بنظرم میرسه ما یک مشکلی در نحوه اتصال و انواع استانداردهای مربوط به فیش هندزفری موبایلها داشته باشیم! من به نوبه خودم اتصالات خروجی هدفون گوشی سامسونگ گلکسی رو با دقت بررسی کردم و تصویری پیدا کردم که عینا مطابق با اتصالات فیش در این گوشی هست:
همینطور که ملاحظه میکنین فیش هدفون در این گوشی ها در واقع 4 قسمتی هست! مطابق تصویر سمت راست. اما من تست کردم از فیش 3 قسمتی معمولی هم میشه استفاده کرد. البته بنده هر دو رو تست کردم که جای حرفی باقی نمونه! در هر صورت طبق تصاویر مشخص هست که نوک فیش همیشه کانال چپ خروجی صداست و بعدیش کانال راست و بعدی زمین هست. اتصال زمین رو هم بصورت واقعی با اهم متر نسبت به بدنه فلزی داخل گوشی تست کردم و اتصال زمین دقیقا درست بود. از فیش 3 قسمتی هم میشه بجای فیش 4 قسمتی استفاده کرد و نحوه اتصالش دقیقا طبق تصویر وسط درست در میاد.
اما در حین تست متوجه مشکل عجیبی در نرم افزار شدم که فکر میکنم کسی عنوان نکرده! اون هم این هست که ظاهرا کانال چپ خروجی در این نرم افزار ما کاملا از تنظیمات کانال راست پیروی میکنه! یعنی شما هر تنظیمی اعم از فرکانس و ولوم و شکل موج که برای کانال راست میذارین برای چپ هم انجام میشه در صورتیکه کانال راست و چپ بطور جداگانه و بدرستی قطع و وصل میشن!!! خب این خیلی عجیب بود در حالیکه روی نرم افزار برای کانال چپ مشخصات دیگری نشون داده میشه ولی در عمل همون موج کانال راست رو تولید میکنه! حالا نمیدونم مشکل از طرف بنده هست یا واقعا نرم افزار این محدودیت رو داره و لذا نمیشه دو شکل موج یا فرکانس مختلف رو روی دو کانال داشت! البته این مساله بهرحال برای کاربرد فعلی ما مشکلی ایجاد نمیکنه چون ما یک موج نیاز داریم.
نکته دیگه این هست که اگر یکی از کانالها فعال نباشن ؛ عملا خروجیش شبیه به زمین میشه و در این حالت اگر هر دو خروجی رو نسبت به هم بگیریم شکل موج تقریبا مطابق حالت عادی تولید میشه و فقط اندکی نویز اضافه میشه! ولی اگر هر دو کانال فعال بشن ؛ موجشون نسبت به هم تقریبا نزدیک به صفر هست.
بنابراین نتیجه گیری من این هست که فقط از کانال راست یا CH1 استفاده بشه و در این صورت کافیه قسمت دوم و سوم فیش که در تصاویر بصورت Right , Ground مشخص هستن برای انواع فیش 4 قسمتی و یا 3 قسمتی مورد استفاده قرار بگیره.
ذکر این نکته ضروریه که متاسفانه همه انواع موبایل فیشهاشون به این صورت نیست! ولی فکر میکنم اکثرا همینطوری هستن. بخصوص فیش 3 قسمتی که در تصویر میبینین کاملا استاندارد هست اما فیش 4 قسمتی در بعضی مدل گوشی ها جای گراند و میکروفنشون با هم جابجاست و در هر صورت کانال چپ و راست طبق همه تصاویری که من دیدم عین همین هست.