربرد داره ،لیتیومی ،لیتیوم آیون،پلیمر ،خشک ،اسیدی،خلاصه جه کنیم ازدست سنگینی باطری خشک یا آمپر بالا و سنگین برای لوپ بزرگ و چه کنیم با باطری لیتیومی و سبک به خاطر نداشتن شارژر مناسب
اصلا با این مدار میشه به صورت سری باطریهای لیتیومی رو شارژر کرد
روشنمون کنید لطفا
عزیز من فکر میکنم توضیحات قبلی واضح بود! این مدار شارژ با LM317 که اشاره شد میتونه برای انواع باطری استفاده بشه. ولی فرمولی که بنده عرض کردم مختص 5 عدد باطری لیتیوم یون یا پلیمر بصورت سری شده بود. توجه کنین سیستم شارژ نوع آیون با پلیمر تقریبا هیچ تفاوت محسوسی نداره چون ولتاژشون یکسان هست.
توصیه اول بنده نوع پلیمری هست چون اولا این باطریها حتی نسبت به نوع آیون هم سبکتر هستن و در ثانی سایز بندی های بیشتری دارن که از نظر ابعاد به شما حق انتخاب میده و ثالثا از نظر خطر انفجاری خیلی مطمئن تر از نوع آیون هستن و در عین حال قیمتشون هم زیاد فرقی نمیکنه.
برای شارژ توسط اون مدار هم کافیه خروجی مدار مذکور رو برای 5 باطری سری شده حدود 20.5 ولت تنظیم کنین تا شارژ بصورت نزدیک به کامل انجام بشه و در عین حال در صورت ماندن باطری به مدت طولانی روی شارژ برای باطریها اتفاقی نیفته.
در واقع مدار پیشنهاد شده جهت تولید ولتاژ دقیق و مناسب برای شارژ باطریها بصورت سری هست طوریکه باطریها آسیب نبینن. ولی این تیپ مدارات مشکل به هم خوردن بالانس شارژ بین باطریها رو حل نمیکنه! لذا اگر توان استفاده از شارژر مخصوص و دارای بالانسر رو ندارین ؛ باید هر از گاهی هر 5 باطری رو بطور نزدیک به کامل خالی کنین تا در شارژ بعدی همگی بصورت یکنواخت شارژ بشن.