انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 11 آبان1403 - 7:03pm

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 218 , 219 , 220 , 221 , 222 , 223 , 224 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
راستی یک مورد جالب پیش اومد واسه یکی از دوستان که تو درک کارکرد مدار ممکنه کمک کنه.
ایشون جای خازن 22 پیکو و خازن یک نانو رو برعکس زده بودن .رفته بودن تو باغ و یک نقطه که ایشون میگفتن ردیابهای متعدد اونجا رو قبلا گرفته بود رو سنس کرده بود .بعد حفاری از 80 سانت یک میخ در اورده بودن.
با این خازن رو مدار فرکانس رزونانس میشه 16 مگ .

عرض کردم با فرکانسهای مختلف میشه کار کرد چون همه اینها در طیف امواج رادیویی در حال استفاده هستن! مثلا 16 مگاهرتز هم در میانه باند SW قرار میگیره و هر چند در اون باند مدولاسیون دیگه بصورت FM نیست و در واقع از نوع AM هست ولی اگر دستگاه صرفا بر اساس موج حامل کار بکنه چنانکه تست صوتی شما تقریبا همین رو نشون داد ؛ پس مدولاسیون فرستنده اهمیتی نداره! چون مدولاسیون فقط روشیه که جهت سوار کردن موج دیتا که در مورد رادیو فرکانس صوتی هست ؛ روی موج حامل با فرکانسی بمراتب بالاتر انجام میشه و اگر هدف فقط دریافت موج حامل باشه دیگه مدولاسیون هم فرقی نمیکنه.
اینکه میفرمایین چند دستگاه اونجا رو زده و این هم زده و آخرش میخ در اومده کمی عجیب هست! بهرحال نمیشه گفت ممکن نیست چون برخی نقاط هستن که اگر دقت کرده باشین همه دستگاههای فلزیاب و ردیاب اونجا رو سنس میکنه و آخرش هم چیز بدردبخوری در نمیاد!

شنبه 28 اسفند1395 - 8:30pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

در مورد سنس لوازم الکترونیکی باید بگم که اگه مدار شیلد بشه دیگه سنسی نداریم.یعنی این لوازم مستقیم رو قسمت تقویت کننده اثر میزارن و از انتن و سلف و خازن استفاده نمیشه.
حتی اگه انتن رو در بیاریم و دستگاه به صورت خلاف جهت انتن به طرف لامپ بگیریم بازم چراغها رو شن میشه.
و در مورد فرکانسهای مختلف باز هم میگم این مدار دقیقا شبیه ردیابه البته با کمی تفاوت تو بازه سنس .همونجور که ردیاب تو فرکانسهای مختلف یک فلز رو میزنه.
دوستان که من اطلاع دارم از واریابل استفاده کردن و محل سنس هر فلز رو رو جعبه علامت زدن.
حالا خودشون نمیخوان اینجا اعلام کنن تقصیر من چیه.

شنبه 28 اسفند1395 - 8:32pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

محل اقامت: زانی و کوره هاتمه؟
منم خروجی ترانزیستور 5 رو با بیزر گوش کردم اما به جز خش خش صدایی نشنیدم حتی از اف ام پلیر که فرستنده اف امه از فرکانس 88 مگا تا 108 مگا هم تست کردم اما چیزی نشنیدم

شنبه 28 اسفند1395 - 8:36pm
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
در مورد سنس لوازم الکترونیکی باید بگم که اگه مدار شیلد بشه دیگه سنسی نداریم.یعنی این لوازم مستقیم رو قسمت تقویت کننده اثر میزارن و از انتن و سلف و خازن استفاده نمیشه.
حتی اگه انتن رو در بیاریم و دستگاه به صورت خلاف جهت انتن به طرف لامپ بگیریم بازم چراغها رو شن میشه.
و در مورد فرکانسهای مختلف باز هم میگم این مدار دقیقا شبیه ردیابه البته با کمی تفاوت تو بازه سنس .همونجور که ردیاب تو فرکانسهای مختلف یک فلز رو میزنه.
دوستان که من اطلاع دارم از واریابل استفاده کردن و محل سنس هر فلز رو رو جعبه علامت زدن.

پس بفرمایین اینکه دوستان مرتبا تست میکردن که مثلا این طرح موبایل رو از چند متری میزنه به چه دلیلی بوده؟ حتی کار به رقابت هم کشید که یک نفر بگه دستگاه من موبایل رو از چند متر میزنه و دیگری بابت اینکه دستگاهش از یک متری بیشتر موبایل رو نمیزنه غصه بخوره! :D سنس موبایل از چند متری بعیده بخاطر شیلد کردن باشه چون مطمئنا آنتن تلسکوپی بیشترین بخش امواج رو به تنهایی میتونه دریافت کنه. ولی اگر منظورتون فاصله خیلی نزدیک در حد 1 متر باشه طبیعتا درسته و خود مدار هم میتونه امواج رو دریافت کنه.
اولین باره که میشنوم دوستانی بودن که از طریق واریابل فرکانسهایی رو جهت ردیابی فلزات مختلف علامتگذاری کردن! سوال اینجاست چرا این "دوستان" نتایج خودشون رو اینجا مطرح نمیکنن؟ آیا خیلی اعتقاد دارن که نتیجه نهایی رو گرفتن؟ من که جلو جمع قول دادم در صورت نتیجه گیری مناسب از طرح فعلی قطعا طرح بهتری در اختیار عموم بذارم! به این مساله شک نکنین. تا حالا هم کاری نبوده که گفته باشم و انجام نداده باشم! اما با این درجه از همکاری دوستان چیز بهتری حاصل نخواهد شد. در عین حال خود شما از کسانی هستین که دستگاه رو ساختین و در موردش تجربه دارین. بنظر من معنی نداره که در مورد نتیجه خوب توسط سایر دوستان صحبت کنین! خودتون باید این موضوع رو اعلام کنین تا همه بررسی کنن. بهرحال تازمانیکه چنین ادعاهایی در عمل توسط چند کاربر شناخته شده تایید نشده بنده هیچ حسابی نمیتونم باز کنم. وانگهی در این دنیای فلزیابی 99 درصد حرفها ادعا و خطای ذهنیتی و تبلیغات کذب فروشندگان بوده و یک درصد واقعیت! جز این فکر کنیم یا توی این کار تجربه نداریم یا آدم واقع بینی نیستیم!

شنبه 28 اسفند1395 - 8:56pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

من فعلا نتونستم به دلیل شرایط اب و هوا بیرون برم واسه تست .ولی در مورد نتایج دوستانی که گفتم مطمئنم .

شنبه 28 اسفند1395 - 9:02pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
saeeed60h نوشته است:
سنه دژ نوشته است:
saeeed60h نوشته است:
یک سوال از جناب سنه دژ داشتم برای رو شنتر شدن عملکرد اینگونه مدارات.
در توضیحاتی که تو صفحه 209 بیان کردید تو یک بند اشاره کردید که :اینجور نیست که اگه این امواج فرستنده نباشه این قبیل دستگاهها کار نکنن.
حالا صفحه قبل نظرتون عوض شد .ایا به نتیجه قطعی رسیدید در مورد چگونگی سنس.
؟
و نظر خودم در مورد کارکرد این مدار اینه که همه امواج داخل محیط شهری روی فلزات تاثیر میزارن و دستگاه خیلی قویتر از محیط خارج شهر فلزات رو سنس میکنه .
ولی اگه جایی بریم که امواج خیلی ضعیف باشن باز این قبیل دستگاهها جواب میدن.
به هر حال اینها همه نظریه هست و یک نظریه که به کارکرد دستگاههای گیرنده بیشتر میخوره اینه که فلز مدفون پس از مدتی شروع میکنه به تولید امواج و این امواج دامنه وسیعی دارن که از هرتز تا فرکانسهای خیلی بالا تولید میشه .

اگر به توضیحات بنده در صفحه ی 209 یه نگاهی بندازید ، اولین نکته ای که بهش اشاره کردم این بود که : - امواج رادیوئی در عملکرد سیستم تاثیر داره
این جمله رو در اول قید کردم که بعدا کسی نگه سنه دژ قبلا نمی دونست

اما در بند دیگری نوشتم : امواج رادیوئی و تلویزیونی هم تاثیر دارند ، اما اینطور نیست که اگر نباشند سنس نداشته باشید و فقط امواج رادیوئی حساب باشه
این حرفم برای این بود که : امواج دیگری مانند امواج تلویزیونی و فرستنده های محلی موبایل و فرستنده بیسیمهای نظامی نیز بر روی فلزات تاثیر دارند . اما شاید سیستم ردیاب طوری طراحی شده باشه که فقط با یکی از این فرستنده ها کار بکنه مانند همین مدار
منظورم این بود که با ردیابهای دیگری که از فرستنده های دیگر نیز کمک میگیرند ، میتوان در نبود امواج مثلا رادیوئی ، بازم بطریقی دیگر سنس داشت ( بطور کلی برای بقیه ی ردیابهای تقریبا مشابه )
البته هنوز بهتره که به امواج رادیوئی بپردازید
بعدش به این نتیجه می رسید که فقط این امواج نیستند که دخیل هستند
بعدش چون این امواج در سنس همه ی اهداف در همه ی مکانها ، کافی نیستند ، بفکر استفاده از دیگر امواج نیز می افتید و شاید توسط اساتیدی مانند مهندس حمید ، ردیابی با گیرندگی امواج دیگر نیز بسازید
و در نهایت پیشاپیش عرض میکنم که در این مدار هنوز از خاصیت اثر دفینه ها استفاده ی کامل نشده . و برای همین به بودن یا نبودن امواج رادیوئی در محل و گیرندگی یا عدم گیرندگی مناسب توسط مدار ،روبرو و درگیر هستید و فعلا بهتره روی این مشکلها و نواقص کار کنید که به یک نتیجه ی واحد برسید
و هرگاه نتیجه ها یکسان نبودند ، بدانید که بازهم جای تفکر دارد

ممنون از پاسختون.پس نظر شما اینه که اگه جایی باشیم که هیچ موجی نباشه این مدار کار نخواهد کرد.
در مورد ردیاب گلادیاتور که تو محدوده اف ام موج تولید میکنه نظرتون چیه؟و فرکانس فلزات مختلف تو این ردیاب خیلی نزدیک به مدار فرانکو هست .
حالا یه سوالی دارم.ما اگه رزونانس رو تو این مدار فرانکو بیاریم تو محدوده کیلو هرتز و تنظیم کنیم مثلا رو 65 کیلو و چند طبقه تقویت و ....با جزییات کار ندارم با این شرایط فلز رو خواهد زد؟فک کنم منظورمو متوجه شدید

اگر گیرندگی مدار فقط برای امواج رادیوئی باشه ، مطمئنا همینطور خواهد بود و جائی که موجی نباشه ، کار نخواهد کرد
فعلا هم که چیز دیگری ثابت نشده ، نه از ساختار مدار چیزی بجز سنس امواج رادیوئی دیده میشه و نه سنس کردن دوستان در همه جا یکسان بوده
یعنی در هر مکانی جوابگو نبوده و بستگی به مکان داره
اگر دفینه توسط این مدار در مکانی سنس شود و در مکان دیگری سنس نشود ، یعنی بستگی به مکان دارد ، و چون دفینه در هر مکانی بازهم همان حالات خودش رو داره ،پس نتیجه می گیریم که مشکل مکان از مکان نیست و به عاملی خارجی مربوطه که همان امواج فرستنده هستند
متاسفانه ما وقتی معایب مداری را میشنویم ، چون به " پیدا کردن " علاقه داریم، سعی می کنیم در ذهن خود آن معایب را کوچک جلوه بدهیم و محاسن را بزرگ
برای همین ، شاید دوستان زیاد به نبود امواج یا ضعیف بودن امواج در خیلی از نقاط ، توجه نکنند و فکر نمی کنند که امواج ضعیف با فرکانس بالا ، چقدر برای این روش ، ناکافی است .
خصوصا برای اهداف عمیق ، که شانس نفوذ امواج ضعیف ، به زمین ، در خیلی از نقاط پرت ، برای این اهداف نزدیک صفر است
و خوشبختانه یا متاسفانه ، بیشتر دفینه ها نیز در میان کوهها و دره هایی پنهان هستند که دارای مانع هستند و دید به اطراف ندارند . حتی در شهرهای تخت و هموار نیز ، اگر دفینه ای پنهان باشد ، بیشتر در کنار کوهی یافت میشه تا در میان زمین تخت
--------------------------------------------------
در مورد ردیاب گلادیاتور ، بنده باهاش کار نکردم
اما مطالعه کردم و فقط نوع چرخشی را یافتم . اگر فقط همین مدلی باشد و شما هم همین مدل منظورتون باشه ، با وجود استفاده از روش چرخشی و حرکت مکانیکی آنتن ، دیگه سنس الکترونیکی معنی نداره . مگر اینکه بنوعی ترکیب کرده باشه .
حالا اگر ترکیب کرده باشه و بازم کاری به سرچ مکانیکی نداشته باشیم ، داشتن فرستنده ی در محدوده ی اف ام روی مدار خاصیتی نداره . بنده نوع دو آنتن را دیدم
اگر یک آنتن فرستنده باشه و یکی گیرنده ، چنین چیزی در کنار هم امکان ندارد
و اگر هردو آنتن فرستنده باشند ، پس گیرنده ای برای امواج رادیوئی ندارد
و اگر هر دو آنتن فرستنده باشند ، برای ردیابی مکانیکی ، هیچ تاثیری ندارد
فقط یک حالت میمونه که در حالت قفل حرکتی ، مداری شبیه مدار فرانکو داشته باشد که توسط آنتنها امواج رادیوئی رو بگیره
حالا اگر مدل دیگری منظورتون هست یا می شناسید ، لینک یا عکس بزارید تا بررسی کنم
---------------------------------------------------
در مورد پائین آوردن فرکانس در مدار فرانکو ، اتفاقا بحث خوبی برای درک بعضی چیزهاست
مدار فرانکو ، امواجی را رصد میکند که صدها کیلومتر برد دارند . با این وجود بازهم این امواج به مناطقی نمی رسند یا ضعیف میرسند و کافی نیستند
حال اگر با فرکانس پائینتری در محدوده ی کیلوهرتز ، کار کنیم ، فرستنده ی ما کجا خواهد بود ؟ فرستنده های پائینتر ، برد آنچنانی ندارند و نقاط کور در حد زیادی افزایش می یابند
و اگر برای مدار فرستنده بزاریم ، بازهم با این نوع آنتنها ، مشکل نزدیک بودن فرستنده و گیرنده پیش میاد
فقط در صورتی میشه استفاده کرد که از سیم پیچ استفاده بکنیم و فرستنده و گیرنده را نسبت بهم نال کنیم . اما اینطوری خیلی افتضاح میشه و در واقع معنی ردیاب و سنس از راه دور از بین میره و نتیجه ، چیزی شبیه توباکس یا فلزیابهای والف میشه :ymhug:

