mohsenlrl نوشته است:
آقا حمید دیروز دستگاه ورژن جدید رو برای کاوش بردم بیرون. یه جای کوهستانی بود،زمینم که تا حدی خیس بود. یکم نویز داشت منطقه، فرکانس رو 2 واحد کم کردم به شدت اثر نویز حذف شد. حساسیت رو گذاشتم روی 15. گراند 2، سپید 7، دیلی +40، لوپ 1 متر. دستگاه به شدت با ثبات بود، بعضی وقتا می گفتم وایسید ببینم چرا صدا نمیاد ازش، یه آهن می بردم سمت لوپ ببینم کار می کنه یا نه!! مشکل میتر منفی تقریبا حل شده بود. حذف آهن روی 18 مرز بود، من گذاشتم روی 20. چند جارو زد، عدد تفکیک از 50 تا 60 بود، حذف آهن عمل کرد، می گفتم آهن، بعد که می کنیدیم یه جا به یه حلبی زنگ زده (عدد تفکیک 60) و یه جا به یه تکه آهن (عدد تفکیک 50) رسیدیم، یه جا عدد تفکیک 35 شد، گفتم هرچی باشه کوچیکه و احتمالا آهن نیست، یه 5 سانت کندیم رسیدم به قوطی سیگار (فویل قوطی سیگار روی زده بود). جایی که زمین بکر بود (یعنی شخم نزده بودن) به شدت با ثبات بود، ولی جایی که شخم زدن بودن (داخل زمینم پر کوزه شکسته بود و و یه قسمت از زمینم یه قبر نشسته پیدا کرده بودند) بعضی وقتا یه تک بوق می زد، می گفتم برگردید، وقتی بر می گشتن صدا قطع می شد، نمی دونم تک بوق از چی بود، البته یکی از تکه های بزرگ کوزه رو به لوپ نزدیک کردم از 5 سانت زد (کوزه خیسم بود)، ولی چون من لوپ رو 20 سانت از زمین گرفته بودم نمی زد اونارو.البته بعضی وقتا که زمین نا هموار می شد و لوپ موازی زمین نبود اون تک بوق رو داشتم. یه سوالم داشتم آقا حمید، من وقتی به اون تکه آهن ها نزدیک می شدم یه محوطه سنس داشتم (در حد 20 سانت از هر طرف با عدد سنس کمتر)، به فرض اینکه یک کوزه طلا در عمق باشه (چون ما دنبال همینیم دیگه!!)، به نظرتون با لوپ 1، یه کوزه طلا رو در چه عمقی با عدد سنس 60 می زنه؟و اینکه به فرض در مرکز با سنس 60 زدیم (یعنی تو کوزه در عمق بود)، در این حالتم محوطه سنس داریم؟ (یعنی 20 سانت از هر طرف با سنس 30 بزنه مثلا)؟ ااگه بزنه که دیگه اون تک بوقها اهمیتی ندارن اصلا
خسته نباشین.
تجربه خوبی رو بیان کردین و تقریبا همه موارد درست بوده. حتی بنظر من درجه حساسیت 15 هم کمی بالا بوده و برای کاوش عمومی و سکوت فلزیاب بهتره در اون شرایط کمی حساسیت رو کمتر بذارین. همونطور که در راهنما هم این مساله رو ذکر کردم. وگرنه تک بوق ها هیچوقت نمیتونن نشانه مطمئنی برای سنس یک هدف باشن.
در حالتی که گراند فعال باشه ؛ در برخورد با حفره ابتدا باید میتر منفی داشته باشین که بدلیل پایین بودن درجه حساسیت ممکنه اصلا ظاهر نشه ولی اگر مدتی روی حفره باقی بمونید دیگه در اون شرایط سیستم گراند بالانس رو مطابق حالت حفره ای تنظیم میکنه و لذا وقتی از حفره دور بشین فلزیاب ممکنه بوق بزنه! حالا اگر شرایط زمین خوب باشه باز هم بسرعت سیستم گراند بالانس تدریجی رو ادامه میده و بوق قطع میشه. توصیه میکنم بسته به شرایط زمین و تنظیم فرکانس و البته سرعت حرکت خودتون ؛ سایر درجات گراند رو هم آزمایش کنین تا جواب بهتری بگیرین.
سنس ضعیف کوزه و سفال بخصوص اگر خیس باشه طبیعی هست. البته با لوپ 1 متری بیشتر وقتی این چیزها نزدیک لبه های لوپ باشه سنس میشه که با بالاتر گرفتن لوپ نسبت به زمین دیگه مشکل تقریبا برطرف میشه.
شما وقتی به آهن نزدیک میشین به دو دلیل ابتدا بوق سنس رو دارین! اول اینکه بنده اینطور تنظیم کردم که حتی در صورت سنس آهن حتما یک تک بوق رو در ابتدا بشنوین تا حتی وقتی حذف آهن فعال هست متوجه بشین که چیزی سنس شده و به صفحه نمایش دقت کنین و خودتون در مورد حذف اون هدف تصمیم نهایی رو بگیرین. دوم اینکه وقتی سنس اولیه انجام میشه طبیعتا ابتدا سنس ضعیف هست و اطلاعات تفکیک معتبر نیست و لذا تا زمانی که محاسبات بطور کامل انجام نشده ؛ دستگاه بوق سنس رو خواهد داشت و وقتی تا حدی مطمئن شد بوق سنس رو برای آهن قطع و اعلام آهن میکنه. البته توجه هم داشته باشین همیشه اطلاعات تفکیک وقتی بیشترین اعتبار رو داره که شما لوپ رو روی مرکز هدف به مدت چند ثانیه نگه دارین. اطلاعات تفکیکی که مربوط به قرارگیری لوپ در اطراف مرکز هدف هست یا در شرایطی که شما دارین لوپ رو با سرعت از روی هدف عبور میدین ؛ از اعتبار کمتری برخورداره.
در مورد کوزه طلا نمیشه نظر دقیقی داد. چون ابعادش و حتی حالت قرارگیری و دفینه ای بودنش روی میزان میتر سنس تاثیر داره. کوزه کوچک با بزرگ هم کاملا فرق میکنه. میتر 60 هم میتونه بمعنی هدفی کوچک در عمق کم باشه و هم هدفی بزرگ در عمق زیاد. حتی در مورد محوطه سنس هم نمیشه نظر قطعی داد! باز هم ممکنه همه این حالتها باشه! کاملا بستگی به شرایط داره.