mstar نوشته است:
مهندس تستهای آقا سعید نشون میده که فقط هر جا فرانکو سنس داره یعنی با سیستم سعید آقا مثلا 5 مگاهرتز رو تو خروجی ترانزیستور 4 داریم، اونوقت 74 مگاهرتز رو هم با فرکانسمتر تو خروجی فیلتر اولیه دارم. مثلا گفتن جلو شوفاژ تو هیچکدوم سیگنال نداشتن، حالا شاید بشه گفت تو محلی که شوفاژ هست امواج رادیویی قدرتی ندارن و یا اینکه بدنه شوفاژ این امواج رو بسمت دیگه ای منعکس کرده که سیستم رو آقا سعید اونطرفی نگرفتن! البته زیاد جور درنمیاد که هر دو فرکانس از یک سمت تابش شده باشن
ولی تقریبا غیر ممکنه که هر دو موج رو اهداف زیر سطحی با یک مکانیزم کشف نشده تو علم فیزیک تولید کنند. بنابراین بحث انعکاس در اولویت قرار داره. حالا چرا اهداف زیر سطحی بهتر میتونن این امواج رو منعکس کنند و حتی اگه زیر خاک باشند (با وجود تضعیف قدرت امواج توسط خاک) باز هم قدرت موجی به دستگاه میرسونن که از موجی که فلز جدید روی سطح به دستگاه میرسونه بیشتره و حتی اگه ابعاد فلز جدید چندین برابر اون باشه باز هم انعکاس از فلز کوچکتر زیر خاک بیشتره یه معما بزرگ هستش!!!
و این معما وقتی عجیبتر میشه که نمودار هایی رو که بنده چند صفحه قبل گذاشتم رو یه نگاهی بندازین. اونجا همینطور که دیده میشه انعکاس از فلزی مثلا مثل نقره برای فرکانس های پایین تقریبا به صد در صد میرسه (البته برای فرکانس های چند مگاهرتزی نمودارها ادامه پیدا نکردن ولی چیزی که معلومه نمودارها صعودین و برای این رنج ممکنه به حداکثر برسن) . اونوقت اگه قانون بقای انرژی رو در نظر بگیریم فلز زیر خاک توان بیشتری نمیتونه از فلز جدید تابش کنه نهایتا در حد دو سه درصد اونم در شرایطی که فکر کنم اون دو سه در صد رو هم خاک تضعیف کنه و عملا زیاد فرقی بین این دو نباشه! البته بگذریم از اینکه فلز جدید ممکنه چندین برابر فلز زیر خاک مساحت داشته باشه باز هم سنس نشه !
من در مجموع تا حد زیادی با توضیحات مطلب قبلی شما موافقم. دوستمون آقا سعید فرمودن فرکانسمترشون میتونه قدرت موج رو هم نشون بده. من چنین چیزی در فیلم ندیدم. ولی خیلی بهتر بود قدرت اون فرکانس 5 مگاهرتز در خروجی ترانزیستور 4 رو با قدرت فرکانس 74 مگاهرتز در خروجی فیلتر ورودی اعلام میکردن شاید قضیه بهتر مشخص میشد.
حداقل در محیط منزل من مطمئن هستم هر دو این فرکانسها مربوط به طیف وسیع امواج رادیویی موجود هستن. حالا چیزی که در خروجی فیلتر ورودی قویتر هست فرکانس ایستگاه رادیویی هست که نزدیک ترین فرکانس به فرکانس رزونانس فیلتر رو داره. فرکانس پایین تری که در خروجی ترانزیستور 4 داریم قویترین فرکانسی هست که تقویت کننده تونسته بین طیفهای مختلف موجود اون رو بیشتر تقویت کنه. ولی بدلیل اینکه این مدار صرفا نمیتونه یک فرکانس دقیق رو بگیره و تقویت کنه ؛ عدد فرکانسمتر یک چیز حدودی و کاملا متغیر خواهد بود کما اینکه در چند اعلام نتیجه فرکانس گیری توسط دوستان هم شاهد بودیم. نتیجه دقیق تر توسط یک اسپکتروم آنالایزر و ترجیحا در تست هدف واقعی مشخص میشه. فعلا همین که محدوده فرکانس رو بدونیم کفایت میکنه. در هر صورت فرکانس 5 و 74 مگاهرتز از هر نظر که بخواین حساب کنین ربطی به هم ندارن جز اینکه جفت این طیفها در محیط موجود هستن! مهم این هست که ببینیم مدار چه چیزی رو تقویت و در خروجی ارائه میده که موجب سنس میشه.
رفتار امواج رادیویی بخصوص در محیط منزل و با وجود انواع فلزات در اطراف و مصالح فلزی در ساختمان به اون شکل قابل پیش بینی نیست! خیلی نقاط هست که اکثر فرکانسها در اون نقطه قویتر هستن و در برخی جاها هم ضعیف و قوی بودن فرکانسهای طیف پایین و بالا با هم تفاوت داره و البته جهت ارسال موج اصلی که از بیرون وارد منزل میشه هم روی تک تک فرکانسها تاثیر داره! اصلا نمیشه حساب و کتاب کرد.
در مورد لامپ هم که عرض کردم تست خوب و قابل تکیه ای نیست. من هم اگر چیزی عرض کردم بر اساس تست دوستان مختلف و فیلمهایی بود که دیدیم! حالا اینکه اگر مدار شیلد باشه دیگه بهیچ وجه لامپ کم مصرف رو سنس نمیکنه مساله جدیدی بود که بعید میدونم به این صورت باشه. بهرحال دوستان میتونن این رو تست کنن. هر چند نتیجش اهمیت زیادی نداره چون اصلا سنس لامپ فایده ای هم برای ما نداره!
در خصوص انعکاس البته شرط اولیه دریافت فرکانس توسط فلز هست! ما اینجا اصلا نمیتونیم یک انعکاس کامل شبیه نور داشته باشیم. طیف فرکانسهای پایین هم چنین حالتی ندارن. طبیعتا با توجه به پایین بودن نسبی فرکانسها هر چه فلز بزرگتر و آنتن هم بلند تر باشه باید سنس قویتری وجود داشته باشه. زمین با رسانایی خودش و همینطور اثر هاله میتونن این سطح جذب و انعکاس رو بزرگتر و قویتر بکنن و موجب دریافت قویتر امواج توسط گیرنده بشن. این ساده ترین توضیحی هست که میشه برای این موضوع ارائه کرد.
لذا در مورد تفاوت فلزات باز هم عرض میکنم اگر تئوری جذب و تکرار امواج رادیویی توسط اهداف فلزی مطرح باشه ملاک رسانایی اونهاست. نقره و مس و طلا و آلومینیوم به ترتیب قویترین خواهند بود و آهن و قلع و حتی مفرغ جزو ضعیفترینها هستن.