انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : جمعه 25 آبان1403 - 5:50am

پاسخ به موضوع  [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 252 , 253 , 254 , 255 , 256 , 257 , 258 ... 654  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام دوستان.
چند تست انجام دادم
ابتدا با فرکانسمتر کلکتور ترانزیستور 4 رو گرفتم.8 مگ دقیق بود.هنگام سنس هم این فرکانسمتر تغییری نمیکرد.بعد کریستال رو در اوردم.وقتی به محل سنس نزدیک میشدم فرکانسی که قوی بود حدود 5 مگ بود.تا اینجا همه چیز عادی بود.
بعد فرکانسمتر رو به خروجی فیلتر وصل کردم و به محل سنس نزدیک کردم .فرکانس با نزدیک شدن به محل دقیق هدف تا 74 مگ بالا رفت .جالب اینجاست که هر جا که دستگاه سنس داره فقط این فرکانسمتر میگیره و همه فرکانسها بالا هستن.یعنی کف خونه میلگرده رو اصلا نمیزنه.فرانکو هم نمیزنه.تو این ویدیو هم من کریستال رو خارج کردم و فقط سرعت روشن شدن چراغها بیشتر میشه.ولی وقتی موج 8 مگ هست کار کردن راحتتره.سوالی بود در خدمتم.

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

شنبه 19 فروردین1396 - 10:26pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون سعید جان این تست میتونه نقش فیلتر رو بهتر نشون بده.البته در مورد ترانزیستور 4 ممکنه نتونه فرکانس رو درست اندازه گیری کنه برای همین در هنگام سنس باز هم 8 مگ رو دارید.این فرکانس متر تا چه فرکانسی رو میتونه اندازه گیری کنه؟

شنبه 19 فروردین1396 - 11:20pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

پوریا نوشته است:
ممنون سعید جان این تست میتونه نقش فیلتر رو بهتر نشون بده.البته در مورد ترانزیستور 4 ممکنه نتونه فرکانس رو درست اندازه گیری کنه برای همین در هنگام سنس باز هم 8 مگ رو دارید.این فرکانس متر تا چه فرکانسی رو میتونه اندازه گیری کنه؟

منم قبلا یکی از این داشتم که خراب شد دقیقا تا ۲.۴ گیگاهرتز میتونه اندازه بگیره اون موقع گرفته بودم ۶۵ هزار تومن الان قیمت واقعیش رو نمیدونم

خدايا مددی کن

شنبه 19 فروردین1396 - 11:26pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سعید آقا خیلی ممنون بابت تستتون
از اونجایی که در هنگام سنس سیستم وقتی فرکانس متر رو به ترانزیستور وصل میکنین فرکانس 5 مگاهرتز رو نشون میده (بدلیل عدم تقویت فرکانس های بالاتر) و وقتی به خروجی فیلتر وصل میکنین فرکانس 74 مگاهرتز غالب هستش سه تا برداشت میتونیم داشته باشیم:
1- هر دو فرکانس توسط خود هدف تولید میشن، این مطلب بسیار بسیار بعیده و تقریبا منتفی هستش
2- فرکانس پایینتر توسط خود جسم تولید میشه و فرکانس 74 مگاهرتز حاصل انعکاس از جسم هستش.
3- هر دو فرکانس حاصل انعکاس هستن.
حالا برای اینکه متوجه بشیم از این گذینه ها کدوم درسته ، سعید آقا از شما خواهشمندم این تست رو انجام بدید. آزمایش به این صورته که سعید آقا ببینید آیا از فلزاتی که فرانکو نمیتونه سنس کنه و جدید هستن ولی قدرت بازتاب امواج بیشتری نسبت به آهن دارن ، وقتی فرکانس متر به خروجی فیلتر متصل هستش باز هم همین 74 مگاهرتز از اون فلز تابش میشه یا نه؟ به احتمال بسیار زیادی جواب این تست مثبت خواهد بود. در اینصورت چون فرانکو در حالت سنس فرکانس پایین رو در خروجی ترانزیستور داره و همین فلزی که 74 مگاهرتز رو تابش میکنه رو نمیتونه سنس کنه نتیجه میشه، به احتمال زیادی فرکانس پایینتر رو خود فلز تولید میکنه. مگر اینکه بگیم چون فلز نازک بوده فرکانس بالاتر بهتر منعکس شده یا اینکه فلزات زیر خاک مونده که فرانکو سنس داره بهتر میتونن فرکانس های پایینتر رو منعکس کنن!!!
ممنونم از شما @};-

یکشنبه 19 فروردین1396 - 12:01am
کاربر فعال
کاربر فعال

البته سعید آقا میگن آهن سقف رو فرانکو میزنه ولی میلگرد کف رو نمیزنه در حالی که هر دو از جنس آهن هستن. سعید آقا آیا میلگرد کف اتاق داخل زمینه یا بیرون از اونه؟ به نظر بنده اگه اون میلگرد داخل زمین باشه موضوع تولید امواج توسط خود هدف کلا رد میشه . ولی اگه بیرون از زمین باشه بحث همچنان ادامه خواهد داشت

یکشنبه 19 فروردین1396 - 12:13am
مدیر کل
مدیر کل

saeeed60h نوشته است:
سلام دوستان.
چند تست انجام دادم
ابتدا با فرکانسمتر کلکتور ترانزیستور 4 رو گرفتم.8 مگ دقیق بود.هنگام سنس هم این فرکانسمتر تغییری نمیکرد.بعد کریستال رو در اوردم.وقتی به محل سنس نزدیک میشدم فرکانسی که قوی بود حدود 5 مگ بود.تا اینجا همه چیز عادی بود.
بعد فرکانسمتر رو به خروجی فیلتر وصل کردم و به محل سنس نزدیک کردم .فرکانس با نزدیک شدن به محل دقیق هدف تا 74 مگ بالا رفت .جالب اینجاست که هر جا که دستگاه سنس داره فقط این فرکانسمتر میگیره و همه فرکانسها بالا هستن.یعنی کف خونه میلگرده رو اصلا نمیزنه.فرانکو هم نمیزنه.تو این ویدیو هم من کریستال رو خارج کردم و فقط سرعت روشن شدن چراغها بیشتر میشه.ولی وقتی موج 8 مگ هست کار کردن راحتتره.سوالی بود در خدمتم.

