mohammadreza نوشته است:
منظور ایشون این نبود که سفال به صورت طبیعی وجود دارد بلکه منظورشون این بود که کسی به صورت طبیعی این سفال رو اینجا ریخته باشه یعنی مثلا کوزه یک چوپان در این جا شکسته، یا اطرافش کارگاه سفالگری بوده و . . .وگرنه تمام سفالها کار دست انسان هستند.
منظور من دقیقا همین بود .
اما در این مورد ، باید مطلبی رو عرض کنم که فکر کنم جالب باشه .
یکی از دوستان با نقطه زن clom pi در یه منطقه ای که شاید توی طول سال حتی یه نفر هم به اون منطقه نره یه نقطه ای رو زده بود . اومد و به من گفت که من یه جایی رذو زدم و می خوام برم ببینم چیه؟ البته باید عرض کنم که این دوستمون جایی رو که زده بود توی تفکیکش امتحان کرد و دید که جایی رو که زده هم نقره و هم آهن و هم آلومینیمه. (دوستانی که این دستگاه رو ساختن میدونن چی می گم در مورد تفکیک این دستگاه ) . خلاصه رفتیم و این دوستمون بعد از یک ساعت کار توی عمق 80 سانتی متری یه قوطی ساندیس پیدا کرد . راستش رو بگم من خودم داشت مخم سوت می کشید که چطور ممکنه توی یه زمین بکر(قبلا حفاری نشده) اون هم توی 80 سانتی قوطی ساندیس پیدا بشه .
یا حتی دوستان رفته بودن یه جایی رو با نقطه زن زده بودن که اونا هم توی عمق 1.20 به یه نعل اسب رسیده بودن و دست از پا درازتر برگشته بودن که من اون نعل رو به عنوان یادگاری ازشون گرفتم و پیش خودم نگهش داشتم
. اون هم باز توی زمین بکر بود و خیلی تعجب آور بود که توی چنین منطقه ای نعل اسب پیدا بشه حالا چه برسه توی عمق 1.20 .
منظورم از این حرفا اینه که نباید به صرف وجود سفال شکسته و چند تا سنگ کوچیک و بزرگ اعتنا کرد . وجود بار توی یه نقطه علاوه بر اینها به فاکتورهای زیادی از جمله نوع خاک و لایه های خاک و دست ریز بودن خاک و ... بستگی داره که آقای تهرانی توی تاپیک مربوطه به خوبی دارن دوستان رو راهنمایی می کنن .
من همیشه گفتم و بازم میگم به نظر من برای رسیدن به هدف 4 فاکتور مهم باید باشه .
1. یه ردیاب خوب .2 . نقطه زنی که امتحانش رو پس داده باشه . 3 . نشانه خوب در یه منطقه ای که امنیت داشته باشه . 4 . داشتن تجربه کافی
اگه حتی یکی از اینا نباشه رسیدن به هدف خیلی سخت خواهد بود .
موفق باشین