rostam نوشته است:
دوستانی که مشکل زیر رو دارند
سامان عزیز در پیام خصوصی نوشته
سلام جناب رستم عزیز
مدار من بوق متتدش قطع نمیشه ترانزیستور but11 سالمه قبلا با مقاومت های زیرش شدیدا داغ میکرد که با تعویض tr3 که tip142 گذاشته بودم با c321 شکل داغ کردنش حل شد قبل از تعویض بوق ممتد میزد وقتی لوپ رو وصل میکردم بوق قطع میشد اما سنس نداشتم الان با 321 بوق ممتد در هر دو حالت وصل هست و سنس ندارم بین مقاومت 27 و 28 یه جامپر از بالا زده شده با قطع اون با تغیرر vr کنارش میشه صدای بوق رو با ولوم قطع کردم .
مدارم فرکانس میده و میتونم تغییرش بدم
به نظرتون ایراد مدار من از کجاست ؟ اگر باید ولتاژ نقاطی رو اندازه بگیرم تا از صحت مدذار اطمینان حاصل کنم لطفا بفرمائید
در ضمن من با لوپی 53 با هانری 375 مدار رو تست کردم
با تشکر
خوب دوستان زمانی از tip142 استفاده کنید که حتما از ترانزیستور قدرت مثلا 2n3055 استفاده کنید مگر نه but11 داغ میکند و مدار از ثبات می افتد
در مورد ترانزیستور های مدار تحقیقاتی کردم و متوجه شدم که تا 2 سال پیش ترانزیستور 321 ترتیب پایه هاشون امیتر بیس کلکتور بوده که بعضی از ترانزیستورهای 321 وارداتی جدید به صورت کلکتور بیس امیتر میباشد حتما چک کنید
شما لطفا بیس ترانزیستور 1 را از مدار در بیاور باید بوق دستگاه قطع شود و بعد با ولتمتر ولتاژ محل نصب بیس را اندازه بگیر و ولوم سنس را در حداقل بگذار باید ولتاژ منفی یا صفر ولت داشته باشی اگر نبود 555 ها را چک کن اگر ولتاژ درست شد که شد اگر نشد بگو تا بقیه مراحل را دنبال کنیم
با تشکر ممنون میشم اگر موارد رو در همین تایپیک اعلام کنید نه در پیام خصوصی تا اگر منهم نتوانستم دوستان و اساتید خوب کمکتان کنند و کمکی به بقیه دوستان هم که همچین مشکلی دارند باشد
با تشکر
سلام مهندس رستم عزیز
ببخشید دیر پاسخ میدم سرم شلوغ بود وقت کار روی مدار رو نداشتم
ترانزیستوری 321 که من گرفتم پایه هاش درستن و روی تراننزیستور پایه هاشم نوشته
پایه بیس ترانزیستور یه رو در آوردم اما صداری بوق قطع نشد
با خارج کردن بیس tr1 و اندازه گیری ولتاژ در خارج از برد در حالتی که کلکتور و امیترش به برد ول بود ولتاژ شد ولت13.7 و در حالت وصل در مدار شد 31.7 ولت
پایه امیتر و بیس در حالت وصل به برد شد e=24v , c=9v
بعد ترانزیستور tr3 رو روی برد اندازه گرفتم شدe=24v ,b=24v ,e=9v
رانزیستور رو هم خارج کردم اما بوق ممتد قطع نشد لوم سنس هم تغییری در صدا ایجاد نکرد
یه چیز که برام عجیب هست اینه که رگولاتور 9 ولت ولتاژ پایه هاش عجیب هست
پایه ورودی ولتاژ 34 ولت پایه زمین رگولاتور 24 ولت و پایه خروجی 33 ولت شد رگولاتور رو بیرون آوردم و تست کردم سالم بود
ولتاژ خروجی سه رگولاتور 15 ولت مربوط به تغذیه مدار تقریبا 9 ولت هست
تمامی اندازه گیری ها در حالت ولتاژ ورودی 24 ولت و جریان کشی مدار 0.11 بود
به نظرتون ایراد مدار از کجاست
با تشکر