saeeed60h نوشته است:
سنه دژ نوشته است:
saeeed60h نوشته است:
یک سوال از جناب سنه دژ داشتم برای رو شنتر شدن عملکرد اینگونه مدارات.
در توضیحاتی که تو صفحه 209 بیان کردید تو یک بند اشاره کردید که :اینجور نیست که اگه این امواج فرستنده نباشه این قبیل دستگاهها کار نکنن.
حالا صفحه قبل نظرتون عوض شد .ایا به نتیجه قطعی رسیدید در مورد چگونگی سنس.
؟
و نظر خودم در مورد کارکرد این مدار اینه که همه امواج داخل محیط شهری روی فلزات تاثیر میزارن و دستگاه خیلی قویتر از محیط خارج شهر فلزات رو سنس میکنه .
ولی اگه جایی بریم که امواج خیلی ضعیف باشن باز این قبیل دستگاهها جواب میدن.
به هر حال اینها همه نظریه هست و یک نظریه که به کارکرد دستگاههای گیرنده بیشتر میخوره اینه که فلز مدفون پس از مدتی شروع میکنه به تولید امواج و این امواج دامنه وسیعی دارن که از هرتز تا فرکانسهای خیلی بالا تولید میشه .
اگر به توضیحات بنده در صفحه ی 209 یه نگاهی بندازید ، اولین نکته ای که بهش اشاره کردم این بود که : - امواج رادیوئی در عملکرد سیستم تاثیر داره
این جمله رو در اول قید کردم که بعدا کسی نگه سنه دژ قبلا نمی دونست
اما در بند دیگری نوشتم : امواج رادیوئی و تلویزیونی هم تاثیر دارند ، اما اینطور نیست که اگر نباشند سنس نداشته باشید و فقط امواج رادیوئی حساب باشه
این حرفم برای این بود که : امواج دیگری مانند امواج تلویزیونی و فرستنده های محلی موبایل و فرستنده بیسیمهای نظامی نیز بر روی فلزات تاثیر دارند . اما شاید سیستم ردیاب طوری طراحی شده باشه که فقط با یکی از این فرستنده ها کار بکنه مانند همین مدار
منظورم این بود که با ردیابهای دیگری که از فرستنده های دیگر نیز کمک میگیرند ، میتوان در نبود امواج مثلا رادیوئی ، بازم بطریقی دیگر سنس داشت ( بطور کلی برای بقیه ی ردیابهای تقریبا مشابه )
البته هنوز بهتره که به امواج رادیوئی بپردازید
بعدش به این نتیجه می رسید که فقط این امواج نیستند که دخیل هستند
بعدش چون این امواج در سنس همه ی اهداف در همه ی مکانها ، کافی نیستند ، بفکر استفاده از دیگر امواج نیز می افتید و شاید توسط اساتیدی مانند مهندس حمید ، ردیابی با گیرندگی امواج دیگر نیز بسازید
و در نهایت پیشاپیش عرض میکنم که در این مدار هنوز از خاصیت اثر دفینه ها استفاده ی کامل نشده . و برای همین به بودن یا نبودن امواج رادیوئی در محل و گیرندگی یا عدم گیرندگی مناسب توسط مدار ،روبرو و درگیر هستید و فعلا بهتره روی این مشکلها و نواقص کار کنید که به یک نتیجه ی واحد برسید
و هرگاه نتیجه ها یکسان نبودند ، بدانید که بازهم جای تفکر دارد
ممنون از پاسختون.پس نظر شما اینه که اگه جایی باشیم که هیچ موجی نباشه این مدار کار نخواهد کرد.
در مورد ردیاب گلادیاتور که تو محدوده اف ام موج تولید میکنه نظرتون چیه؟و فرکانس فلزات مختلف تو این ردیاب خیلی نزدیک به مدار فرانکو هست .
حالا یه سوالی دارم.ما اگه رزونانس رو تو این مدار فرانکو بیاریم تو محدوده کیلو هرتز و تنظیم کنیم مثلا رو 65 کیلو و چند طبقه تقویت و ....با جزییات کار ندارم با این شرایط فلز رو خواهد زد؟فک کنم منظورمو متوجه شدید
اگر گیرندگی مدار فقط برای امواج رادیوئی باشه ، مطمئنا همینطور خواهد بود و جائی که موجی نباشه ، کار نخواهد کرد
فعلا هم که چیز دیگری ثابت نشده ، نه از ساختار مدار چیزی بجز سنس امواج رادیوئی دیده میشه و نه سنس کردن دوستان در همه جا یکسان بوده
یعنی در هر مکانی جوابگو نبوده و بستگی به مکان داره
اگر دفینه توسط این مدار در مکانی سنس شود و در مکان دیگری سنس نشود ، یعنی بستگی به مکان دارد ، و چون دفینه در هر مکانی بازهم همان حالات خودش رو داره ،پس نتیجه می گیریم که مشکل مکان از مکان نیست و به عاملی خارجی مربوطه که همان امواج فرستنده هستند
متاسفانه ما وقتی معایب مداری را میشنویم ، چون به " پیدا کردن " علاقه داریم، سعی می کنیم در ذهن خود آن معایب را کوچک جلوه بدهیم و محاسن را بزرگ
برای همین ، شاید دوستان زیاد به نبود امواج یا ضعیف بودن امواج در خیلی از نقاط ، توجه نکنند و فکر نمی کنند که امواج ضعیف با فرکانس بالا ، چقدر برای این روش ، ناکافی است .
خصوصا برای اهداف عمیق ، که شانس نفوذ امواج ضعیف ، به زمین ، در خیلی از نقاط پرت ، برای این اهداف نزدیک صفر است
و خوشبختانه یا متاسفانه ، بیشتر دفینه ها نیز در میان کوهها و دره هایی پنهان هستند که دارای مانع هستند و دید به اطراف ندارند . حتی در شهرهای تخت و هموار نیز ، اگر دفینه ای پنهان باشد ، بیشتر در کنار کوهی یافت میشه تا در میان زمین تخت
--------------------------------------------------
در مورد ردیاب گلادیاتور ، بنده باهاش کار نکردم
اما مطالعه کردم و فقط نوع چرخشی را یافتم . اگر فقط همین مدلی باشد و شما هم همین مدل منظورتون باشه ، با وجود استفاده از روش چرخشی و حرکت مکانیکی آنتن ، دیگه سنس الکترونیکی معنی نداره . مگر اینکه بنوعی ترکیب کرده باشه .
حالا اگر ترکیب کرده باشه و بازم کاری به سرچ مکانیکی نداشته باشیم ، داشتن فرستنده ی در محدوده ی اف ام روی مدار خاصیتی نداره . بنده نوع دو آنتن را دیدم
اگر یک آنتن فرستنده باشه و یکی گیرنده ، چنین چیزی در کنار هم امکان ندارد
و اگر هردو آنتن فرستنده باشند ، پس گیرنده ای برای امواج رادیوئی ندارد
و اگر هر دو آنتن فرستنده باشند ، برای ردیابی مکانیکی ، هیچ تاثیری ندارد
فقط یک حالت میمونه که در حالت قفل حرکتی ، مداری شبیه مدار فرانکو داشته باشد که توسط آنتنها امواج رادیوئی رو بگیره
حالا اگر مدل دیگری منظورتون هست یا می شناسید ، لینک یا عکس بزارید تا بررسی کنم
---------------------------------------------------
در مورد پائین آوردن فرکانس در مدار فرانکو ، اتفاقا بحث خوبی برای درک بعضی چیزهاست
مدار فرانکو ، امواجی را رصد میکند که صدها کیلومتر برد دارند . با این وجود بازهم این امواج به مناطقی نمی رسند یا ضعیف میرسند و کافی نیستند
حال اگر با فرکانس پائینتری در محدوده ی کیلوهرتز ، کار کنیم ، فرستنده ی ما کجا خواهد بود ؟ فرستنده های پائینتر ، برد آنچنانی ندارند و نقاط کور در حد زیادی افزایش می یابند
و اگر برای مدار فرستنده بزاریم ، بازهم با این نوع آنتنها ، مشکل نزدیک بودن فرستنده و گیرنده پیش میاد
فقط در صورتی میشه استفاده کرد که از سیم پیچ استفاده بکنیم و فرستنده و گیرنده را نسبت بهم نال کنیم . اما اینطوری خیلی افتضاح میشه و در واقع معنی ردیاب و سنس از راه دور از بین میره و نتیجه ، چیزی شبیه توباکس یا فلزیابهای والف میشه
فرکانسی که شما شنیده اید ، تقریبا درست هست . این محدوده فقط در قسمتی از ردیابهای واقعی مانند PD استفاده میشه اما کاربردش اصلا به این صورت فرانکو نیست که شما فکر می کنید . طرز کار PD با این گونه ردیابها متفاوت است
مثلا PDK به نیروی کف دست حساس است و واکنش دارد و فرانکو نیز به دست حساس است اما دلیل واکنش در هر کدام چیز دیگریست و کاملا متفاوت است
اگر قرار باشه در ردیاب فرانکو از این فرکانس استفاده بشه ، یا برای فواصل دور نتیجه نداره یا برای فواصل نزدیک ، به چیزی شبیه توباکس میرسیم
و قطعا روش انعکاسی در فرکانسهای پائین ضعیف تر است . هرچه فرکانس بالاتر باشه ، بحالت نور نزدیکتر میشود و انعکاس بهتری دارد ( طول زیادی رو طی میکنه و عمق نمیزنه )
و هرچه فرکانس پائین تر باشد به حالت نفوذی نزدیکتر میشود و طول کمتری را می پیماید