خسته نباشین.
این تست شما چندان قابل اعتماد نیست چون ابزار شما مناسب نیست! بنده با این مدل فرکانس متر کار کردم. چند ایراد اساسی در بکارگیری این نوع فرکانس متر برای کار ما وجود داره. اول اینکه این مدل فرکانسمتر ها از نوع RF هستن و بطور مستقیم امواج رادیویی رو از آنتن خودشون دریافت میکنن. وقتی شما یک سیم هم به نوک آنتنش وصل کنین خودش آنتن قویتری میشه و اگر امواج رادیویی قوی در محیط شما وجود داشته باشه فرکانس اونها رو نشان میده! ایراد دوم این هست که این فرکانسمترها اصلا برای اندازه گیری فرکانسهای پایین ساخته نشدن! درحالیکه ما نیاز به فرکانس متری داریم که در محدوده کیلوهرتز هم جوابگو باشه تا مطمئن بشیم چه موجی داره دریافت میشه. وگرنه برای این فرکانسمترها موج فرکانس بالاتر اولویت داره چون سیستم آنتن ورودیشون اونها رو بهتر دریافت میکنه. لذا حتما از یک فرکانس متر معمولی استفاده کنین. حالا اگر از مدلهای بالاتر یا پیشرفته تر استفاده میشد که علاوه بر فرکانس قدرت موج رو بر حسب dB یا وات اعلام میکرد کمی مناسب تر بود. ولی این مدل جزو ضعیف ترین و غیر قابل اعتماد ترین فرکانسمتر های RF هست.
بهرحال تست اول شما ظاهرا مشکلی نداشته و فرکانس 5 مگاهرتز هم درست بوده. البته اگر موج دوم قویتر بود میتونست در حالت وجود کریستال هم خودشو نشون بده. این احتمالا به فرکانس متر شما هم ارتباط داشته.
تست دوم هم مشکلی نداشته همونطور که در پست قبلی عرض کردم اگر با ابزاری بتونین فرکانس رزونانس رو بگیرین همون رنج 100 مگاهرتزی هست که حساب کردیم! نمیدونم شما از این چه نتیجه ای میخواستین بگیرین؟! شما فقط یک آنتن تلسکوپی با سیم پیچ و خازن رزونانسی که روی فرکانس بالا بسته شده و قبل از ورود به بخش تقویت کننده مدار هست رو به یک فرکانس متر RF متصل کردین! توقع داشتین غیر از نزدیک ترین فرکانس ایستگاه رادیویی قوی در محل شما نسبت به فرکانس دقیق رزونانس چه چیز دیگه ای نشون داده بشه؟! مشخصه که وقتی یک مدار رزونانس سر این فرکانس مترها قرار بگیره در صورت دریافت سیگنال قوی در همون محدوده فرکانسش رو نشون میدن! فرکانس 74 مگاهرتز هر چند خارج باند رسمی FM قرار داره ولی چندین هارمونیک قوی ایستگاههای باند FM در کنار هم در اون بخش قرار دارن که خود 74 مگاهرتز حداقل در تهران مربوط به رادیو معارف هست!!! بد نیست یک رادیوی خوب هم تهیه کنین ببینین من درست میگم یا خیر. وگرنه اینکه اون موج مربوط به هدف بوده صحیح نیست. تست رو در منزل انجام دادین و جایی که امواج قویتر شدن فرکانس ایستگاه مربوطه نشون داده شده.
در مورد کریستال بحثی نیست. خودتون میفرمایین با وجود کریستال کار راحت تره و واقعیت داستان هم همینه. اصل موضوع این بوده که شبهات برخی دوستان در مورد نقش فرکانس 8 مگاهرتز اسیلاتور داخلی برطرف بشه که با مجموع توضیحات و تستها فکر میکنم شبهه ای باقی نمونده باشه.
در خصوص رزونانس مجددا اشاره کنم وقتی علم الکترونیک و نرم افزارهای گرانقیمت طبق آنالیز مدار به ما میگن اون فرکانس بالا از ترانزیستور رد نمیشه و طراح هم که از همه ما در این طرح جلوتر هست اذعان میکنه تاثیری نداره شما چطور روی فرکانس رزونانس تا این حد حساب باز میکنین؟ فقط بر اساس یک خیال ذهنی که هر فلزی یک فرکانس داره و اون هم دور و بر 100 مگاهرتز هست؟! آیا مطلب علمی یا تست واقعا صحیحی دیدیم که بتونیم چنین چیزی رو بپذیریم؟ شاید شما بر اساس سالها کار کردن روی مقوله ردیابهای آنتنی که ماشالا تئوریسین های اون به تعداد اپراتورهاش هست تصور میکنین اینجا هم همون داستانه که هر کسی آنتن رو دست بگیره مطابق ذهنیتش جوابی حاصل بشه؟! خیر اینجا اینطور نیست. فیلتر ورودی از نظر بخش سیم پیچ بسیار مهمه ولی خازن و تشکیل مدار رزونانس از هر حیث که حساب کنیم نقش محسوسی در نتیجه نداره.

یکشنبه 20 فروردین1396 - 3:52am
مدیر کل
مدیر کل

mstar نوشته است:
از اونجایی که در هنگام سنس سیستم وقتی فرکانس متر رو به ترانزیستور وصل میکنین فرکانس 5 مگاهرتز رو نشون میده (بدلیل عدم تقویت فرکانس های بالاتر) و وقتی به خروجی فیلتر وصل میکنین فرکانس 74 مگاهرتز غالب هستش سه تا برداشت میتونیم داشته باشیم:
1- هر دو فرکانس توسط خود هدف تولید میشن، این مطلب بسیار بسیار بعیده و تقریبا منتفی هستش
2- فرکانس پایینتر توسط خود جسم تولید میشه و فرکانس 74 مگاهرتز حاصل انعکاس از جسم هستش.
حالا برای اینکه متوجه بشیم از این گذینه ها کدوم درسته ، سعید آقا از شما خواهشمندم این تست رو انجام بدید. آزمایش به این صورته که سعید آقا ببینید آیا از فلزاتی که فرانکو نمیتونه سنس کنه و جدید هستن ولی قدرت بازتاب امواج بیشتری نسبت به آهن دارن ، وقتی فرکانس متر به خروجی فیلتر متصل هستش باز هم همین 74 مگاهرتز از اون فلز تابش میشه یا نه؟ به احتمال بسیار زیادی جواب این تست مثبت خواهد بود. در اینصورت چون فرانکو در حالت سنس فرکانس پایین رو در خروجی ترانزیستور داره و همین فلزی که 74 مگاهرتز رو تابش میکنه رو نمیتونه سنس کنه نتیجه میشه، به احتمال زیادی فرکانس پایینتر رو خود فلز تولید میکنه. مگر اینکه بگیم چون فلز نازک بوده فرکانس بالاتر بهتر منعکس شده یا اینکه فلزات زیر خاک مونده که فرانکو سنس داره بهتر میتونن فرکانس های پایینتر رو منعکس کنن!!!
ممنونم از شما @};-

پیرو مطلب قبلی باید عرض کنم بنده با مورد سوم شما موافق هستم! همه این امواج رادیویی در محیط ما وجود دارن. بنده با بستن یک آنتن تلسکوپی به ورودی اسکوپ و قرار دادنش روی حالت FFT موفق شدم تمام فرکانسهای قوی موجود در محیط رو ببینم که همه اونها روی رادیو عینا مربوط به یک ایستگاه رادیویی یا نویزی شدید بودن! حالا اینکه کدوم فرکانس برای دستگاه ملاک باشه دیگه بستگی به مدار داره. در خروجی فیلتر یا مدار رزونانس این طرح بدلیل محاسبه رزونانسی که انجام شده فرکانسهای دور و بر 100 مگاهرتز قویترین طیف خواهند بود. اما باید دید تقویت کننده مدار تا چه حد توان عبوردهی این فرکانسها رو داره! من بارها محاسبه کردم و متوجه شدم تقویت کننده این مدار برای فرکانسهایی مثل 3 مگاهرتز چیزی حدود 80 دسی بل معادل 10 هزار برابر قویتر جواب میده طوریکه اصلا رنج 100 مگاهرتز رو حتی تضعیف هم میکنه! حالا هر چند دسیبلی که بلحاظ وجود آنتن تلسکوپی ایده آل برای فرکانس 100 مگاهرتز و رزونانس ایده آل برای این طیف و حتی تطبیق امپدانس که اون هم ایده آل 100 مگاهرتز هست در نظر بگیریم باز هم ضعف فوق العاده تقویت کننده ترانزیستوری روی این طیف فرکانسی رو جبران نمیکنه! اینها رو عرض کردم که بگم سیستم ورودی تا خود بیس ترانزیستور 2 برای این فرکانسها ایده آل هستن اما از کلکتور ترانزیستور 2 کلا داستان عوض میشه! لذا با وجود ضعف مدار ورودی برای دریافت فرکانس های رنج 3 مگاهرتز بکارگیری تقویت کننده 3 طبقه با بیش از 80 دسیبل یا 10 هزار برابر صرفا بدلیل توانایی کار روی این فرکانسها ضعف سیستم ورودی رو کاملا جبران کرده و چیزی که در خروجی داریم همون فرکانسهای رنج پایین مگاهرتز هستن. تا اینجا حداقل 4 تست توسط دوستان که دو مورد اون رو در فیلم هم دیدیم موید این مطلب هست! توجه کنین قبلا اشاره کردم بهره 80 دسیبل عادی نیست! در واقع وجود سیم پیچ روی طیف فرکانس پایینی مگاهرتز شاید حدود 20 دسیبل تضعیف ایجاد میکنه و تقویت کننده 80 دسیبل تقویت میکنه که در مجموع 60 دسیبل تقویت روی موج ورودی از آنتن خواهیم داشت. اگر قرار بر دریافت رنج فرکانس دور و بر 3 مگاهرتز باشه حساب کار در یک مدار اصولی این هست که فیلتر ورودی مناسب این فرکانس بسته بشه و در عوض تقویت کننده هم کمتر تقویت بکنه. نتیجه کار مشابه مدار فعلی خواهد بود ولی با دقت و ثبات بیشتر و نویزپذیری کمتر و حتی مداری ساده تر!

یکشنبه 20 فروردین1396 - 4:19am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

mstar نوشته است:
ممنونم از شما @};-

سلام.فرکانس متر 2.4 گیگ هست.
هر جا که فرانکو سنس داره این فرکانس متر هم شروع میکنه به نشون دادن.در ابتدای فیلم هم روبروی دستگاه یه شوفاژ الومنیومی بزرگ هست که دیدید اصلا موجی رو نمیگیره.

یکشنبه 20 فروردین1396 - 5:01am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

حمید نوشته است:
saeeed60h نوشته است:
سلام دوستان.
چند تست انجام دادم

خسته نباشین.
این تست شما چندان قابل اعتماد نیست چون ابزار شما مناسب نیست! بنده با این مدل فرکانس متر کار کردم. چند ایراد اساسی در بکارگیری این نوع فرکانس متر برای کار ما وجود داره. اول اینکه این مدل فرکانسمتر ها از نوع RF هستن و بطور مستقیم امواج رادیویی رو از آنتن خودشون دریافت میکنن. وقتی شما یک سیم هم به نوک آنتنش وصل کنین خودش آنتن قویتری میشه و اگر امواج رادیویی قوی در محیط شما وجود داشته باشه فرکانس اونها رو نشان میده! ایراد دوم این هست که این فرکانسمترها اصلا برای اندازه گیری فرکانسهای پایین ساخته نشدن! درحالیکه ما نیاز به فرکانس متری داریم که در محدوده کیلوهرتز هم جوابگو باشه تا مطمئن بشیم چه موجی داره دریافت میشه. وگرنه برای این فرکانسمترها موج فرکانس بالاتر اولویت داره چون سیستم آنتن ورودیشون اونها رو بهتر دریافت میکنه. لذا حتما از یک فرکانس متر معمولی استفاده کنین. حالا اگر از مدلهای بالاتر یا پیشرفته تر استفاده میشد که علاوه بر فرکانس قدرت موج رو بر حسب dB یا وات اعلام میکرد کمی مناسب تر بود. ولی این مدل جزو ضعیف ترین و غیر قابل اعتماد ترین فرکانسمتر های RF هست.
بهرحال تست اول شما ظاهرا مشکلی نداشته و فرکانس 5 مگاهرتز هم درست بوده. البته اگر موج دوم قویتر بود میتونست در حالت وجود کریستال هم خودشو نشون بده. این احتمالا به فرکانس متر شما هم ارتباط داشته.
تست دوم هم مشکلی نداشته همونطور که در پست قبلی عرض کردم اگر با ابزاری بتونین فرکانس رزونانس رو بگیرین همون رنج 100 مگاهرتزی هست که حساب کردیم! نمیدونم شما از این چه نتیجه ای میخواستین بگیرین؟! شما فقط یک آنتن تلسکوپی با سیم پیچ و خازن رزونانسی که روی فرکانس بالا بسته شده و قبل از ورود به بخش تقویت کننده مدار هست رو به یک فرکانس متر RF متصل کردین! توقع داشتین غیر از نزدیک ترین فرکانس ایستگاه رادیویی قوی در محل شما نسبت به فرکانس دقیق رزونانس چه چیز دیگه ای نشون داده بشه؟! مشخصه که وقتی یک مدار رزونانس سر این فرکانس مترها قرار بگیره در صورت دریافت سیگنال قوی در همون محدوده فرکانسش رو نشون میدن! فرکانس 74 مگاهرتز هر چند خارج باند رسمی FM قرار داره ولی چندین هارمونیک قوی ایستگاههای باند FM در کنار هم در اون بخش قرار دارن که خود 74 مگاهرتز حداقل در تهران مربوط به رادیو معارف هست!!! بد نیست یک رادیوی خوب هم تهیه کنین ببینین من درست میگم یا خیر. وگرنه اینکه اون موج مربوط به هدف بوده صحیح نیست. تست رو در منزل انجام دادین و جایی که امواج قویتر شدن فرکانس ایستگاه مربوطه نشون داده شده.
در مورد کریستال بحثی نیست. خودتون میفرمایین با وجود کریستال کار راحت تره و واقعیت داستان هم همینه. اصل موضوع این بوده که شبهات برخی دوستان در مورد نقش فرکانس 8 مگاهرتز اسیلاتور داخلی برطرف بشه که با مجموع توضیحات و تستها فکر میکنم شبهه ای باقی نمونده باشه.
در خصوص رزونانس مجددا اشاره کنم وقتی علم الکترونیک و نرم افزارهای گرانقیمت طبق آنالیز مدار به ما میگن اون فرکانس بالا از ترانزیستور رد نمیشه و طراح هم که از همه ما در این طرح جلوتر هست اذعان میکنه تاثیری نداره شما چطور روی فرکانس رزونانس تا این حد حساب باز میکنین؟ فقط بر اساس یک خیال ذهنی که هر فلزی یک فرکانس داره و اون هم دور و بر 100 مگاهرتز هست؟! آیا مطلب علمی یا تست واقعا صحیحی دیدیم که بتونیم چنین چیزی رو بپذیریم؟ شاید شما بر اساس سالها کار کردن روی مقوله ردیابهای آنتنی که ماشالا تئوریسین های اون به تعداد اپراتورهاش هست تصور میکنین اینجا هم همون داستانه که هر کسی آنتن رو دست بگیره مطابق ذهنیتش جوابی حاصل بشه؟! خیر اینجا اینطور نیست. فیلتر ورودی از نظر بخش سیم پیچ بسیار مهمه ولی خازن و تشکیل مدار رزونانس از هر حیث که حساب کنیم نقش محسوسی در نتیجه نداره.

این فرکانس متر میتونه قدرت موج رو هم نشون بده.
حالا در مورد دریافت ایستگاه رادیویی در این تست باید بگم که اگه این فرکانسمتر داره اونا رو میگیره پس فرانکو هم همین کار رو میکنه!چون عکس العمل هر دو یکیه.
و اما در مورد فرکانس خروجی که همیشه در حدود 1 تا 6 هست هنگام سنس.اگه یادتون باشه دوستمون یه تستس با لامپ انجام دادن.در این تست فرکانس 3 مگ نشون داده شد درسسته؟باید بگم که این فرکانس فرکانس خود اسیلاتور هست که تو اون رنج بیشترین تقویت رو داریم بر اثر نویز لامپ.الان اگه مدار شیلد بشه دیگه لامپ رو اگه حتی به انتن بچسبونیم نمیزنه.یعنی لامپ موج 3 مگ نداره و نهایتا یکی دو کیلو هرتزه.پس رو موج خروجی هم نمیشه حساب باز کرد.
و یه سوال .چرا این دستگاه با وجود شیلد شدن موبایل رو میزنه و لامپ رو نمیزنه؟و همچنین موبایل با اون فرکانس کاری چجوری رو امپلی تاثیر میزاره؟!

یکشنبه 20 فروردین1396 - 5:10am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

در مورد این فرکانسمتر هم اینو بگم که صرفا اگه یه انتن بهش وصل کنید تو محیط بیرون موجی نشون نمیده .و فرکانس باید قوی باشه تا اونو نمایش بده.و با وصل کردن انتن خالی باز هم بدون فیلتر رزونانس تو جاهایی که فرانکو سنس داشت نتایج مشابه قبل بود و فرکانس بالا رو داشتم.

یکشنبه 20 فروردین1396 - 5:20am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6537 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 252 , 253 , 254 , 255 , 256 , 257 , 258 ... 654  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 54 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure