انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 4:49am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 134 , 135 , 136 , 137 , 138 , 139 , 140 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

CCcall نوشته است:
باسلام خدمت اساتید گرامی

مخصوصا" جناب Dream man و Payam20

اگه ممکنه لطفا بفرمایید که خازنهای رنج نانو در این مدار بهتره که از چه نوعی باشند؟ ام کاتی یا مولتی لایر یا عدسی؟؟؟؟
سپاسگزارم

تمام خازن های این مدار باید از نوع عدسی باشن . و به هیچ وجه از خازن های mkt یا مولتی لایر استفاده نشه [-X
موفق باشی

سه شنبه 9 آذر1395 - 5:36pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

PAYAM20 نوشته است:
رویا نوشته است:
ولتار امیتر ترانزیستور 5کمتر از 2ولته ممکنه که از ترانزیستور ضعیف باشه bc237b? :(
من گیرم نیومد ترانزیستور بهتر از کجا باید بگیرم :-w ؟
و اینکه میش ;;) ه فقط با تغییر tr2 مدارو بهینه کرد که بقول دوستمون پوریا مدار خوددرگیری نداشته باشه؟ :-w

شما ترانزیستورت که ضعیفه ولی 560 پیکو هارو 680 بزار ببین چی میشه اگه نشد 820 بذار
از نظر من کار اشتباهیه که بخوایم gain ترانزیستور دوم رد پایین بیاریم تا ترانزیستور های tr3 و tr4 رو هم نویز نندازن ! [-X

آقا پیام منظورم افزایش مقدار ترانزیستور دو هست نه کاهش یعنی مثلا بقیه بتاشون 400باشه این 800 :ymsmug:

سه شنبه 9 آذر1395 - 8:00pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

رویا نوشته است:
PAYAM20 نوشته است:
رویا نوشته است:
ولتار امیتر ترانزیستور 5کمتر از 2ولته ممکنه که از ترانزیستور ضعیف باشه bc237b? :(
من گیرم نیومد ترانزیستور بهتر از کجا باید بگیرم :-w ؟
و اینکه میش ;;) ه فقط با تغییر tr2 مدارو بهینه کرد که بقول دوستمون پوریا مدار خوددرگیری نداشته باشه؟ :-w

شما ترانزیستورت که ضعیفه ولی 560 پیکو هارو 680 بزار ببین چی میشه اگه نشد 820 بذار
از نظر من کار اشتباهیه که بخوایم gain ترانزیستور دوم رد پایین بیاریم تا ترانزیستور های tr3 و tr4 رو هم نویز نندازن ! [-X

آقا پیام منظورم افزایش مقدار ترانزیستور دو هست نه کاهش یعنی مثلا بقیه بتاشون 400باشه این 800 :ymsmug:

اخه دلیل این که دو ترانزیستور tr3-tr4 روی هم نویز میندازن tr2 نیست . که با تغییر tr2 حل بشه

حالا دوست عزیزی که این ایده رو داده باید بگه چیکار کرده

سه شنبه 9 آذر1395 - 10:37pm
مدیر کل
مدیر کل

PAYAM20 نوشته است:
CCcall نوشته است:
باسلام خدمت اساتید گرامی

مخصوصا" جناب Dream man و Payam20

اگه ممکنه لطفا بفرمایید که خازنهای رنج نانو در این مدار بهتره که از چه نوعی باشند؟ ام کاتی یا مولتی لایر یا عدسی؟؟؟؟
سپاسگزارم

تمام خازن های این مدار باید از نوع عدسی باشن . و به هیچ وجه از خازن های mkt یا مولتی لایر استفاده نشه [-X
موفق باشی

خازنهای مولتی لایر دارای دی الکتریک بر پایه سرامیک هستن و از این حیث عملکردشون شبیه به خازنهای عدسی هست و اصلا ربطی به نوع ام کا تی نداره! تفاوت مثبت خازن مولتی لایر نسبت به عدسی های رایج بازار ؛ یکی دقت ظرفیت اونها در حد قابل ملاحظه و دیگری پایداری حرارتی خیلی بهتر اونهاست. فرق منفی خازنهای مولتی لایر هم این هست که به اون شکل نمیشه برای فرکانسهای بالای 10 مگاهرتز ازشون توقع کارکرد خوب داشت درحالیکه بعضی عدسیها تا فرکانس 1 گیگاهرتز هم خوب جواب میدن. لذا با توجه به اینکه اثری از کار در فرکانسهای خیلی بالا در این مدار نمیبینیم ؛ استفاده از نوع مولتی لایر با توجه به مزایایی که ذکر شد مناسب تر هست. کلا در اکثر جاهایی که نمیتونین تشخیص بدین خازن باید از چه نوعی باشه ؛ نوع مولتی لایر معمولا جواب میده و مشکلی نداره. وگرنه با توجه به خطای قابل ملاحظه اکثر خازنهای عدسی اگر رقم دقیق این خازنها مدنظر طراح و نتیجه تستهاش بوده باشه قطعا مشکلاتی برای کارکرد دستگاه بوجود میاد.

سه شنبه 9 آذر1395 - 11:04pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

دوستان این مدار در عین اینکه با قطعات ساده ای طراحی شده دارای پیچیدگی زیادی هست با کاهش خازن 13 تونستم ولتاژ رو در حالت بدون کریستال به صفر برسونم.به نظرم مشکل کار در یک قسمت بیشتر نمیتونه باشه چون ترانزیستور 1 که با کریستال موج رو میسازن و ترانزیستور 3و4 هم تقویت و پنج هم تبدیل میکنه میمونه ترانزیستور 2 که نقش اصلی رو در این مدار بازی میکنه.من فکر میکنم ما باید رابطه دقیقی از نسبت ترکیب موج 8 مگا و سیگنال برگرفته از انتن باشیم.خازن های 2 و 3 و 4 و فیلتر مدار جای کار داره.من فکر میکنم نسبت تزریق سیگنال از دو قسمت اصلی مداریعنی اسیلاتوروآنتن توسط این خازن ها تنظیم میشه.در واقع حساس شدن دستگاه هم به همین خاطر هست.باید بتوانیم رابطه المان های این قسمت رو با هم بفهمیم.فعلا من چیزی که فهمیدم در همین حد هست که با کاهش مجموع خازن های 2 و 3 و4 در واقع نسبت ولتاژی که از قسمت اسیلاتور مدار وارد بیس تی2 میشه کمتر از نسبت سیگنال های وارده به مدار از طریق آنتن میشه و این باعث حساسیت بیشتر دستگاه به سیگنال های خارجی بشه.متاسفانه با افزایش این حساسیت امروز دستگاه بنده فقط مس و اهن رو سنس داشت و به اهداف طلا و نقره واکنشی نشان نداد.

سه شنبه 9 آذر1395 - 11:52pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

مهندس حمید ممنون که راهنمایی کردین :ymhug: :x

ولی کار مارو بیش تر کردین !!! حالا باید خازن ها مدارو عوض کنیم 8-}

حضور استاد مثل شما باعث میشه این مدار راحت تر کار خودشو پس بده :ymapplause: :-BD
مهندس در مورد قسمت quarts درست طراحی شده ؟

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

چهارشنبه 9 آذر1395 - 1:56am
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
البته عرض بنده برای خازنهای محدوده بالاتر بود. وگرنه بخصوص برای خازنهای زیر 100 پیکو خیلی بهتره از عدسی استفاده بشه. چون علاوه بر اینکه این رنج خازن عملکرد فرکانسی در محدوده بالاتری داره ؛ خازنهای عدسی ظرفیت پایین هم معمولا از دقت خوبی برخوردارن.
در مورد بخش کریستال فکر نمیکنم مشکلی باشه. چون بهرحال طراح مدار رو ساخته و تست کرده! با وضعیت حساسی هم که عملکرد این مدار داره هر گونه تغییر اساسی و بدون درک از مبنای کار اون درست و منطقی نیست.
در واقع بحث راه انداختن یک مدار یا وارد بودن به بخش الکترونیک یک مطلب هست و اینکه مدار قراره بر اساس چه واقعیتی در پارامترهای علم فیزیک سنس رو انجام بده یک بحث دیگست! اگر مبنای تئوری کار مشخص باشه دیگه در بخش مهندسی الکترونیک چه آنالوگ و چه دیجیتال کار سختی پیش رو نیست. ولی وقتی اصلا نمیدونیم مدار قراره بر چه اساسی فلز رو سنس کنه دیگه حساب و کتابی هم وجود نداره. اگر همونطور که پیش تر عرض شد مبنای سنس میدان الکتریکی یا مغناطیسی باشه ؛ این تیپ مداراتی که معمولا با تست جرقه باطری و لامپ کم مصرف و موبایل و غیره شناخته شدن قبل از این هم وجود داشتن و هیچکدوم در کاوش کمکی نکردن. نمونه های دیگرش در انجمن خودمون هست. ولی اگر نکته جدیدی در کار این مدار خاص باشه چیزیه که به مرور زمان مشخص خواهد شد.

چهارشنبه 9 آذر1395 - 2:28am
مدیر کل
مدیر کل

نظر به اهمیت نقش خازنها در این مدار فرکانسی حساس و شبهاتی که دوستان داشتن ؛ شماتیک اخری که منتشر شده بود رو با اضافه کردن نظراتی که در مورد خازنها داشتم قرار میدم و امیدوارم مفید باشه:
پیوست:
Dream_Man - 8MHz - Quartz LRL Sensor Stage 2B Power Stage with Low Battery Indicator 2B Display Stage 283 LEDs 29-page-001_2.jpg

همونطور که ملاحظه میشه انواع عدسی و مولتی لایر رو بر اساس تشخیص خودم تعیین کردم و البته از این مساله مطمئن هستم. خازنهای 100 میکروفارادی هم که همگی مربوط به تغذیه هستن به صورت 470 میکرو توصیه شده که قطعا بهتر هست. در واقع خازن 470 هم خازن جاگیری نیست و در شرایط تاثیر نویز برق شهر روی تغذیه مدار عملکرد بهتری داره. خازنهای 100 نانوی مربوط به تغذیه هم از نوع عدسی و در بخش مدار بلحاظ احتمال حساسیت به مقدار و تاثیر ثبات از نوع مولتی لایر ذکر شده. کلا مدار تغذیه مناسبی داره و بخشهای مختلف از هم تفکیک شده.
بخش بالایی که مربوط به مشخص کردن افت ولتاژ باطری هست ؛ همونطور که دوستمون فرمودن اصلا ضرورتی نداره و علاوه بر اینکه مدار رو بیهوده پیچیده تر میکنه خودش هم اندکی مصرف باطری اضافی خواهد داشت! لذا توصیه من به حذف دو طبقه بالایی از LM358 و صرفنظر از این بخش غیر ضروری هست. در صورتی هم که بخواین مداری به این منظور بذارین مدارات ساده متعددی میشه براش در نظر گرفت و به بخش اصلی ارتباطی نداره.
در مورد بخش LED ها تغییری که جناب پیام در فیبر خودشون داده بودن صحیح نبود همونطور که دوست دیگر ما به مشکل برخورده بودن. این بخش باید مطابق شماتیک باشه و وجود مقاومت برای هر LED رعایت بشه.
در خصوص سایر موارد هم باید نظرات و تجربیات طراح در نظر گرفته بشه. مثلا اگر ترانزیستوری با hFE خاص توصیه شده باید حتما همون گذاشته بشه. البته نظر شخصی من این هست بین این همه ترانزیستور در دنیای الکترونیک ؛ انتخاب ترانزیستوری با استاندارد اروپایی BC که معمولا دارای پسوندهای گوناگون و گیج کننده هست چندان جالب نبوده. ضمن اینکه فاکتور نویز BC183C هم 10 دسی بل هست که بنظر من اصلا برای چنین مدار فرکانسی حساسی مناسب نیست! بهتر بود از ترانزیستورهایی با استاندارد امریکایی مثل سری 2N یا ژاپنی مثل سری 2S استفاده میشد که به اون شکل گوناگونی پسوند نداشته باشن و در عین حال فاکتور نویز زیر 5 دسی بل داشته باشن. بنده ترانزیستور رایجی در بازار خودمون با این مشخصات نمیشناسم و ترانزیستوری مثل 2N3904 که رایج و دارای فاکتور نویز خوبی هست متاسفانه hFE کمتری داره. در مورد hFE طبق تجارب قدیمی خودم در شماره های رایج و غیر نظامی حساب کردن روی hFE بالای 600 چیزی جز بی ثباتی و نویز به همراه نداره و اگر از این ترانزیستورهای معمولی بخواد استفاده بشه بهتره رنجی در حدود 400 در نظر گرفته بشه.

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

چهارشنبه 10 آذر1395 - 3:35am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

مهندس حمید
بهترین ترانزیستوری که مد نظرتونه چیه ؟

چهارشنبه 10 آذر1395 - 4:16am
مدیر کل
مدیر کل

چون ترانزیستور در نظر گرفته شده از نوع TUN با hFE بالاست خیلی شماره ها میتونن استفاده بشن. ولی باید تک به تک بررسی کرد و در بازار هم موجود باشه! چیزی که الان بنظر من میرسه MPSA18 با hFE حداقل 500 و فاکتور نویز کم نظیر 1.5 دسی بل هست! این ترانزیستور در واقع مخصوص ضریب تقویت بالا با نویز کم طراحی شده و فکر میکنم برای این مدار هم مشکلی نداشته باشه. در این صورت میتونه از ترانزیستور اصلی بمراتب بهتر باشه. خوشبختانه این ترانزیستور در بسیاری از قطعه فروشی ها یافت میشه. پسوندی هم نداره که دردسر ساز باشه! دقت کنین ترتیب پایه هاش طبق دیتاشیت دقیقا برعکس شماره اصلی مدار هست.
شماره های دیگری که ممکنه بدرد بخورن و در بازار هم یافت میشن 2N5088 با hFE بین 350 تا 1400 و فاکتور نویز 3 دسی بل و همچنین 2N5089 با hFE بین 450 تا 1800 و فاکتور نویز 2 دسی بل هست.

چهارشنبه 10 آذر1395 - 5:20am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 134 , 135 , 136 , 137 , 138 , 139 , 140 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 81 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure