انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 1:04pm

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 210 , 211 , 212 , 213 , 214 , 215 , 216 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

آقا من از اساس با این قضیه ی یون طلا به مشکل برخوردم :-\
آیا یون حاصل ترکیب دو عنصر هست؟؟
اگر اینطور باشه اصلن طلا به این سادگیها با چیزی در طبیعت ترکیب نمیشه که بخاد دور خودش میدان یونی ایجاد کنه!

در مورد چگونگی آزادسازی یون طلا این مطلب رو از نت پیدا کردم:
(منظور از یون طلا Au+ است. البته این یون با توجه به واکنش تسیم نامتناسب که در زیر آمده است، فوق العاده ناپایدار می باشد.
3Au+(aq) = Au(3+) (aq) + 2Au (s) a

بله، با احیا یا کاهیدن کاتیون طلا می توان آن را آزاد نمود.)

پس میبینید این میدان یونی نمیتونه به تنهایی عامل اثر هاله ای باشه!!

راستش چند سال قبل جایی خونده بودم که دانشمندان ناسا در اوایل عصر فضا متوجه شده بودن قطعات فلزی که مدتی در فضا بودن مثل قطعات فضاپیماها وقتی به زمین میرسند بیشتر وزن خودشون رو از دست داده بودند!!
و البته تا جاییکه میدونم هنوز علت دقیقش معلوم نیست..
اما میشه برعکس این عامل رو برای داخل زمین متصور شد! :-?

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 3:49am
کاربر فعال
کاربر فعال

ممنونم از توضیحات شما استاد عزیز جناب سنه دژ
متاسفانه یا خوشبختانه من بجز فلزجو تو هیچ انجمن دیگه ای نیستم و نخواهم بود سن من هم به اندازه شما نیست و شاگرد شما حساب میشم
تو سال 2011هم یادمه داشتم واسه تیم سایپا فوتبال بازی میکردم و اصلا دنبال این چیزا نبودم ولی مطمعن باشید تجربه کاریم به اندازه ای هست که توی ترکیه هم بتونم کار کنم و سمت افغانستان همدان نرم
این که شما گفتید تجربیات رو با تخیل اشتباه نگیر و الان میگید همچین چیزی هست کاری نداریم
سوال من اینه این مدار اگه یون یاب نیست پس چیه؟
هدف اینه که به یک جمع بندی درست برسیم نه این که با سوالات حاشیه ای مبحث ساخت یه مدار ساده رو ببریم به جایی که دیگه کسی حتی رغبت نکنه بسازش چه برسه به تستش
استاد اگه محیط تست شما خوبه چرا چندتا تست نمیگیری و کارو تموم نمیکنی؟

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 5:09am
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
خواهش میکنم دوست گرامی
امیدوارم که از حرفای بنده نرنجیده باشید ، منظورم از تجربه و علافی و اینا ، شما نبودید ، بطور کلی عرض کردم برای دوستانی که تصوراتی براشون در مورد هاله و یون ایجاد میشه و سالها با این تصور ردیابی میکنند و از اصل هدف دور میشن
اون زمان هم فلزجو هنوز نبود ، و بنوعی از سر علاقه مجبور بودیم که به سایتهای دیگه سر بزنیم . هرچند که محتوای آنچنانی نداشتند و کاربران کمک زیادی نمیتونستن بکنن ، اما از هیچی بهتر بود . البته بنده بیشتر از سایتهای خارجی و حتی کتابها بهره میبردم .
منظورم از تجربیات و تخیلات اینه که آزمایش را بدرستی انجام بدیم و چیزی را که حاصل تخیل و تصور ماست ، بعنوان نتیجه ی آزمایش به ذهن خود معرفی نکنیم . ( مثلا از قدیم تا حالا بیشتر افراد تصور میکردند که کارکرد ردیاب آنتنی مکانیکی کاملا به یون طلا بستگی دارد و یون رو میزنه . اما اخیرا کم کم بهشون ثابت شده که نیروهای دیگری دخیل هستند و یون یابی کار بسیار حساس و پیچیده ای است که از هر سیستمی برنمیاد ) پس یک تصور اشتباه ، که زاده ی ذهن خودمان باشد میتواند سالها ما را از واقعیت دور کند ، برای همین تاکید کردم . مهم این نیست که تایپیک به حاشیه نره . مهم این است که ذهنمان اشتباها به جایی نره که هزاران تایپیک نتونه تصورش رو عوض بکنه
بنده نمیدونم که مدار فرانکو دقیقا از نظر الکترونیکی مشکلش چیه . اما تا حدودی میدونم که چی رو داره سنس میکنه و چطوری سنس میکنه و چرا بگیر نگیر داره
البته نمیخوام در موردش زیاد بصورت جزئیات نظری بدم چون تا حالا این مدار رو نساختم ، هم وقتش رو ندارم و هم از نظر کاری به حد PDK بنده نرسیده که بعنوان مدار بهتر ، روش وقت بزارم . سعی میکنم که در آینده بسازمش اما زمانش معلوم نیست وگرنه در میدان تست ، آنقدر سربه سرش میزاشتم که بحرف بیاد و خودش مشکلشو بگه :D
مشکل بیشتر دوستان از نبود یا ناکامل بودن میدان تست هست . اگر فلز قدیمی و جایی با اطمینان کامل وجود داشته باشه ، بعد از هرگونه تغیری ، مشخص میشه که این تغیر در کارکرد مدار ، تاثیری داشته یا خیر و بزودی نتیجه مشخص میشد .
به علاقه مندان نیز توصیه میکنم که با یکی دو ماه چال کردن فلز و انجام کارهای تحریکی و تسریعی ،در ذهن خود تخیلاتی از فلز قدیمی خلق نکنند که از واقعیت دور نشن .
بازسازی کامل ، اثرات و حالات و خواص دفینه ی واقعی به این سادگی ها نیست و به این زودیها جوابگو نخواهد بود :ymhug:
تصور داشتن فلز قدیمی و کامل بودن اثر هاله و ... ، واقعیت رو بوجود نمیاره . وقتی دفینه یا مشابهش وجود نداشته باشه ، چه معلوم که آن تغیری که در مدار میدهید ، نتیجه ی مثبت داشته یا نداشته ؟

لا اله الا هو

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 9:50am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تصور میکنم که اشاره ی دوست دانشمند ما به پدیده ی دازینگ باشه که هرچند از نظر علمی اثبات نشده اما برخی از بزرگترین دانشمندان(مانند اینشتین) قبولش دارند..
اما اینکه چه پدیده ی دیگری میتونه دخیل باشه و اصلن همین دازینگ واقعن چی هست رو واقعن هنوز کسی چیز زیادی نمیدونه و به قول اینشتین دید دانشمندان امروزی به چنین پدیده هایی همانند دانشمندان قدیم به علم نجوم هست و باید تا کشف حقایق صبر پیشه کنیم و دست از تلاش نکشیم و البته خرافه بافی هم نکنیم [-X
@};-

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 3:11pm
کاربر فعال
کاربر فعال

ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﭼﯿﺴﺖ
ﻣﺮﺩ، ﭼﻮﺏ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ، ﺁﺭﺍﻡ ﺁﺭﺍﻡ ﺣﺮﮐﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، ﺍﻧﮕﺎﺭ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﭼﯿﺰﯼ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ، ﺟﻤﻌﯿﺘﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﻤﺎﺷﺎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ، ﺑﯿﺎﺑﺎﻥ ﺑﯽ ﺁﺏ ﻭ ﻋﻠﻒ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﯿﻤﺎﯾﺪ، ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﮐﻠﻤﻪ ﺍﯼ ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻧﺪ.
ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﻣﯽ ﺍﯾﺴﺘﺪ، ﺍﻧﺘﻬﺎﯼ ﭼﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﺗﮑﺎﻥ ﻣﯽ ﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺧﻢ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻟﺤﻈﻪ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﻣﯽ ﺯﻧﺪ «ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻡ». ﺑﺎ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺍﯾﻦ ﺟﻤﻠﻪ، ﻫﻤﻪ ﺳﺮﺍﺳﯿﻤﻪ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺍﻭ ﻣﯽ ﺩﻭﻧﺪ ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﮐﻨﺪﻥ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ، ﺍﯾﻦ ﺟﺎﺩﻭﯼ ﺁﺏ ﺍﺳﺖ.
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻋﺠﯿﺐ ﺗﺮﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﻫﺎﯼ ﮐﺸﻒ ﺁﺏ ﻫﺎﯼ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ، ﺳﻨﮓ ﻫﺎﯼ ﻗﯿﻤﺘﯽ، ﻧﻔﺖ ﻭ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺯﯾﺮﺧﺎﮐﯽ، «ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ» ﻧﺎﻡ ﺩﺍﺭﺩ. ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺍﺯ ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ ﻋﻠﻤﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ، ﺑﺮﺧﯽ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﮐﺮﺩﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﻧﺪ.
ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺭﻭﺷﯽ ﻓﺮﺍﺗﺮ ﺍﺯ ﻋﻠﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﺎﻓﺘﻦ ﮔﻨﺠﯿﻨﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺁﺏ ﻫﺎﯼ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺍﺳﺖ. ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﺷﻮﺍﻫﺪ ﻋﻠﻤﯽ ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺼﺎﺩﻓﯽ ﺩﺭﺳﺖ ﺍﺳﺖ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺗﻨﻬﺎ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ، ﯾﮏ ﭼﻮﺏ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺣﺮﻑ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺍﯾﮕﺮﮒ (Y) ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺁﻥ «ﭼﻮﺏ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ» ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﭼﻮﺏ ﺑﻪ «ﭼﻮﺏ ﺟﺎﺩﻭ» ﻧﯿﺰ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺍﺳﺖ.
ﺭﻭﺵ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺭﻧﺴﺎﻧﺲ ﺩﺭ ﺁﻟﻤﺎﻥ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﻮﻗﻊ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﻃﺮﻓﺪﺍﺭﺍﻥ ﺧﺎﺹ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩ، ﺑﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ «ﺩﺍﺯﺭ» ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺗﺎﺭﯾﺦ
ﻣﻮﺭﺧﯿﻦ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺯ ﻗﺮﻥ ﭘﺎﻧﺰﺩﻫﻢ ﯾﻌﻨﯽ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺗﺐ ﺟﺴﺖ ﻭ ﺟﻮﯼ ﻓﻠﺰﺍﺕ ﮔﺮﺍﻧﺒﻬﺎ ﺩﺍﻍ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻟﻤﺎﻥ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1662، ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﻋﻤﻞ ﺧﺮﺍﻓﻪ ﻭ ﯾﮏ ﻋﻤﻞ ﺷﯿﻄﺎﻧﯽ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺷﺪ ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩﯼ ﺍﺯ ﻗﻀﺎﺕ ﺁﻟﻤﺎﻧﯽ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺷﯿﻄﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﭼﻮﺏ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﺑﺎ ﺍﯾﻨﺤﺎﻝ ﻣﺪﺕ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﻧﮕﺬﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﻋﻼ‌ﻡ ﺷﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﭼﻮﺏ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﯿﻄﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ، ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺭﻭﺷﯽ ﻣﺮﺳﻮﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﺎﻓﺘﻦ ﺯﯾﺮﺧﺎﮐﯽ ﻫﺎ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ.