فرکانسی که شما شنیده اید ، تقریبا درست هست . این محدوده فقط در قسمتی از ردیابهای واقعی مانند PD استفاده میشه اما کاربردش اصلا به این صورت فرانکو نیست که شما فکر می کنید . طرز کار PD با این گونه ردیابها متفاوت است
مثلا PDK به نیروی کف دست حساس است و واکنش دارد و فرانکو نیز به دست حساس است اما دلیل واکنش در هر کدام چیز دیگریست و کاملا متفاوت است
اگر قرار باشه در ردیاب فرانکو از این فرکانس استفاده بشه ، یا برای فواصل دور نتیجه نداره یا برای فواصل نزدیک ، به چیزی شبیه توباکس میرسیم
و قطعا روش انعکاسی در فرکانسهای پائین ضعیف تر است . هرچه فرکانس بالاتر باشه ، بحالت نور نزدیکتر میشود و انعکاس بهتری دارد ( طول زیادی رو طی میکنه و عمق نمیزنه )
و هرچه فرکانس پائین تر باشد به حالت نفوذی نزدیکتر میشود و طول کمتری را می پیماید

لا اله الا هو

شنبه 28 اسفند1395 - 9:11pm
استاد
استاد
آواتار کاربر

محل اقامت: کوردستان
حمید نوشته است:
saeeed60h نوشته است:

پس بفرمایین اینکه دوستان مرتبا تست میکردن که مثلا این طرح موبایل رو از چند متری میزنه به چه دلیلی بوده؟ حتی کار به رقابت هم کشید که یک نفر بگه دستگاه من موبایل رو از چند متر میزنه و دیگری بابت اینکه دستگاهش از یک متری بیشتر موبایل رو نمیزنه غصه بخوره! :D سنس موبایل از چند متری بعیده بخاطر شیلد کردن باشه چون مطمئنا آنتن تلسکوپی بیشترین بخش امواج رو به تنهایی میتونه دریافت کنه. ولی اگر منظورتون فاصله خیلی نزدیک در حد 1 متر باشه طبیعتا درسته و خود مدار هم میتونه امواج رو دریافت کنه.
اولین باره که میشنوم دوستانی بودن که از طریق واریابل فرکانسهایی رو جهت ردیابی فلزات مختلف علامتگذاری کردن! سوال اینجاست چرا این "دوستان" نتایج خودشون رو اینجا مطرح نمیکنن؟ آیا خیلی اعتقاد دارن که نتیجه نهایی رو گرفتن؟ من که جلو جمع قول دادم در صورت نتیجه گیری مناسب از طرح فعلی قطعا طرح بهتری در اختیار عموم بذارم! به این مساله شک نکنین. تا حالا هم کاری نبوده که گفته باشم و انجام نداده باشم! اما با این درجه از همکاری دوستان چیز بهتری حاصل نخواهد شد. در عین حال خود شما از کسانی هستین که دستگاه رو ساختین و در موردش تجربه دارین. بنظر من معنی نداره که در مورد نتیجه خوب توسط سایر دوستان صحبت کنین! خودتون باید این موضوع رو اعلام کنین تا همه بررسی کنن. بهرحال تازمانیکه چنین ادعاهایی در عمل توسط چند کاربر شناخته شده تایید نشده بنده هیچ حسابی نمیتونم باز کنم. وانگهی در این دنیای فلزیابی 99 درصد حرفها ادعا و خطای ذهنیتی و تبلیغات کذب فروشندگان بوده و یک درصد واقعیت! جز این فکر کنیم یا توی این کار تجربه نداریم یا آدم واقع بینی نیستیم!

در مدار فرانکو ، این حالت تست موبایل و امثالهم ، برای حالت گیرندگی دقیق فرکانس نیست
اگر گیرندگی فرکانسی مطرح بود ، قطعا امواج موبایل طول زیادی رو میتونه طی کنه و مدار از دور هم سنسش میکرد .
سنس موبایل در نزدیکی مدار ، فقط یک حالت مختل کننده هست و گیرنده رو بهم میریزه نه اینکه امواج دقیقی رو دریافت بکنه
مانند روشن کردن انواع فرستنده ها در نزدیکی رادیو که گیرندگی رو مختل میکنه
بنظر بنده در این مدار با این روش سنس ، سنس موبایل از فاصله ی دورتر اصلا مهم نیست و دلیل بهتر بودن مدار نیست
جوابگویی متفاوت، با شیلد کردن یا نکردن جعبه نیز ، بهمین دلیل اختلال است نه به دلیل قدرت سنس بهتر

لا اله الا هو

شنبه 28 اسفند1395 - 9:33pm
کاربر فعال
کاربر فعال

درود خدمت مهندس حمید عزیز و دوستان زحمت کش که واقعا تلاششون قابل تحسین و ستایش هست @};- ~O)
مهندس طبق نظریه و گفته های که درمورد نحوه سنس این دستگاه گفته شد . و اگر انشاالله همه درست هم باشه . خواستم بپرسم که آیا امکانش هست که مداری جدید طراحی شه که با مدلاسیونی دیگه که قدرت نفوذش در زمین بیشتر باشه کار کنه ؟؟؟ مثلا از بین امواج am . fm .و sw کدوم میتونن توی سخت ترین و سفت ترین زمین ها و متراژ بیشتری نفوذ کنند که هم راحت تر و قوی تر بشه فلزات در عمق بیشتر رو سنس کرد . سپاس از لطفتون @};-

در مقابل تقدیر خداوند مانند کودک یک ساله ای باشید که هروقت او را به بالا می اندازند ، یقین دارد که او را خواهند گرفت

شنبه 28 اسفند1395 - 10:27pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام خدمت مهندس حمید ودیگر اساتید

مهندس مسایل مطرحه شده توسط دوستمون سعید مخفی نمونده مسایلی که در موردشون به قطعیت رسیدیم در صفحه 209 مطرح کردیم شاید اگه مسایلی هم مونده بود بخاطر عدم قطعیت بوده

آخرین بار توسط zakari در شنبه 28 اسفند1395 - 10:52pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.

شنبه 28 اسفند1395 - 10:35pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

جناب سنه دژ

سنس امواج موبایل با توجه به فرکانسشون 900مگ و1800مگ توسط دستگاه یه خورده دور از منطق مداره ولی طبق فرمایش شما احتمالا دستگاه اغتشاشات یا تغییرات امواج موبایل بر امواج دریافتی را سنس میکنه

شنبه 28 اسفند1395 - 10:46pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 218 , 219 , 220 , 221 , 222 , 223 , 224 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 44 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure