انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 4 آذر1403 - 2:59pm

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 622 , 623 , 624 , 625 , 626 , 627 , 628 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

underground نوشته است:
حمید عزیز و گرامی
قبلا اشاره کرده بودید که دفینه در زمان طولانی طی فرآیند شیمیایی یا حالا هر فرآیندی که ممکنه ناشناخته هم باشه پالسهای رادیویی کم دامن سوزنی در طیف گسترده فرکانسی ایجاد میکنه ...
به نظر شما بیشترین انرژی منتشر شده در چه محدوده فرکانسی متمرکز شده ؟ چون ظاهرا دستگاههایی که بر این پایه طراحی میشوند هم در محدوده جند ده کیلوهرتز و هم چند مگاهرتز میتوانند کار کنند ؟ ممکنه در فرکانسهای بالاتر امکان استفاده از آنتنهای پارابولیک یا حتی یاگی جهت یابی را آسانتر کنه ؟ به نظرم قبلا اشاره کرده بودید فرکانس این پالسها ممکنه حتی به محدوده امواج قابل رویت هم برسه که خوب البته چون در زیر زمینه نمیتونه کاربردی داشته باشه ؟؟

حمید جان از اینکه هنوز برای این تاپیک وقت میگذارید تشکر میکنم @};-

خواهش میکنم. @};-
طبق بررسی های بنده طیف امواج رادیویی حاصل از تخلیه الکتریکی یون در زمین در محدوده چند ده کیلوهرتز تا چند صد مگاهرتز قابل دریافت هست که نوع مدار و آنتن هم بستگی به این داره که دریافت در چه طیف فرکانسی مد نظر باشه. بنظر من همین محدوده ای که فرانکو درش کار میکنه و حدود 100 مگاهرتز هست از خیلی جهات بهتره. یکی از دلایل من همون مساله جهت یابی دقیق تر هست که به کمک یک آنتن ساده و معمولی امکانپذیره. آنتن یاگی از نظر قدرت بهتر هست ولی از نظر جهت یابی شرایط خوبی نداره و بعلاوه باید به ملاحظات اپراتوری یک دستگاه قابل حمل هم توجه کرد. اما در مورد طیف امواج مرئی بهیچ وجه مشاهدات من چنین چیزی نشون نمیده. اولا دریافت طیف نور با مدار رادیویی ممکن نیست و نیاز به ابزار اپتیکی خاص داره. در ثانی اگر طیف نوری هم ساطع بشه از زیر زمین امکان رویت نداره چون زمین برای طیف نور یک مانع کامل هست مگر اینکه انتشار نوری مستقیما از سطح زمین انجام بشه که برای خیلی از اهداف امکانپذیر نیست چون یون اونها در زیر سطح زمین تخلیه میشه. ثالثا امکان جوابگیری از ابزار اپتیکی به شدت وابسته به نور محیط هست و در روشنایی روز تقریبا غیر ممکنه. البته روشهای دیگری برای سنس اپتیکی اهداف فلزی زیر زمین وجود داره که مربوط به جذب حرارت طی روز و تابش مادون قرمز در هنگام عصر هست که قبلا هم بحثش رو داشتیم و ربطی به مساله یون نداره و در عین حال کارامدیش هم بمراتب کمتر هست.

شنبه 12 فروردین1402 - 9:26pm
آنلاین
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

حمید جان از شما ممنونم
ولی یک سوال دیگه هم هست ... حتما اطلاع دارید در بیشتر نقاط دنیا مسابقات رادیو آماتور موسوم به Radio Fox Hunting برگزار میشه و گروههای شرکت کننده فرستندهای پنهان شده گروه رقیب را پیدا میکنند و .... در این مسابقات که در رده Amateur Radio Direction Finding صورت میگیره معمولا از دو فرکانس 145.3 و 3.5 مگاهرتز استفاده میشه و طرحها و نقشه های بسیاری هم برای این دو فرکانس وجود داره که هم به صورت آماتوری ساخته میشه و هم به صورت حرفه و کارخانه ای ساخته شده

البته فرستنده های مورد استفاده در این مسابقات حداقل 20 میلی وات قدرت داره احتمالا بسیار بیشتر از قدرت ارسالی توسط دفینه باشه ولی ممکنه با تغییراتی امکان استفاده از آنتهای Directional طراحی شده برای این منظور مخصوصا در فرکانس 145.3 مگاهرتز وجود داشته باشه
به نظر شما ارزش بررسی بیشتر وجود داره ؟

یکشنبه 13 فروردین1402 - 5:51pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
بله ارزش بررسی داره. البته فقط در مورد فرکانس 145 مگاهرتز که تا حد زیادی نزدیک هست این کار امکانپذیره و هر چند بصورت عینی هم جواب میده ولی میشه با مختصر تغییری در ابعاد آنتن اون رو برای 100 مگاهرتز هم بصورت ایده آل دراورد. ولی چند نکته هم وجود داره. اول اینکه امپدانس آنتن مورد نظر باید دور و بر 50 اهم باشه. دوم اینکه دقت کنین ما در یون یابی امواج رو از سمت روبرو دریافت نمیکنیم بلکه از سمت زمین دریافت میکنیم! پس جهت دریافت آنتن هم باید از سمت زمین باشه نه روبرو. سوم هم اینکه عرض کردم باید ملاحظات اپراتوری یک دستگاه قابل حمل اون هم در زمینه کاری ما رو در نظر گرفت. پس اگر آنتن بیش از حد بزرگ یا سنگین باشه بدرد این کار نمیخوره.

یکشنبه 13 فروردین1402 - 6:30pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام خدمت مهندس حمید
چندتا سوال داشتم از خدمتتون که ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
توی ورژن جدیدی که از دستگاه فرانکو توسط خود فرانکو منتشر شده فرکانس اوسلاتور رو با کریستال 20 مگ ساخته و چندتا تغییر دیگه داده اول اینکه خازهای قسمت میکسر رو حذف کرده و از پتانسیومتر استفاده کرده برای اینکه بخواد سیگنال رو به مدار منتقل کنه
مقاومتهای R10 ,R12 رو متغیر کرده و خازن مدار تانک رو متغیر گذاشته
سوال بنده اینه که با این تغییراتی که اعمال کرده آیا بازهم تنظیمات مدار باید به همون شکلی که قبلا شما فرمایش کرده بودید باشه؟یعنی خروجی بدون اوسیلاتور صفر ولت و با اوسیلاتور 3.5 ولت؟
و آیا با تنظیم پتانسیومتر ورودی تقویت کننده اگه ولتاژ خروجی رو بدن آنتن روی 3.5 برسونیم اوکیه؟
سوال دیگه اینکه دلیل استفاده از مقاومتهای متغیر به جای R10,R12 چیه؟ به نظر استفاده از مقاومتهای منطقی تر میومد

و یه سوال دیگه که خیلی ذهن بنده رو مشغول کرده اینه که فاصله ی متوسط برای تست فندک چقدر ؟پست های قبلی شما رو مطالعه کردم که بسته به نوع فندک متفاوته ولی میخواستم یه حد متوسطی بدونم که اگه مدار رو مونتاژ کردم و تست کردم بدونم که اوکیه

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

پنج شنبه 17 فروردین1402 - 1:12pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
در مورد کریستال 20 مگاهرتز تغییر درست و مناسبی نیست چون از رنج تقویت فرکانسی مدار فاصله زیادی داره و اگر ولتاژ رو به همون میزان قبلی تنظیم کنین در واقع در ورودی میزان خیلی بیشتری فرکانس 20 مگاهرتز میکس میشه که این میتونه به کاهش حساسیت منجر بشه. لذا بنظر من رنج 8 مگاهرتز خیلی بهتر هست. اما تنظیم ولتاژ با پتانسیومتر مشکلی نداره و روش تنظیم هم مثل قبل هست. جایگزینی مقاومتهای 11 و 12 با پتانسیومتر و همینطور استفاده از خازن تریمر هم لزومی نداره و فقط کار ساخت و تنظیم رو مشکل تر میکنه. در مورد تست فندک همونطور که عرض کردم کاملا بستگی به مدل فندک داره. ولی برای سنجش واکنش از فاصله چند متری باید طوری باشه که بدون آنتن سنس نداشته باشین و فقط با اتصال آنتن سنس قوی داشته باشین. این نشون میده که سیگنال از طریق آنتن وارد و تقویت شده.

پنج شنبه 17 فروردین1402 - 3:41pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
خواهش میکنم.
در مورد کریستال 20 مگاهرتز تغییر درست و مناسبی نیست چون از رنج تقویت فرکانسی مدار فاصله زیادی داره و اگر ولتاژ رو به همون میزان قبلی تنظیم کنین در واقع در ورودی میزان خیلی بیشتری فرکانس 20 مگاهرتز میکس میشه که این میتونه به کاهش حساسیت منجر بشه. لذا بنظر من رنج 8 مگاهرتز خیلی بهتر هست. اما تنظیم ولتاژ با پتانسیومتر مشکلی نداره و روش تنظیم هم مثل قبل هست. جایگزینی مقاومتهای 11 و 12 با پتانسیومتر و همینطور استفاده از خازن تریمر هم لزومی نداره و فقط کار ساخت و تنظیم رو مشکل تر میکنه. در مورد تست فندک همونطور که عرض کردم کاملا بستگی به مدل فندک داره. ولی برای سنجش واکنش از فاصله چند متری باید طوری باشه که بدون آنتن سنس نداشته باشین و فقط با اتصال آنتن سنس قوی داشته باشین. این نشون میده که سیگنال از طریق آنتن وارد و تقویت شده.

ممنون مهندس
راستش من چند سالی از فضای فلزیاب و این داستانها دور شده بودم و توی حوزه ی طراحی مدارات الکترونیک توی کار خودم مشغول بودم ولی از عید مجدد تصمیم گرفتم به این حوزه وارد بشم و فعالیتم رو شروع کنم و خیل به این مدار فرانکو علاقه مند هستم .بخاطر همین مزاحم شما شدم و انشالا میشم تا راهنمایی های لازم رو بگیرم .پیشاپیش از شما عذرخواهی میکنم

جمعه 18 فروردین1402 - 11:19am
کاربر فعال
کاربر فعال

دوستان بنده توی سایت LONG RANGE LOCATORS به یه آقایی به نام MUSTEFA UBRAM بابت مدار فرانکو پیام دادم .آخه دیدم یه مدت خیلی فعالیت داشت ولی مدتی بود که توی انجمن نبود .یه آقاییه اصالتا ترک تبار ولی ساکن آلمان.در مورد مدار فرانکو ازش راهنمایی گرفتم و پرسیدم.گفت که مدار خیلی خوبیه و خود ایشون روی این طرح یه طراحی جدید پیاده کرده که گفت با حداکثر حساسیت و پایداری کار میکنه.ازش خواستم که اون تغییرات رو به من بده در جواب گفت این طرح تجاریه و نمیتونم اسرار اون رو فاش کنم .ولی با کلی خواهش قرار شد واسم یه کارایی بکنه.
سابقه ی پیامهای ایشون رو دیدم به نظرم طراح خفنی میومد .از دوستان کسی ایشون رو میشناسه ؟
اگه به این سایت دسترسی دارید شما هم به این نام کاربری پیام بدید و ازش بخواید راهنمایی کنه ببینید آیا جوابی میده

جمعه 18 فروردین1402 - 11:28am

با سلام خدمت مهندس حمید عزیز
چندی پیش خدمتتون عرض کردم بنده تغییراتی در فرانکو ایجاد کردم و بعد از تست های میدانی و تغییرات مجدد به ثبات و حساسیت خوبی رسیدم.طوریکه با وجود استفاده از فرستنده پر قدرت تقریبا در همه جا حتی دور افتاده ترین نقاط بخوبی سنس آسمان دارم و فلزات دفن شده هم بخوبی سنس میکنه.اما چند روز پیش به مورد خیلی عجیبی برخوردم که خواستم نظر شما رو جویا بشم.بنده در حال کاوش در منطقه کوهستانی بودم که تقریباً در وسط شیب کوه به تخته سنگی بر خوردم که دو تراش کار دست انسان روی سنگ مشخص بود ده متر دور تر دستگاه رو بالانس کردم و آرام به طرفش حرکت کردم به محض رسیدن نوک آنتن روی سنگ سنس شروع میشد و بعد از عبور از سنگ قطع میشد و روی تمام سنگهای همجنس و شبیه این سنگ تست کردم اما در این محدوده بالای هزار متری جز این نقطه چیزی سنس نشد حالا نکته بسیار عجیب این بود که به محض سنس قسمت بالای باکس به حدی داغ میشد شاید دما بالای ۵۰ درجه میرسید و بعد از فاصله گرفتن از این نقطه دوباره به حالت عادی برمیگشت و خنک میشد.ابتدا فکر کردم شاید اتصالی در مدار رخ داده باشه اما وقتی به مکان دیگه ای رفتم و ساعتها کاوش کردم و حتی روی محل دفن فلزات اهنی رفتم و بخوبی سنس میکرد اما دیگه اثری از داغ کردن نبود.مجددا به همون نقطه رفتم باز هم روی همون تخته سنگ سنس شروع شد و در حد چند ثانیه باز همون گرما در قسمت بالای باکس بین آنتن فرستنده و گیرنده بخوبی احساس میشد.با یکی از دوستان که تجربه کار با فرانکو دارن مشورت کردم.گفت این سنس صد در صد مربوط به بار زرد هست که سنگی مغناطیسی با ارزش کنارشه.و گفت خودم تجربه چنین سنسی داشتم.حالا اگه ممکنه شما هم نظرتون رو در مورد این سنس مشکوک بفرمایید.با تشکر

یکشنبه 20 فروردین1402 - 7:18pm
مدیر کل
مدیر کل

خسته نباشین.
بله سنس میتونه مربوط به امواجی باشه که از پشت سنگ منتشر میشن و در این صورت هدف درستی هست. ولی اینکه دستگاه گرم میکنه غیر طبیعی هست و باید ببینین دقیقا کدوم قطعه داغ میکنه؟ اینکه سنگ مغناطیسی باشه نه ربطی به سنس این دستگاه داره و نه داغ کردن اون! کما اینکه میتونین با آهنربای قوی هم امتحان کنین. در ضمن دوست شما هم که چنین ادعایی مطرح کردن و صد در صد مطمئن هستن اگر درست میگفتن دیگه صحبتی با شما نداشتن و رفته بودن دنبال زندگیشون! :D در این کار از این حرفها و توهمات بسیار هست. ولی یک دستگاه الکترونیکی مبتنی بر اصول علمی با توهمات کاری نداره.

یکشنبه 20 فروردین1402 - 9:40pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام مهندس جان
صبتون بخیر و خوشی

مهندس جان من ۳عدد فرانکو ساختم
درحقیقت مجبور شدم ۳عدد بسازم
همه نو خازنی ر تست کردم نهایتا برای نتیجه گیری ۳تا مدار رو از قطعات یکسان و یکدست استفاده کردم

مدار اول کریستال ۸ مگ و ترانزیستورها با بتای ۴۵۰ و بجای ۳عدد خازن ۱پیکو طبق فرمایش شما ۲تا سیم مفتولی پیچیدم و ولتاژ خروجی بعد شستشو ۳/۸ولت و با تنظیم آستانه عالی ولی در هنگام سنس فقط چراغ اول روشن میشه و یه جورایی اعتماد بهش ندارم و حس میکنم تنبل تشریف دادن (فاصله روشن شدن ۳چراغ نسبت بهم زیاده و ولوم رو زیاد باید بچرخونی تا بعدی روشن بسه)

مدار دوم کریستال ۸مگ و ترانزیستور های بتای۵۰۰ که خروجی به ۶/۲ولت رسید و بسیار حساس و عالی و هنگام سنس هر سه چراغ به ترتیب روشن میشن و آشکار سازی یون خوبی داره

ولی خط قرمز ما ولتاژ خروجیه که نباید زیاد باشه نه کم

مدار سوم عینا مثل مدار اول که فقط ترانزیستور دوم رو بتای ۶۰۰ زدم که فوق العاده از نوع سنس و چراغ زدنش خوشم میاد ولی باز مشکل ولتاژ خروجی ۶/۸ ولت دارم و مجبور شدم فقط کریستال رو با۱۲مگاهرتز عوض کنم ولتآژ اومد ۳/۲ و از نوع و شکل چراغ زدنش راضی ام. ۳چراغ رو میزنه و عالی میزنه
حساب کنید فقط ۱دونه ترانزیستور رو با بتای۶۰۰زدم

طبق دستورات شما و فرمایشات شما و سایر دوستان تو صفحات قبل
ولتاژ خروجی باید بین۳تا۴ولت باشه و کریستال هم همون ۸مگ باید باشه ولی مهندس جان همچین چیزی ممکن نیست.
بتای ترانزیستورها ۶۰۰باشه ولتاژ تا ۷هم میره و یادمه قبلا گفته شده ولتآژ بالا عیب محسوب میشه
بتا ۴۰۰باشه ولتاژ ۳تا۳/۵در میاد ولی انگار دستگاه کور و کر هس و نمیشه بهش اعتماد کرد

لطفا راهنمایی کنید

ممنون @};-

دوشنبه 21 فروردین1402 - 9:09am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 622 , 623 , 624 , 625 , 626 , 627 , 628 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 57 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure