حمید نوشته است:
کوهیار عزیز خسته نباشین.
ساخت این کوئل قطعا کار مشکلی بوده! حالا لطف کنین جدا از مساله تفکیک که فرمودین عالی هست ؛ تست برد برای سکه و همینطور فلزات بزرگتر رو با ذکر عدد گارد و باریر بفرمایین تا یک مقایسه ای بتونیم داشته باشیم.
بله مهندس جان
ممنونم واقعا کار مشکلی بود و توصیه میکنم دوستان اگر حوصله انجماش رو ندارند هرگز درگیر ساختن این کویل نشن
خدممتون قبلا هم عرض کردم با تستهای مختلفی که با کویلهای مختلف مثل ساده و مسطح و دبل دی و دوطرفه و عنکبوتی و... ترکیبی داشتم به این نتیجه رسیدم که کویل باید به شیو مارپیچ و دارای میدان یکنواخت در تمام سطح کویل باشه و البته تمرکزش روی محدوده کویل باشه و به سمت مرکز
اولش اومدم سیمها رو روی مقوای کارتوپلاست چسب زدم که خوب در نیومد و نمیشد سیمها رو کشید و محکم کرد و فاصله خطوط رو رعایت کرد بعدش بنظرم رسید که اونهار و با نخ محکم کنم روی زمینه که اینم شکست خورد
بعدش به ذهنم رسید که از قاب پلاستیکی و ایجاد شیار روی اونها استفاده کنم که اومدم از یه چهارراه مخصوص و چهارتا لوله پلاستیکی استفاده کردم که متاسفانه هنگامی که سیمها رو میکشیدم لوله ها خم میشدند و اینم شکست خورد
رفتم سراغ چوب و محل های سیمهارو با اره شیار ایجاد کردم و شیارها نزدیک بود و طبیعتا با کشیدن سیمها و سفت کردن چوب بین دو شیار همجوار میشگست و اینم شکست خورد
دست آخر با وجود تمام سختیهایی که داشت مجبور شدم از چوبهای ضخیم سه ثانتی و سوراخ کردن محل عبور سیمها و نهایتا عبور سیمها از داخل 152 سوراخ استفاده کنم که دیگه حساب کنید 40 متر سیم رو از میان این سوراخها کشیدن چقدر سخته بعد از اون همه شکست
اینها رو عرض کردم که مبادا دوستان واسه ساختن این کویل بخوان از اون راههایی که من رفتم و نشد برن که درجریان باشن و تجربه بنده رو بدونن
درباره بردش و عدد گارد
عرض کنم با وجود اینکه مدارم شیلد نیست و کابلم هم مناسب نبود دوست داشتم نتایج تست رو بعد از اصلاح این موارد بزارم که قطعا این کار رو خواهم کرد
البته الانم نتایج تست بد نبود و از تمام کویلهایی که تا الان ساختم سرتر بوده
یه انگشتر طلا به قطر دو سانت رو نزدیک 35 سانت میزنه
و تفکیک فوق العادست و البته در زیر 30 سانت تفکیک دیگه به بوق ممتد قوی تبدیل میشه برای اجسام بزرگ
و به نسبت اندازه فلز بالای یک متر باز هم این شرایط رو داراست
یه فیبر 15 در 15 رو بالای یک متر میزد ولی دقیق تست نکردم که بینم چقدر میزنه
و 40 در 40 مسی رو هم بالاتر از 160 تا 170 تقریبی میزذ ذیگه دستم نمیرسید ببرم بالاتر
ایشالا بعد از شیلد مدار تستهای دقیقی میکنم و نتیجشو با جزییات ارائه میدم
عدد گاردم هم از 20 جواب میداد ولی من میزاشتم روی 26 تا 30 و تست میکردم و نتیجه خوب بود
بریر رو هم میزاشتم 5 چون توی آپارتمان بودم
چیزیکه تا الان من بهش رسیدم و یقین دارم اینه که عدد گارد ارتباط مستقیم با ظرفیت کویل داره یعنی هرچه ظرفیت کویل کمتر باشه عدد گاردم پایین میاد و با ظرفیت 200 میکرو و پایینتر هم میشه به به گارد 10 رسید و خودم هم این رو تجربه کردم ولی کیفیت سنس خوب نبوده
نکته ای که میشه بهش توجه داشت و باعث علاقه من به چنس شده این سازگاری با کویلهای مختلف با ظرفیت و مقاومت مختلف هست و انشاله در آینده تستهای بیشتری انجام خواهم داد و نتیجشو هم خواهم گذاشت
چیزیکه مد نظرم هست ساختن کویل با ظرفیت بالای 1میلی هانری و تست اون با اعداد گارد بالا هست ببینم با افزایش میدان میشه به برد بالاتر رسید؟
نظر شما چیه مهندس؟
من هنوز اون حرف شما رو که فرمودید باید روی کویل بیشتر کار کنیم مد نظرم هست و بهش ایمان دارم و شک ندارم میشه با یک کویل خوب به برد بالای 2ونیم متر هم رسید
درود