saeeed60h نوشته است:
سلام دوستان.
چند تست انجام دادم
ابتدا با فرکانسمتر کلکتور ترانزیستور 4 رو گرفتم.8 مگ دقیق بود.هنگام سنس هم این فرکانسمتر تغییری نمیکرد.بعد کریستال رو در اوردم.وقتی به محل سنس نزدیک میشدم فرکانسی که قوی بود حدود 5 مگ بود.تا اینجا همه چیز عادی بود.
بعد فرکانسمتر رو به خروجی فیلتر وصل کردم و به محل سنس نزدیک کردم .فرکانس با نزدیک شدن به محل دقیق هدف تا 74 مگ بالا رفت .جالب اینجاست که هر جا که دستگاه سنس داره فقط این فرکانسمتر میگیره و همه فرکانسها بالا هستن.یعنی کف خونه میلگرده رو اصلا نمیزنه.فرانکو هم نمیزنه.تو این ویدیو هم من کریستال رو خارج کردم و فقط سرعت روشن شدن چراغها بیشتر میشه.ولی وقتی موج 8 مگ هست کار کردن راحتتره.سوالی بود در خدمتم.
خسته نباشین.
این تست شما چندان قابل اعتماد نیست چون ابزار شما مناسب نیست! بنده با این مدل فرکانس متر کار کردم. چند ایراد اساسی در بکارگیری این نوع فرکانس متر برای کار ما وجود داره. اول اینکه این مدل فرکانسمتر ها از نوع RF هستن و بطور مستقیم امواج رادیویی رو از آنتن خودشون دریافت میکنن. وقتی شما یک سیم هم به نوک آنتنش وصل کنین خودش آنتن قویتری میشه و اگر امواج رادیویی قوی در محیط شما وجود داشته باشه فرکانس اونها رو نشان میده! ایراد دوم این هست که این فرکانسمترها اصلا برای اندازه گیری فرکانسهای پایین ساخته نشدن! درحالیکه ما نیاز به فرکانس متری داریم که در محدوده کیلوهرتز هم جوابگو باشه تا مطمئن بشیم چه موجی داره دریافت میشه. وگرنه برای این فرکانسمترها موج فرکانس بالاتر اولویت داره چون سیستم آنتن ورودیشون اونها رو بهتر دریافت میکنه. لذا حتما از یک فرکانس متر معمولی استفاده کنین. حالا اگر از مدلهای بالاتر یا پیشرفته تر استفاده میشد که علاوه بر فرکانس قدرت موج رو بر حسب dB یا وات اعلام میکرد کمی مناسب تر بود. ولی این مدل جزو ضعیف ترین و غیر قابل اعتماد ترین فرکانسمتر های RF هست.
بهرحال تست اول شما ظاهرا مشکلی نداشته و فرکانس 5 مگاهرتز هم درست بوده. البته اگر موج دوم قویتر بود میتونست در حالت وجود کریستال هم خودشو نشون بده. این احتمالا به فرکانس متر شما هم ارتباط داشته.
تست دوم هم مشکلی نداشته همونطور که در پست قبلی عرض کردم اگر با ابزاری بتونین فرکانس رزونانس رو بگیرین همون رنج 100 مگاهرتزی هست که حساب کردیم! نمیدونم شما از این چه نتیجه ای میخواستین بگیرین؟! شما فقط یک آنتن تلسکوپی با سیم پیچ و خازن رزونانسی که روی فرکانس بالا بسته شده و قبل از ورود به بخش تقویت کننده مدار هست رو به یک فرکانس متر RF متصل کردین! توقع داشتین غیر از نزدیک ترین فرکانس ایستگاه رادیویی قوی در محل شما نسبت به فرکانس دقیق رزونانس چه چیز دیگه ای نشون داده بشه؟! مشخصه که وقتی یک مدار رزونانس سر این فرکانس مترها قرار بگیره در صورت دریافت سیگنال قوی در همون محدوده فرکانسش رو نشون میدن! فرکانس 74 مگاهرتز هر چند خارج باند رسمی FM قرار داره ولی چندین هارمونیک قوی ایستگاههای باند FM در کنار هم در اون بخش قرار دارن که خود 74 مگاهرتز حداقل در تهران مربوط به رادیو معارف هست!!! بد نیست یک رادیوی خوب هم تهیه کنین ببینین من درست میگم یا خیر. وگرنه اینکه اون موج مربوط به هدف بوده صحیح نیست. تست رو در منزل انجام دادین و جایی که امواج قویتر شدن فرکانس ایستگاه مربوطه نشون داده شده.
در مورد کریستال بحثی نیست. خودتون میفرمایین با وجود کریستال کار راحت تره و واقعیت داستان هم همینه. اصل موضوع این بوده که شبهات برخی دوستان در مورد نقش فرکانس 8 مگاهرتز اسیلاتور داخلی برطرف بشه که با مجموع توضیحات و تستها فکر میکنم شبهه ای باقی نمونده باشه.
در خصوص رزونانس مجددا اشاره کنم وقتی علم الکترونیک و نرم افزارهای گرانقیمت طبق آنالیز مدار به ما میگن اون فرکانس بالا از ترانزیستور رد نمیشه و طراح هم که از همه ما در این طرح جلوتر هست اذعان میکنه تاثیری نداره شما چطور روی فرکانس رزونانس تا این حد حساب باز میکنین؟ فقط بر اساس یک خیال ذهنی که هر فلزی یک فرکانس داره و اون هم دور و بر 100 مگاهرتز هست؟! آیا مطلب علمی یا تست واقعا صحیحی دیدیم که بتونیم چنین چیزی رو بپذیریم؟ شاید شما بر اساس سالها کار کردن روی مقوله ردیابهای آنتنی که ماشالا تئوریسین های اون به تعداد اپراتورهاش هست تصور میکنین اینجا هم همون داستانه که هر کسی آنتن رو دست بگیره مطابق ذهنیتش جوابی حاصل بشه؟! خیر اینجا اینطور نیست. فیلتر ورودی از نظر بخش سیم پیچ بسیار مهمه ولی خازن و تشکیل مدار رزونانس از هر حیث که حساب کنیم نقش محسوسی در نتیجه نداره.