ﺩﺭ ﻗﺮﻥ ﻫﻔﺪﻫﻢ ﻣﯿﻼ‌ﺩﯼ، ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺟﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﯿﻦ ﭘﻠﯿﺲ ﻫﺎ ﻭ ﮐﺎﺭﺁﮔﺎﻫﺎﻥ ﻧﯿﺰ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩ ﻭ ﻓﺮﺍﻧﺴﻮﯼ ﻫﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺳﺘﮕﯿﺮﯼ ﺟﻨﺎﯾﺘﮑﺎﺭﺍﻥ ﻭ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺷﮑﻨﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﺍﻣﺎ ﺳﻮﺀﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﻭ ﻣﺘﻬﻢ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﯿﮕﻨﺎﻫﺎﻥ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1701، «ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﻨﻊ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﭘﻠﯿﺴﯽ ﻭ ﺟﻨﺎﯾﯽ» ﺑﻪ ﺗﺼﻮﯾﺐ ﺑﺮﺳﺪ. ﺩﺭ ﻗﺮﻭﻥ ﻧﻮﺯﺩﻫﻢ ﻭ ﺑﯿﺴﺘﻢ، ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﺍﻥ ﻭ ﮔﻠﻪ ﺩﺍﺭﺍﻥ ﺟﻨﻮﺏ «ﺩﺍﮐﻮﺗﺎ» ﺩﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺟﺎﯼ ﭘﺮ ﺁﺏ ﻭ ﻋﻠﻔﯽ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﺭﻭﺵ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ.
ﺍﻣﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺗﻨﻬﺎ ﺩﺭ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﻭ ﮔﻠﻪ ﺩﺍﺭﯼ ﻣﺮﺳﻮﻡ ﻧﺒﻮﺩ. ﺷﺎﯾﺪ ﺑﺎﻭﺭ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻃﯽ ﺟﻨﮓ ﻭﯾﺘﻨﺎﻡ، ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﺑﺎﺯﺍﻥ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺩﺭﯾﺎﯾﯽ ﺍﺭﺗﺶ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻥ ﺯﺍﻏﻪ ﻣﻬﻤﺎﺕ ﻭ ﺗﻮﻧﻞ ﻫﺎﯼ ﺍﺳﻠﺤﻪ ﺩﺷﻤﻦ، ﺍﺯ ﺭﻭﺵ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ. ﺣﺘﯽ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1986 ﻭﻗﺘﯽ 31 ﺳﺮﺑﺎﺯ ﻧﺎﺗﻮ ﺩﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻧﺮﻭﮊ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺑﻬﻤﻦ ﺷﺪﻧﺪ، ﺍﺭﺗﺶ ﻧﺮﻭﮊ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﭼﻮﺏ ﺳﺎﺩﻩ ﺍﯾﮕﺮﮒ ﺷﮑﻞ ﮐﻤﮏ ﮔﺮﻓﺖ.
ﺍﮔﺮﭼﻪ ﻋﻠﻤﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺑﻪ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺣﺘﯽ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﻫﻢ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﺍﻥ ﺩﺭ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﻭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺤﻞ ﺁﺏ ﻫﯿﭻ ﺭﻭﺷﯽ ﺭﺍ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﻨﺪ.
ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ
ﭼﻮﺏ ﭼﻨﮕﺎﻟﯽ
ﺩﺭ ﺭﻭﺵ ﺳﻨﺘﯽ، ﺭﺍﯾﺞ ﺗﺮﯾﻦ ﭼﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﭼﻮﺑﯽ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﭼﻨﮕﺎﻝ ﯾﺎ ﺍﯾﮕﺮﮒ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﺎﺧﻪ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺟﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ «ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ» ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ ﭼﻮﺏ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﺎﺧﻪ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﺜﻼ‌ ﺩﺭ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺷﺎﺧﻪ ﺩﺭﺧﺖ ﻓﻨﺪﻕ، ﻫﻠﻮ ﻭ ﺑﯿﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺭﺍﯾﺞ ﺍﺳﺖ. ﺩﻭ ﺷﺎﺧﻪ ﭼﻮﺏ ﺍﯾﮕﺮﮒ ﺷﮑﻞ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻗﺴﻤﺖ ﺳﻮﻡ ﯾﻌﻨﯽ ﺩﻡ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺳﭙﺲ ﺩﺍﺯﺭ ﺑﻪ ﺁﻫﺴﺘﮕﯽ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻦ ﺩﺭ ﻧﻘﺎﻁ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺪﺗﯽ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻦ ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﻣﯽ ﺍﯾﺴﺘﺪ ﻭ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﺁﺏ ﺩﺭ ﺯﯾﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.
ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺍﺩﻋﺎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﭼﻨﯿﻦ ﻧﻘﺎﻃﯽ، ﺷﺎﺧﻪ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﯾﺎ ﺁﻧﮑﻪ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﭘﺮﺵ ﻫﺎﯼ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ «ﺟﺎﺩﻭﯼ ﺑﯿﺪ» ﻧﯿﺰ ﺷﻬﺮﺕ ﺩﺍﺭﺩ.
ﭼﻮﺏ ﻓﻠﺰﯼ
ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﭼﻮﺏ ﺍﯾﮕﺮﮔﯽ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺁﻥ، ﺩﻭ ﻣﯿﻠﻪ ﻓﻠﺰﯼ L ﺷﮑﻞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪ. ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﻣﯿﻠﻪ ﻫﺎ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺩﺳﺖ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻗﺴﻤﺖ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺷﯽﺀ ﺍِﻝ ﺷﮑﻞ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺑﺎﻻ‌ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺭﻭﺵ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﺏ ﻭ ﺍﺷﯿﺎﯼ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺍﺩﻋﺎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﺩﺍﺯﺭ ﺑﻪ ﺷﯽﺀ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﺩﺭ ﺯﯾﺮ ﺧﺎﮎ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﻣﯿﻠﻪ ﻫﺎ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺧﻢ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺷﮑﻞ ﺍﯾﮑﺲ ﺭﺍ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ.
ﻋﻼ‌ﻭﻩ ﺑﺮ ﻣﯿﻠﻪ ﻫﺎﯼ ﻓﻠﺰﯼ، ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺍﺯ ﻣﯿﻠﻪ ﻫﺎﯼ ﭘﻼ‌ﺳﺘﯿﮑﯽ ﻭ ﺷﯿﺸﻪ ﺍﯼ ﻧﯿﺰ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﯿﻠﻪ ﻫﺎﯼ ﺻﺎﻑ ﻧﯿﺰ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺗﺎ ﺍﻭﺍﯾﻞ ﻗﺮﻥ ﻧﻮﺯﺩﻫﻢ ﺩﺭ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﯽ ﺷﺪ.
ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ
ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﺎﻫﯽ ﺍﺯ ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ ﮐﺮﯾﺴﺘﺎﻟﯽ، ﺁﻫﻨﯽ ﯾﺎ ﻓﻠﺰ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﯾﮏ ﺯﻧﺠﯿﺮ ﺁﻭﯾﺰﺍﻥ ﺍﺳﺖ ﻧﯿﺰ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ، ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺩﺍﺯﺭ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺣﺮﮐﺖ ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ ﺩﺭ ﭼﻪ ﺳﻤﺘﯽ ﻋﻼ‌ﻣﺖ «ﺑﻠﻪ» ﻭ ﺩﺭ ﭼﻪ ﺳﻤﺘﯽ ﻋﻼ‌ﻣﺖ «ﻧﻪ» ﺍﺳﺖ. ﺍﻭ ﺳﭙﺲ ﺳﻮﺍﻻ‌ﺕ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮﺵ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﺨﺼﯽ ﮐﻪ ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻣﯽ ﭘﺮﺳﺪ. ﻓﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﺗﺎ ﺟﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﯽ ﺣﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﻣﺮﮐﺰ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﺩ، ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﭘﺎﻧﺪﻭﻝ ﺑﻪ ﺣﺮﮐﺖ ﺩﺭﻣﯽ ﺁﯾﺪ ﭘﺎﺳﺦ ﺳﻮﺍﻝ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻣﺪﺭﻥ
ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻣﺪﺭﻥ، ﭘﻠﯿﺲ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎ ﺍﺯ ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺗﯽ ﺷﺒﯿﻪ ﭼﻮﺏ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﻣﺎ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ ﺗﺮ ﻧﯿﺰ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﮐﺎﺭﺁﻣﺪﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﺟﻬﺖ ﻋﻠﻤﯽ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻋﻼ‌ﻭﻩ ﺑﺮ ﺁﻥ، ﭼﻨﺪﯾﻦ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺑﻤﺐ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻮﺳﻂ ﻧﯿﺮﻭﻫﺎﯼ ﭘﻠﯿﺲ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻫﯿﭻ ﮐﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﺎﺕ ﻋﻠﻤﯽ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﺜﺒﺘﯽ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ.
ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﺜﺎﻝ، ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 2013 ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺑﻤﺐ ﯾﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺍﯼ ﺩﯼ ﺍﯼ 561 ﺑﻪ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺁﻣﺪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺩﺭ ﻋﺮﺍﻕ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻤﺐ ﯾﺎﺑﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺪ ﺍﻣﺎ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﻥ ﺭﺿﺎﯾﺘﺒﺨﺶ ﻧﺒﻮﺩ.
ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﯾﻞ ﺳﺎﻝ 2013، «ﺟﯿﻢ ﻣﮏ ﮐﺎﺭﻣﯿﮏ» ﻣﺪﯾﺮ ﺑﺨﺶ ﺗﺠﻬﯿﺰﺍﺕ ﻓﻨﯽ ﺍﺭﺗﺶ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ – ﺳﺎﺧﺖ ﺍﯾﻦ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺭﺍ ﯾﮏ ﮐﻼ‌ﻫﺒﺮﺩﺍﺭﯼ ﺧﻮﺍﻧﺪ. ﺍﯾﻦ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻭﺍﺭﺩﺍﺕ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﻫﺎﯼ «ﺑﻤﺐ ﺷﻨﺎﺱ» ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﺍﻋﻼ‌ﻡ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ.
ﺍﺭﺯﯾﺎﺑﯽ ﻋﻠﻤﯽ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ
ﺳﺎﻝ 1948، ﺩﺭ ﯾﮏ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻋﻠﻤﯽ، ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ 58 ﺩﺍﺯﺭ ﺩﺭ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﻣﻨﺒﻊ ﺁﺏ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ. ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩ: «ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺷﺎﻧﺴﯽ ﺁﺏ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻧﺪ.»
ﺳﺎﻝ 1979 ﺑﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﺎﻓﺘﻦ ﺁﺏ، ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺩﻗﯿﻖ ﺗﺮﯼ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﺁﺏ ﺻﻮﺭﺕ ﺷﺎﻧﺴﯽ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺳﺎﻝ 2006 ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺭﻭﯼ ﻗﺒﺮﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺭﻭﺵ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﻫﺎ ﻧﯿﺰ، ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺗﺼﺎﺩﻓﯽ ﻣﺤﻞ ﺩﻓﻦ ﺍﺟﺴﺎﺩ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﭘﺎﯾﻪ ﻭ ﺍﺳﺎﺱ ﻋﻠﻤﯽ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺭﺩ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﺁﻟﻤﺎﻥ
ﺳﺎﻝ 1990 ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻞ ﺁﻟﻤﺎﻥ – ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻪ ﺑﻮﺩ – ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻋﻠﻤﯽ ﻣﺎﻭﺭﺍﺀﺍﻟﻄﺒﯿﻌﻪ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﻣﻮﺭﺩ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮐﻨﺪ. «ﺟﯿﻤﺰ ﺭﺍﻧﺪﯼ» ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﻋﻀﺎﯼ ﺍﻧﺠﻤﻦ، ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺍﺯﺭﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﻮﺩ، ﺩﻩ ﻫﺰﺍﺭ ﺩﻻ‌ﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎ ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮐﺮﺩ.
ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺳﻪ ﺭﻭﺯﻩ 30 ﺩﺍﺯﺭ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﺪﻧﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﻣﯿﺎﻥ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﻟﻮﻟﻪ ﭘﻼ‌ﺳﺘﯿﮑﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺯﯾﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﻋﺒﻮﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮐﺪﺍﻡ ﻟﻮﻟﻪ، ﺁﺏ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎ 50 ﺳﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ ﺩﺭ ﺯﯾﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﺴﯿﺮ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﻟﻮﻟﻪ ﻫﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﯾﮏ ﻃﻨﺎﺏ ﺭﻧﮕﯽ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ. ﻫﻤﻪ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺻﺎﺩﻗﺎﻧﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﺟﻮﺍﺏ ﺁﻥ ﮐﺎﻣﻼ‌ ﺩﺭﺳﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺻﺎﺩﻗﺎﻧﻪ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻭﺍﻗﻌﺎ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﺷﺪ: «ﻫﯿﭻ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺑﺮﻧﺪﻩ ﻧﺸﺪﻧﺪ».
ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺩﯾﺘﺮ ﺑﺘﺲ
«ﻫﺎﻧﺲ ﺩﯾﺘﺮ ﺑﺘﺲ» ﻭ ﭼﻨﺪ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪ ﺁﻟﻤﺎﻧﯽ ﺩﯾﮕﺮ، ﺩﺭ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺳﺎﻝ ﻫﺎﯼ 1987 ﺗﺎ 1988 ﺭﻭﯼ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﻫﺎﯼ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ 500 ﺩﺍﺯﺭ، ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﺎﺗﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ «ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻣﻮﻧﯿﺦ» ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺷﺪ.
ﺍﺯ ﻣﯿﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ، 43 ﻧﻔﺮ ﮐﻪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﻣﯽ ﺭﻓﺖ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺍﯼ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻧﻬﺎﯾﯽ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﺪﻧﺪ.
ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ، ﺁﺏ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﯾﮏ ﻟﻮﻟﻪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻦ ﯾﮏ ﺍﻧﺒﺎﺭﯼ ﺩﻭ ﻃﺒﻘﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺖ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩ، ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ، ﻟﻮﻟﻪ ﺑﻪ ﯾﮏ ﺳﻤﺖ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻃﺒﻘﻪ ﺑﺎﻻ‌، ﺩﺍﺯﺭ ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﻣﺴﯿﺮ ﻟﻮﻟﻪ ﺭﺍ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻣﯽ ﺩﺍﺩ.
ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ، 843 ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺖ. ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ 43 ﺩﺍﺯﺭﯼ ﮐﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ، 37 ﻧﻔﺮ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺷﺶ ﻧﻔﺮ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺴﯿﺮ ﺭﺍ ﺩﺭﺳﺖ ﺍﻋﻼ‌ﻡ ﮐﻨﻨﺪ.
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺍﯾﻨﻄﻮﺭ ﺍﻋﻼ‌ﻡ ﺷﺪ: «ﺍﮔﺮ ﺷﺎﻧﺲ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﻢ، ﻓﻘﻂ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﺍﻧﺪﮐﯽ ﮐﺎﻣﻼ‌ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ ﺗﺠﺮﺑﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺷﺎﻥ.»
ﭘﻨﺞ ﺳﺎﻝ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﻮﻧﯿﺦ، ﭘﺮﻭﻓﺴﻮﺭ ﺭﻭﺍﻧﺸﻨﺎﺱ «ﺟﯿﻢ ﺗﯽ ﺍﻧﺮﺍﯾﺖ» ﻣﺪﻋﯽ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﻭﺍﺿﺢ ﻧﯿﺴﺖ. ﺍﻭ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺑﺘﺲ ﺗﻮﺳﻂ ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ، ﺍﺩﻋﺎﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺧﺎﺭﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺭﺩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﺗﻮﺿﯿﺤﺎﺕ ﺍﺣﺘﻤﺎﻟﯽ ﻭ ﺗﻮﺟﯿﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ
ﺩﺭ ﺗﻮﺟﯿﻬﺎﺕ ﻋﻠﻤﯽ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ، ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﺟﺴﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﺯﯾﺮ ﺧﺎﮎ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﭘﺮﺗﻮﻫﺎﯾﯽ ﻣﺘﺼﺎﻋﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﺭﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺟﺬﺏ ﮐﻨﻨﺪ.
«ﻭﯾﻠﯿﺎﻡ ﭘﺮﯾﺲ» ﯾﮏ ﭘﺰﺷﮏ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﺗﻮﺟﯿﻪ ﻋﺠﯿﺐ ﻭ ﻏﺮﯾﺒﯽ ﺩﺍﺭﺩ. ﺍﻭ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ: «ﻭﻗﺘﯽ ﺩﺍﺯﺭ ﺑﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﺗﻌﺪﺍﺩ ﮔﻠﺒﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﻥ ﺑﺪﻥ ﺍﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ ﻭ ﻫﻤﯿﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺍﻧﺘﻬﺎﯼ ﭼﻮﺏ ﺧﻢ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻣﮑﺎﻥ ﺷﯽﺀ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ.»
ﺍﻭ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ: «ﮔﺎﻫﯽ ﺍﻭﻗﺎﺕ ﺑﻮﯼ ﻧﺎﻣﻄﺒﻮﻋﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﻣﺪﻓﻮﻥ ﺷﺪﻥ ﺍﺟﺴﺎﻡ ﺩﺭ ﺯﯾﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ، ﺑﺎﻋﺚ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺩﺍﺯﺭ ﺑﻪ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﺷﯽﺀ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ. ﺍﮔﺮﭼﻪ ﺗﻮﺿﯿﺤﺎﺕ ﭘﺮﯾﺲ ﻣﺘﻘﺎﻋﺪﮐﻨﻨﺪﻩ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻋﻠﻤﯽ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﺷﺪﻩ ﻧﯿﺴﺖ.
ﺳﺎﻝ 1986 ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺍﯼ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﺩﺭ ﻣﺠﻠﻪ «ﻧﯿﭽﺮ» ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪ. ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﯾﮏ ﭘﺪﯾﺪﻩ ﻏﯿﺮﻃﺒﯿﻌﯽ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻋﻠﻮﻡ ﺍﺭﺗﺪﻭﮐﺲ، ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﻮﺿﯿﺢ ﺩﺍﺩ. ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭﻧﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ، ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﻗﺪﺭﺕ ﻣﺎﻭﺭﺍﯾﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﺍﻣﺎ ﭘﺪﯾﺪﻩ ﺍﯼ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ «ﺍﺣﺴﺎﺳﺎﺕ ﻋﻤﯿﻖ» ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻣﻮﺛﺮ ﺍﺳﺖ.
ﮔﻔﺘﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺧﻼ‌ﺻﻪ ﺍﺵ ﺍﯾﻦ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ: «ﺿﻤﯿﺮ ﻧﺎﺧﻮﺩﺁﮔﺎﻩ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻄﻠﻊ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺭﻭﯼ ﺑﺪﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻤﯿﻦ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﭼﻮﺏ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﻓﺮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﮐﻨﺪ.»
ﻧﻈﺮﯾﻪ ﺍﯾﻨﺸﺘﯿﻦ
ﺁﻟﺒﺮﺕ ﺍﯾﻨﺸﺘﯿﻦ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﭘﺪﯾﺪﻩ ﺍﯼ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺍﺳﺖ. ﺍﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ: «ﻣﻦ ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﻢ ﮐﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻗﺪﯾﻢ ﺑﻪ ﻋﻠﻢ ﻧﺠﻮﻡ ﻣﯽ ﻧﮕﺮﯾﺴﺘﻨﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ، ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺭﺍ ﯾﮏ ﻧﻮﻉ ﺧﺮﺍﻓﻪ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﺗﺼﻮﺭ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺍﻣﺎ ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﻢ، ﭼﻨﯿﻦ ﻧﻈﺮﯾﻪ ﺍﯼ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﻋﺎﺩﻻ‌ﻧﻪ ﻧﯿﺴﺖ. ﭼﻮﺏ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﯾﮏ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﮐﺎﻣﻼ‌ ﺳﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺼﺒﯽ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺧﺎﺻﯽ ﻭﺍﮐﻨﺶ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ. ﺍﯾﻨﮑﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﭼﯿﺰﯼ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻋﻠﻮﻡ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ﺗﻮﺿﯿﺤﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ.»
ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺑﺎﺳﺘﺎﻥ
ﻧﻘﺎﺷﯽ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺩﯾﻮﺍﺭﻩ ﻏﺎﺭﻫﺎﯾﯽ ﺩﺭ ﺍﺳﭙﺎﻧﯿﺎ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﺷﺪﻩ، ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ 40 ﺗﺎ 50 ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼ‌ﺩ ﻣﺴﯿﺢ (ﻉ)، ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺎﺳﺘﺎﻥ ﺍﺯ ﺭﻭﺵ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ.
ﺣﺘﯽ ﻧﻘﺎﺷﯽ ﻫﺎﯾﯽ ﺩﺭ ﻏﺎﺭﻫﺎﯼ ﻋﺮﺍﻕ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﻭ ﻗﺪﻣﺖ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻫﺸﺖ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺑﺮﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ، ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺩﺭ ﻣﻘﺒﺮﻩ ﻓﺮﻋﻮﻥ ﺗﻮﺕ ﺁﻧﺦ ﺁﻣﻮﻥ ﻧﯿﺰ ﺷﯽﺀﺍﯼ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﻭ ﻋﺪﺩ ﭼﻮﺏ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﭼﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﻭ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﻭ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﯿﻼ‌ﺩ ﻣﺴﯿﺢ (ﻉ) ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ. ﭼﻮﺏ ﺩﻭﻡ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1530، ﻣﻌﺪﻧﭽﯿﺎﻥ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﺎﻓﺘﻦ ﮐﺎﻧﯽ ﻫﺎﯼ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﮑﻪ ﺍﻟﯿﺰﺍﺑﺖ ﺍﻭﻝ، ﻣﻌﺪﻧﭽﯿﺎﻥ ﺁﻟﻤﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺷﺪﻧﺪ ﺗﺎ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻌﺪﻧﭽﯽ ﻫﺎﯼ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺩﻫﻨﺪ.
ﻣﻮﺭﺩ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺩﺭ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ ﺭﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﻣﯽ ﺷﻮجﺩ ﺑﻪ ﺳﺎﻝ 1630، ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺳﺎﻝ ﺩﺭ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺟﻨﺎﯾﺘﯽ ﺧﻮﻧﯿﻦ ﺭﺥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﺁﻥ ﯾﮏ ﺗﺎﺟﺮ ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺵ ﺑﻪ ﻗﺘﻞ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ. ﭘﻠﯿﺲ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ، ﺍﺯ ﯾﮏ ﺩﺍﺯﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﻞ ﻣﻌﻤﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺟﻨﺎﯾﺖ ﮐﻤﮏ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻧﮑﺘﻪ ﻋﺠﯿﺐ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺍﺯﺭ ﭘﻠﯿﺲ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻗﺎﺗﻞ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﮐﺮﺩ.
ﺣﺴﯽ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﺣﺲ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ
ﺑﻪ ﻋﻘﯿﺪﻩ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﻣﺤﻘﻘﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ، ﺩﺍﺯﯾﻨﮓ ﮐﺮﺩﻥ ﯾﮏ ﻧﻮﻉ ﺣﺲ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ، ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎ ﻭ ﺣﯿﻮﺍﻧﺎﺕ ﻧﯿﺰ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺁﺏ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﻨﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎﯼ ﺳﺎﻟﻤﻮﻥ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻫﻤﯿﻦ ﺣﺲ، ﺑﻪ ﺯﺍﺩﮔﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﻣﯽ ﮔﺮﺩﻧﺪ ﯾﺎ ﭘﺮﺳﺘﻮﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺁﺏ ﻭ ﻏﺬﺍ ﮐﻮﭺ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﺎﻭﺭﮐﺮﺩﻧﯽ ﻧﯿﺴﺖ ﺍﻣﺎ ﭘﺮﻭﺍﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﻠﻄﻨﺘﯽ ﺣﺘﯽ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﻪ ﻧﺴﻞ ﺩﻭﺭ ﺑﻮﺩﻥ ﺍﺯ ﺯﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﺟﺪﺍﺩﯼ ﺷﺎﻥ ﻗﺎﺩﺭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻫﻤﯿﻦ ﺣﺲ ﺑﻪ ﺯﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﺟﺪﺍﺩﯼ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﻧد

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 5:05pm
کاربر فعال
کاربر فعال

:( :( خب دوستان فکر کنم بریم یه تیکه چوب پیدا کنیم بهتر جواب بده وقتی کار این مدار به اینجا رسیده....
بجای واژه اوپراتور هم از دازر استفاده کنید :D

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 5:14pm

جناب سنه دژ در صورت امکان بفرمایید pdk شما چه طول و عمقی را می زند؟

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 8:10pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

سنس الکترونیکی ردیاب ، با فلزیاب ها ، کاملا متفاوت است و نمی توان رقم خاصی را تعین کرد
اما یک محدوده ای بصورت تقریبی وجود دارد که بتواند ذهنیتی برای شما داشته باشد
از نظر شعاعزنی :
اهداف ریز را از 1 تا 2 متری
اهداف کوچک مانند سکه را از 3 متری و بیشتر
اهداف متوسط طلائی در دسترس نیست ، اما مطمئنا با اهداف مشابه مانند نقره تطابق خواهد داشت ( نسبت به مقیاسی که هدف کوچک طلا نسبت به نقره دارد )
برد متوسط برای اهداف متوسط از 10 تا 20 متر میرسه
و اگر بهمین ترتیب در نظر بگیریم ، امیدوارم برای دفینه های واقعی به چندین برابر برسد
----------------------------------------------------------------------------------------------------
اما از نظر عمقزنی :
نمیشه بهش گفت سطحی زن
فکر میکنم که تقریبا هر هدفی را از هر شعاعی بزند ، از همان فاصله ی شعاعی ، در نصف عمق شعاع ، میتونه بزنه
و اگر بالای هدف باشه ، خیلی بیشتر
و اگر هدف عمیق نباشه ، به شعاع اضافه میشه
تعین ارقام و حتی محدوده ی ارقام برای عمقزنی ، بسیار سخت تر است و نسبت به محل و جنس و شرایط محل و جنس خاک یا سنگ ،کاملا تغیر می کند
این ارقام شعاعی و عمقی را فقط برای داشتن ذهنیتی از برد ، خدمتتون عرض کردم ، وگرنه میزان بردها میتوانند در حد زیادی ، کمتر یا بیشتر باشند
و کاملا به قدمت دفینه و شرایط نگهداری آن بستگی دارد ، که خود شرایط نگهداری شامل چندین حالت مختلف می شود که در شعاع زنی و عمقزنی تاثیر دارد .

لا اله الا هو

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 8:50pm
کاربر فعال
کاربر فعال

هر چقدر با خودم کلنجار رفتم که پست نزارم اما نتونستم چون اینجا اکثر دوستان مثل من به این مدارات دلخوش کردن بلکه گره از زندگیشون باز کنه اما من در این تاپیک های یون یاب و پی دی چند نفرو دیدم که قصد و نیتشون فقط فخر فروشیه و هیچی هم بارشون نیست طرف اومده بود تاپیک پی دی رو شروع کرده بود که من این مدارو ساختم و از یکمتر و نیمی باهاش مجسمه طلا در آوردم آخه بچه خوب تو که با این مدار مجسمه طلا دراوردی دیگه چرا اومدی اینجا جار میزنی اگه واقعا قصدت کمک کردن به دیگرانه خب مثل مرد پای حرفت وایسا و تاپیک رو ادامه بده نه یهو غیبت بزنه بعد از چندسال بیای تو انجمن سر از تاپیک تی ال 12000 در بیاری و مراحل ساختشو بپرسی تو که باید با اون پی دی افسانه ایت الان باید میلیاردر میبودی نه اینکه دغدغه ساخت تی ال رو داشته باشی .خلاصه اون تاپیک رو دو سه نفر دست گرفتن که فقط بلد بودن بگن ما این کارو کردیم اون کارو کردیم اخرشم خیرشون به کسی نرسیدتو این تاپیک هم باز شاهد اون رفتارهای بچگانه هستیم این آقایون سوادشون در حد دیپلم هنرستان الکترونیکه فقط بلدن کلمات قلمبه استفاده کنن و دستگاه بفروشن.خلاصه خدا میدونه اگه تو تاپیک مدار اف پی ای خود اقا حمید بالاسر کار نبود یه عده از همین بچه ها میومدن میگفتن ما با این مدار کاری کردیم که بشقاب پرنده رو از چند هزار کیلومتری میزنه.خلاصه دوستان نصیحت من به شما اینکه این مدارو بسازید و همین موضوع رو ادامه بدین چون مدارش واقعا مدار خوبیه.به حرفهای این دوستان دانشمند هم گوش نکنید اینا اگه چیزی بلد بودن الان اینجا نبودن.خواهشا اگه کسی هم بهش برخورده و میخواد جواب منو بده لطفا خصوصی پیام بده نه اینجا که روندخوب این موضوع رو به بیراه بکشه.

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 9:39pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

دوست عزیز ، شما هم ، میتونستید تو خصوصی نظرتون رو بفرمائید . اما چون اینجا بوده ، بنده هم مجبورم که اینجا جواب بدم . به این میگن علم منطق
البته شاید دقیقا منظورتون بنده نباشم اما چون بعد از پست بنده هست ،خوانندگان اینطوری تصور خواهند کرد
با برخی از حرفهای شما هم موافق هستم . اما برای بقیه ی دیدگاه شما ، واقعا همه اینطوری نیستند و نباید درباره ی همه ، با یک قیاس قضاوت کرد
تایپیک ، PD رو فکر کنم جناب امیرحسین راه انداختن و از این بابت ازشون تشکر میکنم
چون اولا یک سیستم رو معرفی کردن و اگر چیزی ازش یاد نگرفته باشید ، حداقل چیزی از اطلاعاتتون کم نشده
و جناب محمود هم سعی در همکاری کامل داشتند و خیلی هم اسرار کردند که اطلاعات محرمانه ی ساخت رو داره و کسی بیاد اجراشون بکنه چون الکترونیکش در حد طراحی و بازسازی نبود . قبلا هم ساخته بود و قسمت فلزیابش کار میکرد و بقیه ش رو موفق نشده بود . از پی دی خودشون فیلم هم گذاشتند . و اطلاعاتی که ایشان ارائه دادند واقعا خیلی مهم بودند و شاید تو سایتهای خارجی هم پیدا نشه . ایشان جز انجمن محرمانه در سایت خارجی بودن و در ساختار و بازسازی اولیه کمکشون کرده بود و ایشون رو به انجمن مخفی راه داده بودن .
بنده هم بجای اینکه بر ضد ایشان حرف بزنم ، با یکی دو پست ساده ، ایشان را سنجیدم و برام معلوم شد که نیت ایشان خیر است و قصد کمک دارند ( عرض کردم که پی دی اصلی 6 برد داره و شاید بردهای مخفی دیگری داشته باشه و ایشان در جواب فرمودند که اون عکس از برد مخفی که تو سایت خارجی هست ، عمدا گذاشته شده و قصدشون رو توضیح دادن )
تمام اطلاعات انجمن مخفی را نیز برای کمک به ساخت ، ارائه کردند .
جناب بهرام نیز که استاد الکترونیک هستند ، زحمت زیادی کشیدند و PCB طراحی کردند و یک تنه ادامه دادند و چندین بار تغیر دادن و ادعای سنس هم نداشتند و قصدشون این بود که به نتیجه برسونن
بنده هم ، از همون اول صحبتهام ، به همه اعلام کردم که : بنا به دلایل شخصی ، قصد آموزش کامل رو ندارم و فقط در موارد کوچک و تنظیم لوپها و چگونگی تست کارکردن یا نکردن ، میتونم کمک کنم و اگر مطالعه فرموده باشید ، کمک هم کرده ام و لابلای عرایضم ، نکته هایی را اشاره کرده ام که هر کدام برای خودش کمک بزرگی محسوب میشه و مطمئنا برای اینکه یک مبتدی به اون نکته و اون نتیجه برسه ، باید سالها مطالعه و آزمایش بکنه و وقتش تلف بشه . بنده در یک جمله راه رو از چاه نشون دادم و حداقل نزاشتم که با ذهنیتهای اشتباه ، به بیراهه برن و از اصل ردیابی دور بیفتند

پس نگاه کلی بندازیم ، کسی که تایپیک را شروع کرد ، حتی اگر خدای ناکرده قصدش کمک نبوده باشه ، بازم باعث شد که خیلی ها به همدیگر کمک کنند و کلی اطلاعات به دانش دوستان در مورد پی دی اضافه بشه .

دیدگاه بعضی از دوستان واقعا خوب نیست . فکر می کنند که اگر کسی مداری رو معرفی کرد باید بیاد کل مدار رو از سیر تا پیاز شرح بده و لیست قطعات رو بذاره و مراحل ساخت رو مو به مو شرح بده و نقصها و مشکلات ساخت و مونتاژ هزاران علاقه مند را برطرف کنه و همیشه تو سایت آنلاین باشه و از نتایج کارش عکس بزاره و بعدش اگر عکسها فتوشاپ بودند ازش میخوان فیلم هم بزاره و اسم حقیقی و شهرت و آدرس منزل و فیلم جنسهایی که با پی دی بیرون کشیده رو تحویل بده
که شاید تو دنیای مجازی یه عداه ای بهش باور کنند و کمتر تهمت بزنن
خوب این آقا چرا مجبوره که همچین کاری بکنه . قانونش اینه که اگر کسی کمکی کرد باید ازش تشکر کنید و اگر کمکی نکرد یا فقط مقداری کمک کرد ، بازم ازش تشکر کنید . حق خودشه و اختیار خودشه که چقدر کمک بکنه . و اگر کسی مانند مهندس حمید ، همه چیز رو کامل گذاشتن و هزاران صفحه جوابگو بودن ، فقط خوب بودن ایشان رو میرسونه و هرگز فکر نکنید که وظیفه شون هست
----------------------------------------------------------
در بحث ردیاب و ردیابی هم همیشه این حرفا پیش میاد و در مورد دفینه و اثر قدیمی بودن و چگونگی سنس از راه دور ، اخلاف نظر هست و بحث های درازی صورت میگیره و این مباحث گاهی لابلای تایپیک یک مدار صورت میگیره . این یک چیز طبیعیه و نباید اسمشو بزارید " تایپیک را به بیراهه کشیدن "

هیچ جای حرفهای بنده هم ، حتی یک جمله را پیدا نخواهید کرد که گفته باشم " مدار فرانکو را نسازید " یا " تایپیک را ادامه ندید " یا " این مدار ارزش نداره " و امثالهم . بلکه کمک هم کرده ام و در مورد اساس کار و نیروهای مرتبط ، حاصل سالها تلاش و تحقیق و آزمایشات خودم را در قالب چند جمله بیان کرده ام

هیچوقت هم فروشنده نبوده ام ( چه در عمومی و چه در خصوصی و چه در منطقه ی خودم ) و اگر هم بودم و انصاف داشتم بازم هیچ اشکالی نداشت . بقول خودتون : اگر پی دی واقعا کار بکنه ، احتیاجی به فروش مدار ندارم . و وقتی که فروشنده نیستم ، چرا فکر میکنید که میام مردم رو از ساخت مدار دور می کنم ؟ که اینطور هم نبوده و قصدم کمک بوده
مطرح کردن PDK هم برای اینه که واکنشهای مدار فرانکو مقداری شبیه به مدار بنده هست و طبق این واکنشها ، بنده بهتر میدونم که مدار فرانکو در چه مرحله ای هست و اساس کار رو به دوستان گوشزد میکنم

تا اساس کار و علل سنس دفینه ی قدیمی و چگونگی هاله ی اطراف جنس و غیره ، مشخص نشه ، ساخت مداری که بتونه این عوامل و نیروها رو سنس بکنه بسیار سخت خواهد بود و اگر نتیجه ای حاصل بشه بازم کامل نخواهد بود . اول باید بدونیم که چی رو باید سنس کنیم ، بعدش براش مدار بسازیم
حالا که طراح مدار گفته بصورت اتفاقی به نتیجه رسیده ، بازم هیچ اشکالی نداره که منابع نیروها و چگونگی تاثیر آنها را بشناسیم تا زودتر به نتیجه برسیم . پس بحث کردن در مورد نیروی دفینه و مطرح کردن مدارات مشابه ، به هیچ وجه به بیراهه کشیدن تایپیک نیست و فقط شما را بسوی راه درست ، هدایت میکنه

هزاران صفحه در مورد ساخت و قطعات و چگونگی مونتاژ مدارات مختلف والف و پالسی ،نوشته شده ( بدون بحث های جانبی ) و هنوز مداری که کاملا ، علاقمندان به کاوش را راضی بکنه ، ساخته نشده و جای " سنس از راه دور " خالیه
چه اشکالی داره که صفحات تایپیک زیاد باشه و توش بحث جانبی بشه ؟ مهم اینه که نهایتا به ساخت و تغیر مدار منجر میشه و نتیجه خواهد داد .
به هر حال اگر دوستان فکر می کنند که اطلاعاتم خوب نیستند و قصدم به بیراهه کشیدن علاقه مندان است ، اعلام بکنن که دیگه مزاحم انجمن نشم
میتونم بجای این تایپ کردن و وقت گذاشتن و ارائه ی تجربیات در محیط مجازی ، برم به کارام برسم و تحقیقاتم رو کاملتر کنم . به بد بودن هم متهم نمیشم .

لا اله الا هو

پنج شنبه 26 اسفند1395 - 11:04pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 210 , 211 , 212 , 213 , 214 , 215 , 216 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 75 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure