رسم آوردن چای دورنگ در مراسم عروسی روستاهای اشکور
ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺯﻣﺎﻧﯿﮑﻪ ﭼﺎﯼ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻣﺮﺳﻮﻡ ﺷﺪﻩ , ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺮﻭﺳﯽ ﮔﯿﻼﻧﯿﻬﺎ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺭﻭﺳﺘﺎهای اشکور ﻭ ﻣﺠﺎﻟﺲ ﻣﻬﻢ ﺑﺎﺏ ﺷﺪ . ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻫﻨﺮﻫﺎﯼ ﺯﻧﺎﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﮐﻢ ﮐﻢ ﺑﻪ ﻣﺮﻭﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﮐﻤﺮﻧﮓ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﯼ ﺧﺎﺹ ﻭ ﯾﺎ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻫﺎﯾﯽ ﺍﺻﯿﻞ ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﻣﯿﺨﻮﺭﻩ .
ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺩﺭ ﮔﯿﻼﻥ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺍشکور ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺮﻭﺳﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﺨﺼﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺍﺯ ﺍﻗﻮﺍﻡ ﺩﺍﻣﺎﺩ ﺑﻮﺩ ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺷﺨﺺ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﯿﻨﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺑﺎﺭ ﻧﺰﺩ ﻋﺮﻭﺱ ﻭ ﺩﺍﻣﺎﺩ ﻣﯽ ﺑﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻧﻔﺮﺍﺗﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﭼﺎﯼ ﺭﺍ ﻣﯿﻞ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ .
ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺩﺭ ﻋﺮﻭﺱ، ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻋﺮﻭﺱ ﻭ ﺩﺍﻣﺎﺩ ﻣﺜﻞ ﺑﺮﮒ ﭼﺎﯼ ، ﺳﺒﺰ ﻭ.ﺑﻪ ﺷﯿﺮﯾﻨﯽ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺷﺎﺩ ﻭ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺑﺎﺷﺪ. ﻭ ﺳﭙﺲ ﻋﺮﻭﺱ ﺩﺍﻣﺎﺩ ﺟﻬﺖ ﺗﺸﮑﺮ ﺍﺯ ﻓﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﭘﻮﻟﯽ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﺳﯿﻨﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯿﺪﺍﺩﻧﺪ ﻭ ﺁﻥ ﻓﺮﺩ ﺩﺭ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺮﻭﺳﯽ ﺑﺎ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﺠﻠﺲ ﻋﺮﻭﺳﯽ ﺣﻀﻮﺭ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﭘﺬﯾﺮﺍﯾﯽ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ ﺗﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﯿﺰ ﺑﺮﺍﯼ ﻋﺮﻭﺱ ﻭ ﺩﺍﻣﺎﺩ ﺁﺭﺯﻭﯼ ﺷﺎﺩﮐﺎﻣﯽ ﻭ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﮐﺎﻣﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ .
ﺭﻭﺵ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺳﺎﺩﻩ ﺳﺖ ﻭﻟﯽ ﮐﻤﯽ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺻﺒﺮ ﻭ ﺣﻮﺻﻠﻪ ﻭ ﺩﻗﺖ ﺩﺍﺭﻩ :
ﻃﺮﺯﺗﻬﯿﻪ:
ﺍﺳﺘﮑﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﮐﻤﺮ ﺑﺎﺭﯾﮑﺘﻮﻥ ﺭﻭ ﺩﺭ ﺑﯿﺎﺭﻥ ﻭ ﯾﮏ ﭼﺎﯼ ﺧﻮﺵ ﺭﻧﮓ ﺩﻡ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺑﺸﯿﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭼﺎﯼ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ. ﺍﻭﻝ ﻧﺼﻒ ﺍﺳﺘﮑﺎﻥ ﺭﻭ ﺁﺏ ﺟﻮﺵ ﺑﺮﯾﺰﯾﻦ ﻭ ﭼﻨﺪ ﺣﺒﻪ ﻗﻨﺪ ﺗﻮﯼ ﺍﺳﺘﮑﺎﻥ ﺑﻨﺪﺍﺯﯾﻦ ﻭ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯼ ﺧﻮﺭﯼ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﻦ ﺗﺎ ﻗﻨﺪ ﺣﻞ ﺑﺸﻪ . ﻏﻠﻈﺖ ﻗﻨﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺯﯾﺎﺩ ﺑﺎﺷﻪ ﻭ ﺑﻪ ﺣﺪ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﺑﺮﺳﻪ ﯾﻌﻨﯽ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﻗﻨﺪ ﻣﯿﻨﺪﺍﺯﯾﻦ ﺩﯾﮕﻪ ﺣﻞ ﻧﺸﻪ ﻭ ﺷﯿﺮﻩ ﻣﺎﻧﻨﺪﻩ ﺑﺸﻪ . ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺗﻌﺪﺍﺩ ۴ ﺗﺎ ۶ ﺣﺒﻪ ﻗﻨﺪ ﮐﺎﻓﯿﻪ . ﺣﺎﻻ ﺗﻮﯼ ﯾﮏ ﮐﺎﺳﻪ ﭼﺎﯼ ﺧﺎﻟﺺ ﺑﺮﯾﺰﯾﻦ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﯾﺎ ﻣﻼﻗﻪ ﮐﻮﭼﮏ ﺑﻪ ﺁﺭﻭﻣﯽ ﻭ ﮐﻢ ﮐﻢ ﺭﻭﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﯿﺮﻩ ﭼﺎﯼ ﺑﺮﯾﺰﯾﻦ . ﻣﯿﺒﯿﻨﯿﻦ ﮐﻪ ﺁﺏ ﺩﺭ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻭ ﭼﺎﯼ ﺩﺭ ﺑﺎﻻ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯿﮕﯿﺮﻩ . ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺳﺎﺩﮔﯽ