ممنون جناب KAMALNDT عزیز. ظاهرا این بحث ادامه دارد!
بنده بابت تغییرات کلی کجا پافشاری کردم اتفاقا همه این تغییراتی که بنده لحاظ کردم جزئی ولی تاثیرگذار و با حفظ وفاداری به اصل مدار بوده! بحث میکرو شد که من عرض کردم عملی نیست و در واقع طراحی یک فلزیاب دیگه میتونه باشه که بنظر میومد منظور شما بیشتر همین باشه. در مورد قدرت هم اتفاقا اصلا فاکتور مفید این مدار قدرتش نیست. شما ادعا کردین همچون قدرتی که بنظر من هیچ مداری نمیتونه داشته باشه از این مدار گرفتین! حالا بد نبود بین این همه مدار که جای کار بیشتری دارن و حتی از ماسفت منفی بسیار بهتر هم استفاده کردن و قطعا جای افزایش برد بیشتر داشتن ؛ این مطلب رو در مورد چنس عنوان نمیکردین! حالا مدار لامپی مربوط به 1960 جای خود. یکی از همین مدارات بقول شما نیمه حرفه ای با همچین بردی رو اگر شما داخل انجمن مطرح میکردین مطمئن باشین بچه های انجمن بینهایت سپاسگزار شما میشدن.
1- بررسی شما کاملا فاقد درجه اعتبار هست. سرعت سوئیچ هم من متوجه نشدم چون طبق دیتاشیت تمام تایمینگ سوئیچ این دو ماسفت در حد نانوثانیه هم عین هم هست! حالا اگر پارامتر خاصی منظورتون هست بفرمایین دقیقا کدوم مد نظرتون بوده؟ بهرحال قدرت نهایی با مقاومت 2.1 اهم لوپ شما امکانپذیر نیست. شاید علت تفاوت بین ماسفتها برای شما همین باشه. ولی طبق بررسی من با اسکوپ ؛ ولتاژ سر لوپ با همین باطری 12 ولت معمولی و ماسفت 9640 براحتی به 200 ولت میرسه. و حتی اگر مقاومت لوپ اندکی کمتر باشه حتی با باطری 11 ولت هم ولتاژ سر لوپ 200 هست و ذره ای بالاتر نمیره که این دیگه محدودیت ولتاژی ماسفتهای کانال مثبت هست و دقیقا شامل 9240 هم میشه. حالا اگر به اینها باشه که شما حتی بحث 150 ولت و 200 ولت رو بخواین مطرح کنین که البته اشتباه کردین چون جفتش 200 ولتی هست ؛ پس در مدارات دارای ماسفت منفی IRF740 چی باید بگیم که 400 ولت هست!
فکر میکنین حتی اگر از نهایت توانش هم استفاده بشه چقدر برد بیشتری حاصل میشه؟ تنها 25 درصد! پس فکر نمیکنم این بحث فایده ای داشته باشه. چون بین ماسفتهای مثبت چیز بهتری وجود نداره که استفاده کنیم. شما اگر لوپتون رو استاندارد در میاوردین متوجه میشدین که فرقی نداره. اگر هم بحث تایمینگ بخواد باشه که دیگه بدتر! چون تایمینگ این پالسها توسط میکرو تعیین میشه و در تفکیک هم اهمیت داره. نه فرکانس پالس و نه پهنای پالس که توسط سیستم دیجیتال تولید میشه ؛ در اختیار من و شما نیست و بحث تایمینگ هم نه تنها اهمیتی برای برد نداره بلکه تغییر درش بواسطه هر فاکتوری هم که باشه مستقیما روی تفکیک اثر منفی میذاره. چون حساب و کتاب این تایمینگ ها دست ما نیست و در اختیار برنامه نوشته شده در میکرو هست ؛ پس کنترل آگاهانه ای روش نداریم. همین که به هم نخوره و خراب نشه هنر کردیم!
2- دوست من فیلتر CLC سالهاست که در موارد مشابه استفاده میشه. شما توجه کنین نویز احتمالی از کدوم سمت میاد و از چه نوعی هست. ضمن اینکه مصرف خود آپ امپ در حد چند میلی آمپر بیشتر نیست و حالت ثابتی هم داره.
اینکه سلف دیگری هم برای قسمت منفی پالس در نظر گرفته میشد البته بهتر هم هست. ولی تاثیر محسوسی نداره! شما اگر امتحان کنین متوجه میشین نویز در اون قسمت اهمیت چندانی نداره و همون خازن 470 میکرو خروجی 7660 بعلاوه دو خازن 100 نانو که در ریل ولتاژ هستن کفایت میکنن. ولی اگر منظورتون این باشه که سلف L3 کلا به قبل پالس منفی منتقل بشه ؛ خیر بهیچ وجه! اگر ما روی آپ امپ اینقدر حساسیت نشون میدیم بدلیل این هست که کوچکترین نویز رو میتونه صدها برابر تقویت کنه! که تازه این مساله در این دو شماره اپ امپ مورد استفاده جزئی هم هست و خودشون به اندازه خیلی خوبی ضریب حذف نویز رو دارن. از طرف دیگه حالت پالس و سوئیچینگ توسط خود مدار منفی پالس بوجود میاد که برای تغذیه آپ امپ باید حذف بشه! آپ امپ بیچاره که بصورت ثابت یک مصرف خاصی داره و پالس و این چیزا از خودش نداره که بخواد بره توی سلف و بشه پسماند و از اون طرف روی پالس منفی اثر بذاره!
3- شما ظاهرا متوجه موضوع نشدین! دوست عزیز 12- فقط در نیمی از آپ امپ! و البته قسمت سوئیچ منفی پالس که اصلا هم قدرتی نیست استفاده داره و در کل 15 میلی آمپر هم نیست! در صورتی که مصرف مدار روی 12+ حداقل 80 میلی آمپر هست! حالا شما چطور مدار رو ساختین و تست کردین که متوجه این مساله نشدین؟ اگر مصرف روی 12- اونقدر زیاد بود که مطمئنا طراح مدار عقلش میرسید از 7660 استفاده نکنه و نوع دیگری تغذیه دوبل درست کنه چون مسلما با اون مداری که بسته بود جواب نمیداد! اما این مداری که ما بستیم خیلی مشخصات ولتاژیش بهتره و طبیعیه که بهتر هم جواب میده.
شما خودت میتونی حساب کنی وقتی مصرف بین دو باطری شما حداقل 5 برابر با هم فرق کنه بعد 2 ساعت ولتاژ هر کدومشون چقدر با هم فاصله میگیره! حالا یعنی اگر اپ امپ با 11- و 10+ تغذیه بشه بنظر شما مهم نیست؟!
این مورد رو هم من بهش توجه داشتم.
اما در مورد ولتاژ 15 ولت. البته رگولاتور 15 ولتاژ ورودی باطری بالاتری میخواد. چون میتونین بررسی کنین اگر باطری ها از 17.5 پایین تر بیان دیگه شما ولتاژ رگوله 15 هم نخواهید داشت! از این گذشته ولتاژ پالس منفی اگر از 13.5 ولت بالاتر بره تایمینگ پالس به هم میخوره و تفکیک هم خراب میشه! میتونین بررسی کنین.
نکته جالبی که من در توضیح ولتاژ دوبل توسط شما دیدم این بود که شما اصلا نقطه اتصال رو اشتباه گفتین! اون چیزی که شما گفتین اصلا میشه اتصالی!
خوبه اصلا بگین چجوری وصل کردین. البته برای من واضحه ولتاژ دوبل چطور وصل میشه. ولی عجیب بود شما این رو درست نگفتین.
4- در مورد اثر ماینستر شاید حق با شما باشه. در این صورت باید بفرمایین دقیقا چه عدد مقاومتی رو به کدوم دو نقطه مدار متصل کردین و تاثیر دقیقش روی برد ؛ ثبات و تفکیک به چه صورتی هست. همینجوری یه مقاومت رو بزنیم سر ماسفت که معلوم نیست منظور شما دقیقا کجا هست و تاثیرش هم چی بوده ؛ به بنده هم کمکی در فهم موضوع نمیکنه! از سایر دوستان چه توقعی دارین برن انجام بدن نتیجشو بگن! پس لطف کنین بیشتر توضیح بدین.
5- بله عدم تفاوت زیاد در برد داخل خاک یا در واقع همون قابلیت نفوذ از ابتدا هم عرض کردم یکی از مهم ترین فاکتورهای این مدار هست. ولی دیگه نه اون چیزی که شما فرمودین! شما گفتین سکه 500 تومنی با لوپ 28 سانتی معمولی از 45 سانت. که این خودش از نظر من مهمترین قسمت فرمایش شماست که فعلا زیر سواله. ولی فراتر از این گفتین در خاک هم 45 سانت! در تست بنده هم حتی 1-2 سانت برد کم میشد. شما اگر هم به چنین بردی در هوا رسیده باشین قطعا در خاک حداقل 3 سانت برد کمتر باید باشه. غیر این باشه باید قبول کنیم که خاک و هوا برای امواج فلزیاب کاملا یکسان هست! هر چند آرزوی ما همینه ولی این دیگه یک ایده ال دست نیافتنیه.
بحث ساخت توسط یک نوجوان 12 ساله رو هم فکر میکنم نه تنها من بلکه اکثر دوستان یک جور تحقیر از جانب شما تلقی کنن! ولی اشکال نداره.
من جسارت نکردم شما بیکار نیستین حتما هدفی دارین که ایشالا خیر باشه و حتما هم اطلاعات خوبی در زمینه فلزیاب دارین. ولی خوبه حالا که همچین قدرت بی سابقه ای که در حد رکورد جهانی! هست ؛ از این مدار گرفتین و تازه اسمش رو گذاشتین نیمه حرفه ای ؛ خب لطف کنین یکی از مدارات نیمه حرفه ای یا حرفه ای خودتون رو در انجمن بذارین. جوری که کاربران زیر 12 سال ما هم به امید خدا بتونن بسازن! یعنی اینجور نباشه بگین اونجاش رو فلان چیز وصل کن اینجاش رو دوبل کن اون قسمت رو انتگرال بگیر! اینجوری مهندس 40 ساله هم بزور میتونه استفاده کنه! امیدوارم شما هم بنده و سایر دوستان رو درک کنین.
طبیعتا من خیلی خوشحال میشم و اتفاقا میخواستم درخواست کنم فیلمی از تست خودتون بگیرین تا متوجه بشیم نحوه کار به چه صورت بوده.
6- ببخشید من به مفهوم دوبل کردن آشنایی ندارم متاسفانه در زمان دانشجویی ما به موازی کردن آپ امپ نمیگفتن دوبله که هیچ بنده در مداری ندیدم آپ امپ ها رو بصورت موازی و پایه به پایه ببندن! حالا شما اگر مقاله ای چیزی در این مورد دارین برای بنده بفرستین متوجه بشم فلسفه این قضیه دقیقا به چه صورتی هست. چون چیزی که من میبینم اینه که نه به قدرت گیرنده کمکی میکنه چون ما نهایت تقویت بدردبخور در ورودی ADC رو داریم ؛ و نه به ثبات کمکی میکنه چون اصولا ثباتش اشکال خاصی نداره. وانگهی هر جور شلوغ کاری در اطراف اپ امپ خودش بی ثباتی و نویز ایجاد میکنه.
در زمینه تغییرات مقاومت 25 هم عرض کردم همین که شما مولتی ترن بذاری کلی ثبات پایین میاد! حالا باقیش که دیگه هیچی. اگر از طریق این مدل تغییرات در گیرنده میشد تقویت آنچنان زیادی داشت مطمئن باشین سایر مداراتی که قویتر از این هستن رو باید میشد بسادگی جوری تقویت کرد که سکه رو از 70 سانت یا بیشتر هم بزنن! که خوب همه میدونن وجود نداره. بهرحال ضریب تقویت از حدی بیشتر باشه دیگه نویز و همه امواج نا خواسته محیط رو هم به اندازه تاثیر گذار در مدار تقویت میکنه و مشخصه که بدرد نمیخوره. این قضیه هم به طبقه بعد آپ امپ ارتباطی نداره که شما بخواین براش کاری صورت بدین. به قبل آپ امپ و خود لوپ و مسیر ارسال سیگنال به ورودی گیرنده بستگی داره که از حدی بیشتر نمیشه در برابر امواج محیطی حفاظتش کرد.
7- بوق ابتدایی سنس این دستگاه اتفاقا از نوع بم و کاملا در محدوده شنوایی هست! اولتراسونیک که شما میفرمایین نشون میده یا لوپتون اشکال داره یا اینقدر تغییرات حساب نشده انجام دادین که این حالت پیش اومده! اینو عرض میکنم چون برای خودم هم در جریان تغییرات پیش اومد و متوجه شدم که نباید اون تغییر انجام میگرفته! برای همین هم بارها عرض کردم به حساب و کتاب تایمینگ در این مدار باید خیلی دقت کرد. بهرحال بله اگر قسمت صوتی مدار اشکالی داشته که البته بنظر من نداره و با بلندگوی مناسب صدای خوبی هم تولید میکنه ؛ طبیعتا فرمایش شما قابل تامل بود ؛ هر چند که هیچ توضیح عملی و قابل انجامی هم در موردش ندادین!