Amir.s.m نوشته است:
سنه دژ نوشته است:
در مورد فرق طلای قدیم با طلای جدید:
تاریخ تولد همه یکیه
اما منظور از طلای قدیم ، طلایی هست که سالها از عمرش در شرایط زیر خاک یا در غار و محیط بسته مانند کوزه موم اندود و غیره ، گذشته باشه و طبق اون شرایط خواصش متغیر شده باشه یا بر روی خواص خاک اطرافش تاثیر گذاشته باشد . مانند یونیزه گی یا ایجاد هاله به دور فلز
سنس قویتر فلزات کهنه نسبت به فلزات جدید ، توسط فلزیابهای پالسی و والف و ردیاب ، عملا ثابت شده و جای هیچ شکی ندارد
حتی در یون یابها ، میزان سنس شدن ، کاملا به کهنگی طلا وابسته است .
اما طلای جدید ، به طلایی گفته میشود که در سالهای اخیر ذوب شده باشد و شرایط نگهداری آن در خانه و کمد و روی پوست و ... بوده باشد و هیچ تاثیری از محیط نپذیرفته باشد و خود نیز شرایطش را نداشته باشد که بر محیط اطرافش تاثیر بگذارد . ( مثلا در زیر خاک و در تماس با خاک نبوده )
طلای برخلاف طلای قدیمی ، با قدرت کمتری سنس میشود .
ضمنا ، هاله و سایر تغیراتی که طلای قدیمی به دور خود تشکیل میدهد ، کاملا وابسته به خاک و محیط اطراف طلا بوده و با درآوردن طلای قدیمی از زیر خاک ، تا حد زیادی مانند طلای جدید سنس میشود و قدرت سنس ، بعنوان فلز قدیمی از بین میرود .
اما فلز قدیمی ، پس از درآمدن از زیر خاک تمام خصوصیات خود را از دست نمیدهد و باز مقداری با فلز جدید فرق میکند .
این میزان اختلاف ، کم است و دیگر با فلزیاب پالسی و والف قابل تشخیص نیست . اما اگر یک سکه ی طلای قدیمی که از زیر خاک بیرون آمده باشد را ، با یک یونیاب تست کنید ، مقداری قویتر از یک سکه ی جدید با همان اندازه و عیار ، سنس میشود .
و این ثابت میکند که طلا ، خود نیز از محیط تاثیرپذیر بوده .
- دوست عزیز اینایی که میفرمایید قابل اندازه گیری هست و منحنی تاثیر هم داره ؟
مثلا اگر یک کیلوگرم طلای 1000 سال قبل دفن شده رو بیاریم کنار 1 کیلوگرم طلای تازه از بوته در اومده قرار بدیم میتونید بگید با اندازه گیری فلان پارامترها معلوم میشه این طلا تازه ذوب شده اون یکی قدیمیه ؟
سنه دژ : بله . خیلی ساده با یونیاب میتونم این تفاوت را تشخیص بدم . حتی اگر فلز قدیم و جدید کاملا همشکل و هم اندازه نباشند . ( شاید این حرف بنده برای کارشناسان خوشحال کننده و برای تقلبی سازان محترم ، مقداری غم انگیز باشد )
- اگر بله لطف کنید اسم و مقدار اون پارامترها رو بدید که بشه طبق مشخصات مبنی تعیین کرد عمر فلز از آخرین ذوب اینقدر ساله .
سنه دژ : مسئله ی تارخ ذوب مهم نیست ، حتی اگر صد سال پیش هم ذوب کرده باشید ، بازم قدرت سنس شدنش نسب به طلای زیرخاکی ، چشمگیر است .
- ضمنا استاد چیزی به نام هاله یا تاثیر طلا بر خاک اطراف و کوزه و این چیزا بی معنیه .
طلا با چیزی واکنش نشون نمیده که بخواد اطرافش اثری بگذاره .
سنه دژ : حرف شما شاید از نظر علمی درست به نظر بیاد ( اونم زمانی که علم همه چیز رو کشف کرده باشه درسته وگرنه ... ) اما بنده کاری به علمش ندارم و به آزمایش عملی بیشتر اطمینان دارم . عمل از علم برتر است .
- اگر خلافش فکر میکنید یعنی جایی طلا دفن بوده و درش بیاریم تا چند وقت باید کماکان بشه اثراتش رو دید و فرضا دستگاهی که این اثرات رو شناسایی میکرده محل خالی دفینه رو هم طلا شناسایی میکنه !
سنه دژ : اگر فلزیاب با فرکانس بالا و لوپ حساس و تنظیمات مرزی باشه ، بعد از درآوردن جنس بازم میتونه محل جنس رو بزنه . اما به همان قدر که قدرت سنس قدیم زیاد بوده ، نه بیشتر . ( این هم آزمایش شده )
- البته اینا همه اش حرف نظری هست ....
اثبات این نوع ادعاها اگر واقعا وجود داشته باشه حتما در حیطه یکی از علوم تعریف و مستند شده که شما لطف کنید منابعش رو معرفی کنید.
سنه دژ : بنده حیطه ی علمیشو ندارم که از نظر علمی برای شما توضیح بدم . اگر علم هنوز دلیل علمی این مسئله را کشف نکرده باشه ، کدام کتاب را میتوانم به شما معرفی کنم ؟
فقط آزمایش واقعی با فلز واقعی و در شرایط واقعی