rostam نوشته است:
حمید جان واقعا اطلاعاتتون در همین حده
شما به من توضیح بدید انتن 10 سانتی با انتن 100 سانتی و با انتن 1000 سانتی در بحث ارسال امواج با فرکانس x چه تفاوتی داره
یا چرا سرعت صوت در هوا343 متر بر ثانیه است
سرعت نور حداکثر سرعت یک موج در حد چندین گیگاهرتز است در خلاء مگر شما موج نوری میفرستید خواهشا بحث سرعت امواج در محدوده فرکانسهای شنوایی رو برسی کنید
سرعت امواج صوتی در هوا تقریبا 1000 برابر کمتر از سرعت نور در خلاء است
حالا اگر به 42 سانت زوم کردی میشه 7142 هرتز که اگر منظور دستگاه خودتونه مطمعن باش 200 متر فاصله رو 100 متر نشون میده و در قیچی کردن اگر یک دایره به قطر 2 متر رو بزنه حداقل 4 متر خطا داره
یک قانون مهم که در دبیرستان بود به قول سهیل عزیز
حاصلضرب اندازه طول هر موج در بسامد (فرکانس) آن برابر با مقداری ثابت است که «سرعت امواج الکترو مغناطیس » نامیده می شود. میزان این سرعت برای تمام امواج الکترو مغناطیس در خلاء تابع طول موج نیست و برابر با مقدار ثابتی است که سرعت نور نامیده میشود.
C=λ.f یا f=c/λ که در آن c سرعت نور در خلا، f فرکانس و λ طول موج است.
من میرم بخوابم اگر موردی بود تا فردا شب
خواهش میکنم از بحث فنی به بحث شخصیتی و ردیاب ما و غیره جهش نکنیم که مشخص میکنه داستان چیز دیگست! دوست من محاسبه بنده اگر کوچکترین اشکالی داشت شما یک مطلب متفاوت دیگه به میان نمیکشیدی! پس عوض اینکه به اطلاعات من خرده بگیرین لااقل در همون چارچوبی که خودتون محاسبه انجام دادین ثابت کنین که درست بوده. نه اینکه اینطور تغییر فاز بدین.
من متوجه ارتباط بحث صدا و یک موج الکترومغناطیس نشدم! شما تا اینجای کار اصلا حرفی از صوت که یک موج مکانیکیه به میان نیاوردی! من نمیدونم هدف شما از این آسمون ریسمون ها چی هست ولی واقعا هیچ ربطی نداره و چیزی هم از توش در نمیاد. مسلما ما با یک انتن برنجی قرار نیست چیزی مثل صوت رو اشکار سازی کنیم. اگرم اینطور باشه باز هم ارتباطی از نظر طول موج و طول آنتن وجود نداره. شما حتی یک محاسبه درست و معنادار نمیتونی برای این موضوع ارائه بدی. اگر تا الان ذره ای شک داشتم دیگه کاملا مطمئن شدم!
در ضمن دوست دانشمند! صوت بهیچ وجه در خلا مطلق منتشر نمیشه که شما بخوای براش فرمول سرعت ارائه بدی! اگر روی اینم بحثی هست من آماده هستم. لطفا تصور نکن بنده نشستم فقط یک سری کارهای تجربی انجام دادم. سکوت همیشه نشانه ندانستن نیست. بلکه مهم اینه چیزی که میگیم درست باشه.
در خصوص بحث تخمین شعاع که بارها مطرح کردین واقعا مطلب جدیدی برای من بود. من تا حالا نه دیدم و نه شنیدم که ردیابی بتونه خودش فاکتوری برای محاسبه فاصله شعاعی تا هدف اعلام کنه. هر چند بر اساس قواعد مثلثاتی با محاسبات دستی توسط اپراتور این کار ممکنه ولی بهرحال مطلبی نیست که زیاد موضوعیت برای بحث داشته باشه.
بحث سرعت نور هم بحث بیربطی بود! البته که سرعت انتشار تمام امواج الکترومغناطیس اعم از نور یا مایکروویو یا رادیویی ربطی به فرکانس نداره و ثابت هست! ما هم بر اساس همین حساب کردیم. ظاهرا شما به یک فرمول بسیار ساده که من نوشتم هم توجه نکردی و انگار به قول دوستان فقط کپی و پیست میکنی!!! اما در خصوص همین سرعت که فرمودین مساله کم شدن 5 درصد از سرعت در هوا کاملا اشتباه بود و میتونین از منابع مختلف میزان تفاوت سرعت انتشار نور در خلا و هوا رو مورد تحقیق قرار بدین.
در ضمن نوشتن فرمول C=λ.f به صور مختلف هم نشون میده شما در فرمول نویسی اصلا قوی نیستی! چون برای بنده چنین فرمولی که مربوط به فیزیک دوران مدرسه هست اصلا نیاز به نوشتن هم نداره و ذهنی حساب میکنم. بنظر میرسه شما فقط سعی دارین دایره دانش خودتون رو از حدی که هست خیلی بیشتر نشون بدین. ولی مطمئن باشین این کارها در مقابل امثال من بیفایدست. کار به عمل بر آید نه به حرف و ادعا و گنده گویی!